Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Re: Разход на нашите автомобили
Р1 2006, тунинговано над 200 коня за под 200 кила. На достатъчно дълга права отсечка съм вдигал над 340км/ч с него, на първа вдигаше докъм 170-180 км
Ся понеже знам че ще се намери както винаги някой капут да ми обяснява как е абсурд
http://www.youtube.com/watch?v=vA0iRULdQhI
Андро, гледам че в подписа си имаш и мотор, предполагам разбираш за какво става дума като не те слуша главата
Отгоре на всичко не съм казвал че съм го направил за 3ч00 - имам впредвид около 3 часа
Ся понеже знам че ще се намери както винаги някой капут да ми обяснява как е абсурд
http://www.youtube.com/watch?v=vA0iRULdQhI
Андро, гледам че в подписа си имаш и мотор, предполагам разбираш за какво става дума като не те слуша главата

Отгоре на всичко не съм казвал че съм го направил за 3ч00 - имам впредвид около 3 часа
vgza написа:Андро, гледам че в подписа си имаш и мотор, предполагам разбираш за какво става дума като не те слуша главата![]()
![]()
![]()
да, абсолютно те разбирам. при мен са 163 коня, повече кила и по-голям въртящ момент.
нали знаеш, че ако тръгнат една кола и един мотор (поне 600 кубиков) заедно, моторът ще стигне в бургас поне 10-ина минути по-рано от колата, каквато ще да е и колкото ще да е откачен шофьорът й, и то защото моторът задължително трябва да спре веднъж да зареди, където се губят 10-ина минути

- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
Здравеите ,
Това го постнах в друга страница в форума и понеже съм нов съм в форума ,и ми подсказаха че има тази тема тук то си прехвърлих данните .Трябва да кажа че ми допада стила на комуникация тука . Като голямо семеиство сте
Моята е 530 д автомат, рядко ползувам спорт моде:
-градско нормално - 10л/100км(50км/ч)
-градско гонка- 13-15л/100км(100-190км/ч)
-извънградско нормално - 6.6л/100км(90-110км/ч)
-извънградско гонка - 8.5л/100км(100-160км/ч)
Това го постнах в друга страница в форума и понеже съм нов съм в форума ,и ми подсказаха че има тази тема тук то си прехвърлих данните .Трябва да кажа че ми допада стила на комуникация тука . Като голямо семеиство сте

Моята е 530 д автомат, рядко ползувам спорт моде:
-градско нормално - 10л/100км(50км/ч)
-градско гонка- 13-15л/100км(100-190км/ч)
-извънградско нормално - 6.6л/100км(90-110км/ч)
-извънградско гонка - 8.5л/100км(100-160км/ч)
- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
Шофирайте разумно!!! Всеки е правил глупости по пътищата, но не е тук мястото да ги споделя или насърчава другите да првят подобни!
А иначе малко
в отговор на коментарите горе - тази дистанция е емпирично доказана да се взема съвсем спокойно за 2.5 часа с кола под 200 к.с. (който се интерсува как - л.с.) С мотор също за толкова 
А иначе малко

Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
440км 19л дизел от които около 40 км градско останалото само магистрала скорост 120-130 км.
А ето и подробности за измерването: 7:00 - 15 градуса резервоара до горе пистолета изключи,вечерта 22:30 същата бензиностанция същата процедура.
320д N47 177ps .
А ето и подробности за измерването: 7:00 - 15 градуса резервоара до горе пистолета изключи,вечерта 22:30 същата бензиностанция същата процедура.
320д N47 177ps .
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Стара Загора - Албена - Стара Загора + малко каране там = 840км с 65 л нафта = 7.7 среден разход.Средна скорост 80 км/ч
е60 м5 - градско 19-20/100... извънградско нормално каране - 12/100.... извънградско мое каране - 17/100
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
да се похваля колеги, явно от ъпдейта на софта има някъква разлика в разхода, макар и минимална вече съм почти убеден... София - Несебър 475 км за 4:30 часа с 4 човека и фул багажник - 5,8 л на 100км по борд комп и с темпомат на 135км/ч по магистралата и с повечко изпреварвания Стара Загора - Айтос...
не бях постигал такъв разход преди ъпдейта на софтуера, но може и да има куп други фактори които са повлияли
на връщане за 5:15 часа със задръстване и на климатик през цялото време 6.3л 100км със 140-150 по магистралата
в момента за изминати 990 км имам още почти 1 пълна чертичка от резервоара
не бях постигал такъв разход преди ъпдейта на софтуера, но може и да има куп други фактори които са повлияли

на връщане за 5:15 часа със задръстване и на климатик през цялото време 6.3л 100км със 140-150 по магистралата
в момента за изминати 990 км имам още почти 1 пълна чертичка от резервоара
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
OMV Владая - Банско - 130 км - 4.8/100
средна 80км/ч.
Банско- Владая - 130 км - 4.7/100
средна 82 км/ч
- климатика пуснат нон стоп !
- 3-ма човека
- 330д -231кс.
- ръчна кутия .
- 31 градуса жега!
За к'во ми е икономична кола, тя и тая мойела да пести
П.С : за невярващите мога да пусна и скриин шот от борда в двете посоки !

Банско- Владая - 130 км - 4.7/100

- климатика пуснат нон стоп !
- 3-ма човека
- 330д -231кс.
- ръчна кутия .
- 31 градуса жега!
За к'во ми е икономична кола, тя и тая мойела да пести

П.С : за невярващите мога да пусна и скриин шот от борда в двете посоки !
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- neonman
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:Има ли чип?
Да!

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
София - Бургас, магистралата 130 на темпомат, междуградското 100-110, в Бургас показа към 90 и нещо средна скорост, разход - 11/100 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
@ndro написа:като чета постовете на някои колеги започвам да се питам дали на мойта кола й има нещо или аз карам много малко по инерция
някои колеги вярват на бордовия прекалено много...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Ремапа кара турбото да се върти с по-високи обороти в ниските обороти на двигателя, затова идва това дърпане там независимо дали натискаш или не винаги турбото се върти повече отколкото се е въртяло преди ремапа. Вкарването на повече кислород поради по-високото налягане прави и икономията на гориво. Въпроса е защо производителите не го правят самите те за да направят по-малък разхода. Ами проста кръчмарска сметка - обикновено след ремапа пада разхода с 1литър на 100. тоест когато е правена колата това са 1.50 лв за литър
за 100 000 км това са 1500лв спестяване от гориво но едно турбо е 4000лв. Тоест няма смисъл да спестиш пари от разход като надуваш турбото ако живота на турбото се скъсява и в крайна сметка ще излезе по-скъпо ако си купиш ново турбо. Сега друг е въпроса за кефа от карането.
Сега виждаме как турботата се надуват все повече и повече на новите коли, защото и цената на горивото скача, така че вече си заслужава да пестиш гориво и да сменяш по-често турбо. Мен лично много ме притеснява скоростната кутия не чак толкова турбото и затова не мисля да слагам чип скоро.
за 100 000 км това са 1500лв спестяване от гориво но едно турбо е 4000лв. Тоест няма смисъл да спестиш пари от разход като надуваш турбото ако живота на турбото се скъсява и в крайна сметка ще излезе по-скъпо ако си купиш ново турбо. Сега друг е въпроса за кефа от карането.
Сега виждаме как турботата се надуват все повече и повече на новите коли, защото и цената на горивото скача, така че вече си заслужава да пестиш гориво и да сменяш по-често турбо. Мен лично много ме притеснява скоростната кутия не чак толкова турбото и затова не мисля да слагам чип скоро.
Tool - Fear Inoculum
- neonman
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:Ремапа кара турбото да се върти с по-високи обороти в ниските обороти на двигателя, затова идва това дърпане там независимо дали натискаш или не винаги турбото се върти повече отколкото се е въртяло преди ремапа. Вкарването на повече кислород поради по-високото налягане прави и икономията на гориво. Въпроса е защо производителите не го правят самите те за да направят по-малък разхода. Ами проста кръчмарска сметка - обикновено след ремапа пада разхода с 1литър на 100. тоест когато е правена колата това са 1.50 лв за литър
Значи турбото се върти от по-ниски- вярно е.... но за това пък мотора с ''чип'' работи на по-ниски обороти , за разлика от другата-без ....другата на по-високи - съответно турбото се развърта и то по-бързо за да изкарат еднаква мощност , нали

А как определяте колко се скъсява живота на турбото незнам - май кой колкото си представи

А кефа от карането е НЕСРАВНИМО по-голям - всеки с ремап ще потвърди думите ми !
За Скоростната кутия можеш да се притесняваш ако нон стоп тръгваш ОТ МЯСТО на пълната газ след ремапа