Придърпване на 535D

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: Придърпване на 535D

Мнение от toncho83 » 03 Юни 2013, 7:53

Taruno написа:Околи 14 ЮЛИ ще извършвам цялата операция и ще ви държа в течение( тогава заминавам на почивка и няма да имам нужда от колата) а иначе операцията е следната: купувам вече рециклиран фабрично конвертор и плащам една сума гарант, че ще изпратя моя, когато го получат ми се връща, вариант 2
Пращаш и чакаш повече време, но те рециклират твоят. Самия процес е отваряне, подмяна на въпросно уплътнение и ако се налага подмяна на перките, като се заварява обратно по специален начин и след това се прави баланс. ZF гарантират, че е 1 към 1
С чисто нов такъв

Браво колега!Дръж ни в течение колко ще ти струва всичко и колко време е доставката!При този начин на поръчка по-трудно ще намериш сервиз,който да ти го смени и да ти даде някаква гаранция,защото не е поръчан през тях "торка".Съответно не са се "наяли доволно" за наша сметка от рецикажа,който в повечето случай се оказва в БГ.Чак ме е яд като ги знам какви пари правят на наш гръб...Толкова се "тварят" частите докато стигнат до нас,щото нали караме е60/61 и трябва да е много скъпо и много сложно.
Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 03 Юни 2013, 16:50

Taruno написа:Колега не си запознат с тарифите май, то 55$ ми струва доставката на коловете за мотора от Щатите, които са къде къде по-големи и пристигнаха за 25 дни, до адреса, който са дали излиза от порядъка на 25 евро отиване и толкова връщане.

viewtopic.php?f=116&t=336654

Тук има предостатъчно информация по темата.

Sorry бате помислих че ще пращаш цялата кутия като каза че ще сменят и маслото и другите работи и ми се стори много евтино . Ще следя темата с интерес приятна почивка.

Потребител
Аватар

Мнение от HDD » 21 Юни 2013, 23:32

bobih написа:Здравейте, колеги още съм нов от този раздел на форума до скоро бях с Е39, но вече съм с Е60 - 535Д, 272 к.с. и съм адски доволен от автомобила като цяло за сега де, но ми направи впечатление, че с примерно от 3-та нагоре примерно карам с 2000 оборота и има едно играене на горе на долу на оборотите и не точно придърпане иначе като подам газ се изстрелва или няма да се замисля нещо... идеи да имате от какво може да е ?

Колега, мога да ти кажа само че поради това че имаш две турбини, при каране на темпомат, преди 140 км(6 предавка) колата сама избира режим на работа на двете турбини!(има клапа между тях) Нищо ти няма в скоростната кутия! Аз карам по 10 000 км на месец,доста се грижа за колата и подпитах приятели от Германия и Австрия, та те ме светнаха за клапата на турбините! хайде със здраве!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 22 Юни 2013, 14:54

Естествено, че има проблем, недей да го заблуждаваш.

Въобще не е нормално колата да ти придръпва и да ти играят оборотите :idea:

Колата е с два турбо компресора, но скоростите имат един хидротрансформатро (турбина/съединител), който е проблемният в конкретният случай.

Потребител
Аватар

Мнение от HDD » 22 Юни 2013, 16:06

"Здравейте, колеги още съм нов от този раздел на форума до скоро бях с Е39, но вече съм с Е60 - 535Д, 272 к.с. и съм адски доволен от автомобила като цяло за сега де, но ми направи впечатление, че с примерно от 3-та нагоре примерно карам с 2000 оборота и има едно играене на горе на долу на оборотите и не точно придърпане иначе като подам газ се изстрелва или няма да се замисля нещо... идеи да имате от какво може да е ?"- Това коментирам. Никъде не е писал,че има ПРИДЪРПВАНЕ!. Просто му подсказвам защо му играят оборотите! :D

iceblast написа:Естествено, че има проблем, недей да го заблуждаваш.

Колата е с два турбо компресора, но скоростите имат един хидротрансформатро (турбина/съединител), който е проблемният в конкретният случай.

Потребител
Аватар

Мнение от genchoe60 » 22 Юни 2013, 22:14

След ъпдейт на софтуер на скоростна кутия играенето на оборотите изчезна БМВ 530 д 218 кс.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Юни 2013, 22:30

HDD написа:"Здравейте, колеги още съм нов от този раздел на форума до скоро бях с Е39, но вече съм с Е60 - 535Д, 272 к.с. и съм адски доволен от автомобила като цяло за сега де, но ми направи впечатление, че с примерно от 3-та нагоре примерно карам с 2000 оборота и има едно играене на горе на долу на оборотите и не точно придърпане иначе като подам газ се изстрелва или няма да се замисля нещо... идеи да имате от какво може да е ?"- Това коментирам. Никъде не е писал,че има ПРИДЪРПВАНЕ!. Просто му подсказвам защо му играят оборотите! :D

Сигурно си прав за по старите има update.Ама отговора ти малко късно идва като че ли. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от HDD » 23 Юни 2013, 0:08

memorex написа:
HDD написа:"Здравейте, колеги още съм нов от този раздел на форума до скоро бях с Е39, но вече съм с Е60 - 535Д, 272 к.с. и съм адски доволен от автомобила като цяло за сега де, но ми направи впечатление, че с примерно от 3-та нагоре примерно карам с 2000 оборота и има едно играене на горе на долу на оборотите и не точно придърпане иначе като подам газ се изстрелва или няма да се замисля нещо... идеи да имате от какво може да е ?"- Това коментирам. Никъде не е писал,че има ПРИДЪРПВАНЕ!. Просто му подсказвам защо му играят оборотите! :D

Сигурно си прав за по старите има update.Ама отговора ти малко късно идва като че ли. :mhihi:

Колега, много съм впечатлен от форума и по-конкретно от коректния и конструктивен тон на дискусията! Жалко е обаче, че има толкова много "майстори" в БГ, които просто "правят" коли без дори да се наясно със самата инженерна мисъл стояща зад проектирането на автомобилите от НАШАТА любима марка!

Потребител
Аватар

Мнение от genchoe60 » 25 Юни 2013, 7:33

При ъпдейт на софтуера на скоростите се опримизира превключването на скоростите и се вдига налягането на помпата на маслото по този начин се компенсира износването .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 25 Юни 2013, 22:21

genchoe60 написа:При ъпдейт на софтуера на скоростите се опримизира превключването на скоростите и се вдига налягането на помпата на маслото по този начин се компенсира износването .

Не се заяждам, но не ми се вярва Немецът да е измислил какъвто и да е ъпдейт за "компенсиране на износване" :roll:
Иначе и аз смених софта на всички модули в Дару и изчезна един удар в кутията при намаляване, преди спиране, който много дразнеше...

Потребител
Аватар
Кара: E60 535D

Мнение от karakondji » 26 Юни 2013, 20:38

И при мен се получава нещо аналогично като на bobih. Когато не държа газта или я поддържам съвсем леко, оборотите играят леко с + (-) 300. Тъй като имам колата от съвсем скоро, никога не съм карал автоматик - нямам представа доколко е нормално това нещо. Не се усеща придърпване или липса на мощност. Колата беше закачена на компютър - като е установено, че няма проблем с геометрията на турбини/двигател. Нормална ли е тази ситуация според вас? Проблема в задкормилното устройство ли е?

ПС: Е 60, 535 D - 272HP, автоматик.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 28 Юни 2013, 7:09

karakondji написа:И при мен се получава нещо аналогично като на bobih. Когато не държа газта или я поддържам съвсем леко, оборотите играят леко с + (-) 300. Тъй като имам колата от съвсем скоро, никога не съм карал автоматик - нямам представа доколко е нормално това нещо. Не се усеща придърпване или липса на мощност. Колата беше закачена на компютър - като е установено, че няма проблем с геометрията на турбини/двигател. Нормална ли е тази ситуация според вас? Проблема в задкормилното устройство ли е?

ПС: Е 60, 535 D - 272HP, автоматик.

не,не е нормално и проблема не е в задкормилното устройство :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от lubboo » 16 Юли 2013, 18:33

здравеите.аз съ6то карам е 61 535д и колата си придърпва и то доста.карам я ве4е 100 000 км и съм и свикнал карам я в ДС и гледам да се по високи оборотите тогава не го прави.много ме дразни проверих дюзите помпата и вси4ко свързано с горивото но вси4ко е наред.на комп не показва ни6то колата няма гре6ки и ми къса нервите.мисля си за демпфер.ако някой може да ми помогне да ми пи6е на ли4но 6те съм му адски благодарен.колата е страхотно и неискам да я сменям просто това е гадно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 16 Юли 2013, 19:38

lubboo написа:здравеите.аз съ6то карам е 61 535д и колата си придърпва и то доста.карам я ве4е 100 000 км и съм и свикнал карам я в ДС и гледам да се по високи оборотите тогава не го прави.много ме дразни проверих дюзите помпата и вси4ко свързано с горивото но вси4ко е наред.на комп не показва ни6то колата няма гре6ки и ми къса нервите.мисля си за демпфер.ако някой може да ми помогне да ми пи6е на ли4но 6те съм му адски благодарен.колата е страхотно и неискам да я сменям просто това е гадно

Ако прочетеш темата от начало ще видиш, че става въпрос за торк конвертор и евентуално неговото рециклиране и/или скоростна кутия и нейното обслужване - смяна на масло и филтър и ъпдейт на софт-а. Симптомите на демпферната шайба са съвсем други! Също провери гуменото каре на карданения вал.
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от HDD » 20 Юли 2013, 23:15

lubboo написа:здравеите.аз съ6то карам е 61 535д и колата си придърпва и то доста.карам я ве4е 100 000 км и съм и свикнал карам я в ДС и гледам да се по високи оборотите тогава не го прави.много ме дразни проверих дюзите помпата и вси4ко свързано с горивото но вси4ко е наред.на комп не показва ни6то колата няма гре6ки и ми къса нервите.мисля си за демпфер.ако някой може да ми помогне да ми пи6е на ли4но 6те съм му адски благодарен.колата е страхотно и неискам да я сменям просто това е гадно

Колега, провери си при читав майстор уплътненията в скоростната кутия! Доста често са компрометирани след 180 000 км!Това ти го казам от челен опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61