Разбиха колата! Дайте съвет!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Разбиха колата! Дайте съвет!

Мнение от xm_net » 02 Юни 2013, 18:12

Колега furious, разбрал си много правилно - предложили са ти да "ограничат" (използвам твоя израз), което всъщност означава да изтрият от паметта на EWS-а всички ключове, които някога е имал автомобилът и които в момента не са у теб по някаква причина! За твоята кола могат да се направят и 100 ключа, но в паметта на EWS-модула могат да бъдат добавени и записани до 10 броя ключове - не повече. Изтривайки всички ключове, които не са у теб (при условие, че изобщо има такива ;)) се предполага, че единствен ти си човекът, който разполага с ключове за твоя автомобил (имам предвид работещи такива). Тук обаче съществува и рискът от недобросъвестни "майстори", а именно - да ти вземат парите, а всъщност да не направят нищо, просто защото в паметта на твоя EWS има записани точно два ключа например - тези, които ползваш. Това е хипотетичен вариант, разбира се, приеми, че си разсъждавам на глас... :D!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 02 Юни 2013, 20:27

Не съм наясно с всички трикове против кражба, но си мисля няколко варианта:
- скрито ключе което да прекъсва няколко вериги - помпи за гориво, датчици температура или други които се сетите? - тук е въпроса че ако закачът диагностичен софтуер той ще им даде инфо за проблемните места
- обикновен електромагнитен клапан монтиран по трасето на гориво провода който да се оправлява от копче в колата, даречем отопление на седалките, двете предни да са вързани на едното копче а другото да се ползва за такива цели.
Моята Е39 я взеха преди 2 седмици, беше един от най-добрите екземпляри в България в момента, а от утре пак съм играта с друга подобна да не кажа по-хубава, та се чудя и се мая. Роб на колата не искам да ставам, повече от 1000 лв на година за каско не мисля да давам, та един платен паркинг пак ми се вижда излишен лукс, предпочитам да ги вложа в гуми и др.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 27 Юли 2013, 13:09

Добре де повечето от вас говорят за клониране на ключа.

с бмв-скенер или друг софт, не може ли да ограничи броя на активни ключове ?

Как ще го клонират /особено стария ромбовидния/ като винаги е в тебе ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Юли 2013, 15:06

nikolae написа:Добре де повечето от вас говорят за клониране на ключа.

с бмв-скенер или друг софт, не може ли да ограничи броя на активни ключове ?

Как ще го клонират /особено стария ромбовидния/ като винаги е в тебе ?

то като се прави ключ нов например не ти трябва стария ключ на БМВ ключа не се клонира от ключа а от самия ЕВС или CAS, затова кота отидеш при ключар за да ти направи нов ключ той ги сваля.
Реално дори и да си изгубиш ключа и да нямаш никакъв ключ може да се обучи чип за имобилайзера или КАС-а.
При добре оборудваните става за минута до няколко минути зависи кой с каква техника го прави.
С две думи няма отърване на едно приятелче не успяха да направят ключ и му я отдърпаха с въже :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 27 Авг 2013, 12:49

Понеже и аз си търся да купя Е60, и така да се набия между джамбазките шамари, та четейки темата забелязвам като че ли превез на повече софруерни решения за защита от кражби отколкото хардуерни (така да го нарека).

Възможно ли е да се премислят по-обстойно варианти на решения, които са чисто механични - както някой колега беше предложил кранче на горивопровода например, или пример в рамките на шегата - откачане на волана. Идеята е да се направи нещо, което да е механична намеса, да не е видима за крадците и да не бърка колата софруерно в покой или при запалване (тъй като е пълна с електроника).

Извинявам се за лаишкия език, но тепърва се запознавам марката, а и нямам бумер да се уча още :) Надявам се става горе-долу ясно какво съм написал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 27 Авг 2013, 15:33

варианти има - сваляш бушона или ключе на горивната помпа и какви ли още не цигании. но да ставаш роб на колата вече е прекалено. една ми откраднаха, втората я разбиха да я крадат след 1 месец (Е61 и Е90). Имам някакви защити, но ако са решили ще я вземат. Ако я вземат каското ще плащат. Повече не правя грешката да занижавам застрахователната стойност. И така :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 27 Авг 2013, 15:37

goppe написа:Понеже и аз си търся да купя Е60, и така да се набия между джамбазките шамари, та четейки темата забелязвам като че ли превез на повече софруерни решения за защита от кражби отколкото хардуерни (така да го нарека).

Възможно ли е да се премислят по-обстойно варианти на решения, които са чисто механични - както някой колега беше предложил кранче на горивопровода например, или пример в рамките на шегата - откачане на волана. Идеята е да се направи нещо, което да е механична намеса, да не е видима за крадците и да не бърка колата софруерно в покой или при запалване (тъй като е пълна с електроника).

Извинявам се за лаишкия език, но тепърва се запознавам марката, а и нямам бумер да се уча още :) Надявам се става горе-долу ясно какво съм написал.

Хардуерни решения много,

Варянт 1. Отваряш капака избираш си някой по-важен кабел/маркуч и му слагаш кранче. Паркираш вечер, отваряш капака завърташ кранчето и си се прибираш. Можеш да видиш в нета за конкретния двигател кои му са важните артерии за да ги прекъснеш.

Варянт 2: Вътре в купето има жици които текът от акумолатора до двигателя, избираш си място, режеш, правиш един сложен байпас за да не може джамбаза просто да ти махне ключа като го изреже и свърже жиците отново.

Варянт 3: Правил секретен ключ на скоростният лост, но според мен изглежда грозно на кола като е60, и процедурата е по-сложна, ще трябва да пробиваш режеш и т.н.

Варянт 4: Приготвяш си повече пари и правиш 30-40% по-скъпо каско от стойността на колата.

Комбинирай един от първите 3 с варянт 4 за най-добър ефект. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 27 Авг 2013, 20:21

a1n написа:
goppe написа:Понеже и аз си търся да купя Е60, и така да се набия между джамбазките шамари, та четейки темата забелязвам като че ли превез на повече софруерни решения за защита от кражби отколкото хардуерни (така да го нарека).

Хардуерни решения много,

Варянт 1. Отваряш капака избираш си някой по-важен кабел/маркуч и му слагаш кранче. Паркираш вечер, отваряш капака завърташ кранчето и си се прибираш. Можеш да видиш в нета за конкретния двигател кои му са важните артерии за да ги прекъснеш.

Варянт 2: Вътре в купето има жици които текът от акумолатора до двигателя, избираш си място, режеш, правиш един сложен байпас за да не може джамбаза просто да ти махне ключа като го изреже и свърже жиците отново.

Варянт 3: Правил секретен ключ на скоростният лост, но според мен изглежда грозно на кола като е60, и процедурата е по-сложна, ще трябва да пробиваш режеш и т.н.

Варянт 4: Приготвяш си повече пари и правиш 30-40% по-скъпо каско от стойността на колата.

Комбинирай един от първите 3 с варянт 4 за най-добър ефект. :mhihi:

Вариант 4 е невъзможен!!! Ако ще да си направиш 300 процента по-скъпо каско ще получиш колкото ти струва колата и нито стотинка повече. :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 28 Авг 2013, 23:10

!
Последна промяна vesko4114 на 26 Ное 2013, 18:34, променена общо 1 път
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 29 Авг 2013, 0:05

:( .... съжалявам колега, твойто описание отговаря на моята кола, а и на доста други "взети" е60-ки, наскоро на познат откраднаха пасат 5.5 , пак от армеец, поне ще ти платят :yes: сподели дали си бил със старт-стоп бутона или с обикновения ключ ?
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 29 Авг 2013, 8:51

Тази защита на кормилния прът (стана на въпрос и в другата тема за него) е доста ефективно и отказа на 2 пъти гадовете... единия при Е90 и втория при една Е46-ца. На втората бяха опитали да го счупят като въртят волана, но просто е превъртял самия волан
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 29 Авг 2013, 9:56

AmW написа:Тази защита на кормилния прът (стана на въпрос и в другата тема за него) е доста ефективно и отказа на 2 пъти гадовете... единия при Е90 и втория при една Е46-ца. На втората бяха опитали да го счупят като въртят волана, но просто е превъртял самия волан

Може ли линк към темата, където се обсъжда това? Не успях да я открия...

Относно КАН алармата - нещо от този тип ли имате предвид?
http://shop.afterbuy.de/CAN-BUS-Alarman ... ad11cd2a9/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 29 Авг 2013, 14:51

По скоро се обсъждаше "какво е това под волана" на една обява в "Мнения за начинаещи"
Не съм виждал самия монтаж, но ми обясниха как работи общо казано...
Ако искаш ще драсна на ЛС, да не тук из форума...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 29 Авг 2013, 15:06

Това ми се вижда много гадна защита на волана. Доста грозно и дразнещо, но всеки сам си решава.
Ако някой реши да ти краде колата и на репатрак ще я закачи и всякак ще изчезне. Няма спасение ако си нарочен.

От гараж в къща с охрана, автомобила се отваря, пали и изчезва, гаражната врата се отваря дистанционно. Цялото нещо за по-малко от 1мин. Който иска знае как. :confused:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 29 Авг 2013, 15:20

Другото е да си вземеш кола без екстри и с малък двигател :mhihi: , обеден съм че няма да си правят труда и ще нарочат друг някой с екстри.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61