термостат BMW E60 525d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: термостат BMW E60 525d
badjo E60 написа:Нормално ли е при положение че съм с два нови термостата колата извънградско даработи на 84--86 градуса![]()
колега възможно ли е датчика ти за температура на охл. течност да е заминал или дефектен?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Абе и аз гледах наскоро температурата и държи около 85-86 градуса. Не знам дали това е проблем. Може би самия датчик да е остарял и да дава отклонения от температурата с няколко градуса.
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
da6ip написа:badjo E60 написа:Нормално ли е при положение че съм с два нови термостата колата извънградско даработи на 84--86 градуса![]()
колега възможно ли е датчика ти за температура на охл. течност да е заминал или дефектен?
Пак ще го погледна-но на диагностика нищо не излиза.
badjo E60 написа:Нормално ли е при положение че съм с два нови термостата колата извънградско даработи на 84--86 градуса![]()
Колега днеска качвах беклемето и си гледах температурата и при мене беше между 84-86 градуса (и аз съм с 2 нови термостата), а на спускане падна до 78. Не знам да не би 2.5 двигателя да е с по-ниска температура? На качването карах зверски нагоре и не можах да дигна над 86.
Интересно че като спрях горе на беклемето на място дигна до 94 градуса при работа на свободен ход на място.
А ето как се подменя датчика за температурата - http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/05/56/08
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:badjo E60 написа:Нормално ли е при положение че съм с два нови термостата колата извънградско даработи на 84--86 градуса![]()
Колега днеска качвах беклемето и си гледах температурата и при мене беше между 84-86 градуса (и аз съм с 2 нови термостата), а на спускане падна до 78. Не знам да не би 2.5 двигателя да е с по-ниска температура? На качването карах зверски нагоре и не можах да дигна над 86.
Интересно че като спрях горе на беклемето на място дигна до 94 градуса при работа на свободен ход на място.
пичове, мойта винаги е в диапазона 88-92.
като спускам пада до 86, като качвам вдига до 94. стигала е и до 97, но при повече зор. падала е и до 82, но ако карам без много газ по нанадолнище по-дълго време.
напразен ход е 90-92.
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:Emooo написа:badjo E60 написа:Нормално ли е при положение че съм с два нови термостата колата извънградско даработи на 84--86 градуса![]()
пичове, мойта винаги е в диапазона 88-92.
като спускам пада до 86, като качвам вдига до 94. стигала е и до 97, но при повече зор. падала е и до 82, но ако карам без много газ по нанадолнище по-дълго време.
напразен ход е 90-92.
При мен е като при колегата Emoo
badjo, трябва да видим други с 2.5 двигател започвам да си мисля че това е нормалната температура за тоя двигател, която е с няколко градуса по-ниска от 3.0.
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:badjo, трябва да видим други с 2.5 двигател започвам да си мисля че това е нормалната температура за тоя двигател, която е с няколко градуса по-ниска от 3.0.
Възможно е ,питал съм много майстори но точен отговор не съм чул.
и ся кво ше прая аз???
ще трябва да си намалявам температурата ли?
осъзнайте се.
ще трябва да си намалявам температурата ли?

осъзнайте се.
Emooo написа:Ти си с чип
значи си бодвате по един чип с колегата badjo и температурата заковава там, където е казал производителят

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
с DPF пак пуши като има чип няма какво да се залъгваме.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:с DPF пак пуши като има чип няма какво да се залъгваме.
тук навлизаш в една мнооого опасна територия

откъде знаеш, че пуши?
колко километра си минал с чип?
карал ли си отзад да я гледаш през цялото време кога и как пуши?
от личен опит 70 хиляди км с чип на 525d с DPF - НЕ пуши грам.
айде няма нужда да ми отговаряш на горните въпроси