За и против ремап-а

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Re: За и против ремап-а

Мнение от Trixster » 12 Дек 2013, 11:26

VRPerformance написа:аз пък лично много се кефя на хора които дават 15 бона за кола и си записват файлчета за проби,а най-изкефен съм от идеята за размяна на файлчета,даже мога да ви помогна с някой друго файлче понеже гледам едвам кретате....нямате пари за тунинг ама ви се иска да е тунингована колата...въобще незнам как давате пари за гориво...защо не се съберете 10 човека и не си купите цистерна,много по-ефтино ще ви излиза да си карате е60-ките :) :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ей сега разбирам защо диното от подписа е празно! :|
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 12 Дек 2013, 12:37

:ok: ехеее,ма то много народ се засегнаха явно има защо :) за съжаления в България не се харесва острия език и говоренето на истини директно :) мен това не ми е проблем,понеже такива неща пиша само в този форум като видя теми като тази,понеже в други форуми не виждам нищо подобно,а в реалния живот съм си съвсем друг човек :) за съжеление и вие споделихте истината,а именно че си купувате колите с заеми и си изплащате газовите уредби...това е кофтито и смешното...
Острия ми език не мисля че е проблем,тей като аз не целя с благи и фалшиви думи в форума да си печеля клиенти на всяка цена...имам доста клиенти от форума и да чукна на дърво са все готини пичове...а тези които са се чудили при мен или при някои друг да си правят колата директно им казвам да не е при мен,понеже обичам да работя с хора с които може да си имаме доверие :)

Немога да разбера защо се засягат хора които са си направили колите при колеги :dunno: като изказването беше за определени хора :)

Отностно бизнеса ми...да чукна на дърво си върви чудесно и клиенти си имам...ако не вървеше щях да се изместя в София,както правят всички :lalala: но мислете за вашия бизнес върви ли щом имате е60 на кредит,газови уредби и нямате пари за нормалното подържане на автомобил,а какво остава за тунинг....

Отностно кои е тунер номер 1 или номер 20...никаде не казвам че аз съм най-добрия,напротив човек се учи докато е жив :) а с колегите като Тони и Венци съм в перфектни отношения щом се чуваме през ден с някой от тях и си помагаме взаимно :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 12 Дек 2013, 12:49

Ще обърнеш палачинката :mhihi:

Бизнеса ти върви сега, но ако поне малко разбираше от това как се прави бизнес и беше човек, който е благ нямаше да се цепиш така по форумите и после да обясняваш, че си имаш клиенти, защото всеки клиент е важен, а когато губиш клиент е много лошо и особенно като се цепиш пред такава голяма аудитория, както го правиш тук.

След като имаш себе си за запознат (нямам идея колко квалифициран си, за това не искам да коментирам), хвани и обясни на хората с благи думи и с факти, покажи им къде често пъти неопитни тунери бъркат, защо бъркат и т.н.

П.П. Освен технически умения, ако ще се изживяваш като CEO отиди малко на мениджмънт курсове, маркетинг и къстъмър сървис, ще са ти полезни, защото вярвай ми в това информационно общество все повече клиенти ще губиш заради тези изказваня, които направи, още повече че си в ъгъл на България, където човек, ако ще пътува не би пътувал до теб.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 12 Дек 2013, 13:02

Точно такъв човек съм,към правилните хора :) просто се излагате и то доста,знам много добре колко е широка аудиторията,но аудитория която търси ефтин начин и да прескочи някой просто не е моята аудитория...тук освен хора като теб ще четат и хора които искат да им се извърши дадена услуга и да си платят за нея,такива хора няма да се засегнат от острия ми език,защото думите ми не се отнасят за тях :idea:
а къде грешат повечето тунери пак казвам няма да коментирам в форума защото нямам за цел да печеля клиенти на чужд гръб!има доста кадърни колеги,доста направени и бързи коли има в България та има в България кадърни тунери,просто явно не ви се плаща за техните услуги!

П.п платил съм си за СЕО 900лв,ама явно както викаш нямало тунери в БГ,явно няма и СЕО специалисти...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 12 Дек 2013, 13:06

Моята е платена цялата незнам по какво съдиш кой какво изшлаща и колко пари има.Преполагам и другите са така.И да знаеш хората на изплащане заводи и молове строят.Аз лично предпочитам да си плащам за проблемите по калата и да ми ги отсранят,не да ровя като гламав по нета.И понеже не можаха да ми оправят колата в сервизите,сега съм тук.В Автобавария освен Йоанка на рецепцията друго хубаво не видях.Искам да кажа че ако в сервизите можеха да ни отстранят проблемите,нямаше да има форум като този.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 12 Дек 2013, 13:11

Пак бъркаш, няма значение коя е целвата ти група, ти трябва да се държиш с всички по един и същ начин - професионално.

Този форум е за взаимопомощ, а не за генериране на приходи, както доста хора правят. Обяснението, което визирах, не е да кажеш човека Х не струва, а да изтъкнеш грешки, след твоето мнение ще се включи Венци, Тони и т.н. и така масата хора ще бъде максимално информирана и ще прецени на кой да се довери.

Аз лично съм човек, който преди да плати дадено нещо се информира максимално, още повече отнасяйки се до колата ми, така че аз съм си платил за услуга след като съм се информирал и съм се доверил не на човек, който ми обяснява колко добре му върви бизнеса и му е все тая дали ще ми направи колата и ли не - така не се прави бизнес, дано не го разбереш по лошият начин това.

След като имаш CEO и други управленски пресони в структурата на организацията им позволи на тях да се изказват по форуми що се отнася до коментарите, които направи - да смяташ парите на някой, колко струва колата му, как я поддържа и т.н. Ограничи собствените си коментари във форума да помагаш на хората с техническите си познания. Предполагам не си милионер, но дори да беше, едва ли ще се мръщиш на още да речем 1000-2000лв. чиста печалба от мизерници като нас, защото с благите си думи си ни убедил, че можем да си доверим последните стотинки на теб, защото си човек, вдъхващ доверие и такъв, от който лъха доброта, а не тежкарлък и арогантност.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 12 Дек 2013, 13:22

timur_lenk написа:Моята е платена цялата незнам по какво съдиш кой какво изшлаща и колко пари има.Преполагам и другите са така.И да знаеш хората на изплащане заводи и молове строят.Аз лично предпочитам да си плащам за проблемите по калата и да ми ги отсранят,не да ровя като гламав по нета.И понеже не можаха да ми оправят колата в сервизите,сега съм тук.В Автобавария освен Йоанка на рецепцията друго хубаво не видях.Искам да кажа че ако в сервизите можеха да ни отстранят проблемите,нямаше да има форум като този.
Ми тогава какъв ти е проблема с моя остър език ? всичко казано от мен явно не важи за теб,та няма нужда да пишеш,както казах от форума имам клиенти с е60-ки които са пичове :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 12 Дек 2013, 13:34

iceblast написа:.....

Човече незнам това че сипах на определени хори как прецени дали мога да правя бизнес и че не мога да се държа професионално с клиенти :?: ти имаш ли си на идея как се прави бизнес в град русе?ами аз ще ти кажа,знаеш ли че има 3 мола,от които единия никога не е отварял,а другите два имат по 5 магазина в тях?знаеш ли че няма McDonads,KFC,Burger King в русе,защото когато имаше те работеха точно по-една година и фалираха...знаеш ли че аз си купих Дино на 27г,знаеш ли че съм най-младия собственик на дино в БГ и то в град като Русе?та това което се опитвам да ти обесня е че съм си професионалист и се държа абсолютно професионално с клиенти които идват при мен да извърша дадена услуга за тях :idea: та бизнеса ми нямаше нужда да го намесвате,защото не аз се мача да мина ефтино при дадена услуга а вие!

А дори и ако не ми тръгнат занапред нещата,имам 2 оферти за работа в немска и австрийска тунинг фирми,както и предложение за преподавател в технически университет...та избор имам,но няма нужда...понеже ти казах че в този форум не си само ти,има хора които само четат и се доверяват на хора като мен,такива хора не вярвам да се засегнат в случая :)

хората които трябва да се засегнат са тези които ти изброй,защото не може да си говорим за Е60 и за последни СТОТИНКИ в едно изречение,сещаш ли се?смешно е.... :no:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 12 Дек 2013, 13:52

Явно не разбираш какво ти говоря аз.

Радвам се на успеха ти и, че си поел нещата в свой ръце, но ако от собствен бизнес минеш да работиш за някой...

Ясно, че Русе не е като София, но бизнеса ти не изисква хора от Русе всеки ден да си купуват банички от теб и точно посредством форуми се разраства твоя бизнес, т.е. парите с които изибваш Диното идват от уста на уста и от форуми, защото аз тук видях за теб, но вярвай ми след начина, по който се отнесе няма да ползвам услугите ти никога и точно тук ти не ме разбираш, защото не говорим как се държиш с клиента, като дойде да си даде парите, сигурен съм че тогава си по-нисък от тревата и го ухажваш, важното е какъв човек си ти когато някой не седи пред теб със 300лв. - аз това не одобрявам и ти казвам, че си вкарваш автогол, разбирай го както искаш.

П.П. Стотинките бяха ирония, защото съм се виждал с повечето активни колеги и без да знам с какво се занимават не изглеждат прошляци.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 12 Дек 2013, 14:34

Аз си мисля,че колегата от Русе изрази възмущение относно "идеята за размяна на файлчета",понеже ще се изкарат "на светло" и ще бъдат дискутирани евентуални проблеми и методи за недопускането им от така да се каже "кухнята".Дали не доловихме известна злоба и завист,че за такъв тип дискусии няма да се взимат пари и няма да бъдат "тварени" колеги?Аз лично не виждам нищо лошо да бъдат коментирани "файлчета" от знаещи и разбиращи пък и от такива които са си патили вече.Та нали затова е форума да споделяме опит.....и други да се ползуват от него?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 12 Дек 2013, 14:52

Според мен не му беше това идеята.

Реално той няма какво да направи, защото той е продал продукт и новият собственик може да прави каквото си иска с него, т.е. да го сваля, да го зарежда на друга кола, да го покаже на целият форум за дискусия и т.н.

Във всички чужди форуми, където съм засичал повечето тунери от БГ да участват има раздели от типа Rate my Tune, и там хората се изказват, разбира се не всеки може да даде меродавно мнение, но има хора които си разбират и дават мнение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 12 Дек 2013, 15:41

Трябвало е да станеш преподавател в ТУ, та най-накрая инжинерите ни да поумнеят и да станат на нивото на колегите си от западна Европа и Япония... Явно си интелигентен човек обаче, и не защото си съумял да научиш определен обем от информация за 1-2 седмици, а защото си започнал да я продаваш в последствие. Помня, че преди 5-6 години всички голфове, астри и е36-ци в квартала ни станаха с ремапи... разпояване, записване и запояване на чипове всеки ден, и познай - безплатно! Защото всички бяхме приятели и никой от нас не тръгна в твойта посока "инжинере"! Халал да са ти твойте услуги. Смешно изказване направи... а трябваше да си запазиш ядът за себе си :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 12 Дек 2013, 15:47

Да попитам нали все пак и хардуерно трябва да се пипне по-модулите? С тези "файлчета" дори да имаш софт не може да направиш нещо усезаемо (говорим за вдигане на коне и работа по-двигател не за дали ще ми свети на 50% дългите например) ? Или говорите за вече хардуерно пипнати коли, и един вид тестово качвате къстъм софтуер от различни тунинг гаражи?

:OT: Аз не виждам нищо лошо да се шерне софт-а (даже може и торент да сложи някой :yes: ) и който разбира на своя отговорност да си качва и прави, колата си е вещ, същото е и с лаптопите, телефоните и т.н. Живеем в опън сорс години. Виждате светът се измества към безплатния софт (за справка Апъл), като си купиш хардуера/колата софта идва безплатно и може да си го инсталираш пипаш и т.н. Аз лично ако става въпрос за софт къстъмизация бих си качил примерно конфигурация на колега които е качил фаил с добра конфигурация (примерно колата не пуши, върви тихо, и т.н.), като не ми хареса връщам си моя, що пък не. Дано не разпаля още спорове просто ми е интересно ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 12 Дек 2013, 16:06

хардуерно вече не се пипа (не се разпояват и запояват микрочипове) просто се сваля софтуера на колата през диагностичната букса, модифицира се и се качва обратно. За по-лесно някои направо качват вече готов софтуер, стига да е съвместим с хардуера на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 12 Дек 2013, 19:03

VRPerformance написа:
timur_lenk написа:Моята е платена цялата незнам по какво съдиш кой какво изшлаща и колко пари има.Преполагам и другите са така.И да знаеш хората на изплащане заводи и молове строят.Аз лично предпочитам да си плащам за проблемите по калата и да ми ги отсранят,не да ровя като гламав по нета.И понеже не можаха да ми оправят колата в сервизите,сега съм тук.В Автобавария освен Йоанка на рецепцията друго хубаво не видях.Искам да кажа че ако в сервизите можеха да ни отстранят проблемите,нямаше да има форум като този.
Ми тогава какъв ти е проблема с моя остър език ? всичко казано от мен явно не важи за теб,та няма нужда да пишеш,както казах от форума имам клиенти с е60-ки които са пичове :)

Мисля, че вече уби всичко детско в нас.
Инженерееее, ти явно си някакъв изключително повърхностен човек. Повече не искам да участвам в това.
И iceblast е тооолкова прав. Не се прави така, но спокойно...ти ще го разбереш :clap:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61