Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
Преди няколко дни ъпдейтвах на колега 10-тина модула от общо 30-тина и хич не става бързо за съжаление през OBD. DSC-то дето е 2-3MB се ъпдейтва пол. час, а мултимедията е 80-90МБ... LCI принципно става една идея по-бързо заради D-CAN връзката, но да ъпдейтваш модулите на iDrive-a си е лудост. Колеги в София с OPS или ICOM не знам, но би трябвало да има. Някой от модераторите със сервизи може би имат/знаят.
Иначе за чиптунинга - ако е правен в БГ защо не се разберете с човека да ти изтегли ремапа на ECU-то и кутията (ако е пипана) и после ако дилърите ъпдейтнат тези модули (което въобще не е задължително) да ти го върне обратно.
А какво имаш предвид под активиране на USB? Ако нямаш модула (MULF2 High SVS), няма как да се активира. Всичко останало обаче е въпрос на кодиране, което е лесно и става през OBD.
Иначе за чиптунинга - ако е правен в БГ защо не се разберете с човека да ти изтегли ремапа на ECU-то и кутията (ако е пипана) и после ако дилърите ъпдейтнат тези модули (което въобще не е задължително) да ти го върне обратно.
А какво имаш предвид под активиране на USB? Ако нямаш модула (MULF2 High SVS), няма как да се активира. Всичко останало обаче е въпрос на кодиране, което е лесно и става през OBD.
Only dead fish follow the stream...
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
MadChicken написа:Преди няколко дни ъпдейтвах на колега 10-тина модула от общо 30-тина и хич не става бързо за съжаление през OBD. DSC-то дето е 2-3MB се ъпдейтва пол. час, а мултимедията е 80-90МБ... LCI принципно става една идея по-бързо заради D-CAN връзката, но да ъпдейтваш модулите на iDrive-a си е лудост. Колеги в София с OPS или ICOM не знам, но би трябвало да има. Някой от модераторите със сервизи може би имат/знаят.
Благодаря за инфото колега. Имам хардуер за USB (буксата в подлакътника), но не се вижда на idrive изобщо и ако включа нещо в него само се зарежда без да се случва друго. През AUX включвам някакъв източник (телефон, айпод) но също ни звук от джаза

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
petio написа:MadChicken написа:Преди няколко дни ъпдейтвах на колега 10-тина модула от общо 30-тина и хич не става бързо за съжаление през OBD. DSC-то дето е 2-3MB се ъпдейтва пол. час, а мултимедията е 80-90МБ... LCI принципно става една идея по-бързо заради D-CAN връзката, но да ъпдейтваш модулите на iDrive-a си е лудост. Колеги в София с OPS или ICOM не знам, но би трябвало да има. Някой от модераторите със сервизи може би имат/знаят.
Благодаря за инфото колега. Имам хардуер за USB (буксата в подлакътника), но не се вижда на idrive изобщо и ако включа нещо в него само се зарежда без да се случва друго. През AUX включвам някакъв източник (телефон, айпод) но също ни звук от джаза. Препоръчай някого в Сф да разръчка малко джаджите и да оживиме нещата
. Не ми се прибират огледалата също и войсконтрола го няма никакъв. Не ми излизат дирекциите от навито на HUD. Абе всякакви такива. които по един или друг начин свързвам с idrive (без огледалата може би). За това исках него да ъпдейвам. Ако имам опции бих искал да изкараме малко повече неща на HUD -a. Чипа е правен от предишния собственик и нямам никаква връзка по въпроса само знам, че го има. (поне според него).
Така както го обясняваш съм сигурен ,че ти е сменен CCC модула и не е препрограмиран за твоята кола .
- petio
- младши ентусиаст
-
Ilko, за пулта за управление съм сигурен и човека си каза, че го е сменил. Този с многото копчета много го искал и си сложил такъв. Интересното е, че по него всичко си работи. Ако преди това е бил направил "чипа" може и той да е решил да не ъпдейтва софтуера, за да не загуби настройките. Под кодиране имаш предвид "пускане" и "спиране" на определени функции, а не цялостна подмяна на софтуера?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
petio написа:Ilko, за пулта за управление съм сигурен и човека си каза, че го е сменил. Този с многото копчета много го искал и си сложил такъв. Интересното е, че по него всичко си работи. Ако преди това е бил направил "чипа" може и той да е решил да не ъпдейтва софтуера, за да не загуби настройките. Под кодиране имаш предвид "пускане" и "спиране" на определени функции, а не цялостна подмяна на софтуера?
Имам в предвид модула в който се слагат CD-тата той e CCC модула. Може да се програмира само той ,без да се прави цялостен ъпдейт на колата, и всичко ще си заработи както трябва.А прибирането на огледалата при заключване и другите гъдели също с програмиране се пускат.....
- petio
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:petio написа:Ilko, за пулта за управление съм сигурен и човека си каза, че го е сменил. Този с многото копчета много го искал и си сложил такъв. Интересното е, че по него всичко си работи. Ако преди това е бил направил "чипа" може и той да е решил да не ъпдейтва софтуера, за да не загуби настройките. Под кодиране имаш предвид "пускане" и "спиране" на определени функции, а не цялостна подмяна на софтуера?
Имам в предвид модула в който се слагат CD-тата той e CCC модула. Може да се програмира само той ,без да се прави цялостен ъпдейт на колата, и всичко ще си заработи както трябва.А прибирането на огледалата при заключване и другите гъдели също с програмиране се пускат.....
Моля за препоръка някой в СФ да помогне със софтуерния ъпдейт и кодирането!?
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Колеги имам един въпрос за кодиране за прибирането на огледалата. Трябва ли да имам бутон на шофьорската врата за прибиране на огледалата за да се активират или не на всички имат моторчетра вътре за птибиране ( моята няма такъв бутон и за това питам) 

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Трябва да имаш бутонa, отделна екстра е, която върви с електромоторчетата в огледалата и модули във вратите. Не е невъзможно да се ретрофитне, зависи дали ти се занимава и дали ти се дават пари:
http://forums.5series.net/e60-parts-accessories-mods-22/i-just-had-auto-folding-mirrors-programmed-93418/
http://forums.5series.net/e60-parts-accessories-mods-22/i-just-had-auto-folding-mirrors-programmed-93418/

- petio
- младши ентусиаст
-
Колеги много съм доволен от посещение при човек с компютър. Вече ми излизат дирекциите на навито на HUD. Освен тях ми излиза и индикация за мигачите. В менюто с настройките имам вариант M и си го цъквам и на дисплея излиза оборотомера и скоростомера. В режим ръчен на скоростната кутия излиза актуалната предавка. Много готино. Освен това мога да си пускам нормалния или този когато пожелая. Ако има желаещи с HUD горещо мога да ви препоръчам майстора. Доста е в час с всички електронни джунджурии в колата - блокове, модули и т.н.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Колега, дай ми контакт с този майстор и кажи какви пари струваше процедурата. Искам и да попитам за софтуерния ъпдейт - колата ми е 2007 края, фейслифт, LCI. Някой правил ли е ъпдейт на софта при дилър на фейсова кола и какви преимущества би ми донесло?
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
Anthony_J написа:Колега, дай ми контакт с този майстор и кажи какви пари струваше процедурата. Искам и да попитам за софтуерния ъпдейт - колата ми е 2007 края, фейслифт, LCI. Някой правил ли е ъпдейт на софта при дилър на фейсова кола и какви преимущества би ми донесло?
Аз в камор септември мин. година! Обеснението на приемчика беше... "сигурността ще ти се подобри, упдейтва се всичко с най-новите версии..." май на мен ми беше по ясно от на него, но аз го направих, след изчитане на всички теми във форума и принципно винаги е добре да си ЪП-ТЪ-ДЕЙТ, което разбира се си има и своите 180 левови недостатъка
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
аз се надявам Дару да пуснат скоро промоция отново за софтуерен ъпдейт...
иначе на един и същи въпрос Камор ми отговориха "не може", а Дару "може - 150лв"
иначе на един и същи въпрос Камор ми отговориха "не може", а Дару "може - 150лв"

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
bmwss написа:Anthony_J написа:Колега, дай ми контакт с този майстор и кажи какви пари струваше процедурата. Искам и да попитам за софтуерния ъпдейт - колата ми е 2007 края, фейслифт, LCI. Някой правил ли е ъпдейт на софта при дилър на фейсова кола и какви преимущества би ми донесло?
Аз в камор септември мин. година! Обеснението на приемчика беше... "сигурността ще ти се подобри, упдейтва се всичко с най-новите версии..." май на мен ми беше по ясно от на него, но аз го направих, след изчитане на всички теми във форума и принципно винаги е добре да си ЪП-ТЪ-ДЕЙТ, което разбира се си има и своите 180 левови недостатъка
И аз изчетох всичко, парите ще ги прежаля, но може ли да бъда сигурен, че наистина ъпдейтват нещо? Има ли начин да се види версията на софтуера преди и след това? В скритото меню показва някаква версия, но дали се отнася затова, нямам никаква идея. Ти усети ли някаква разлика след ъпдейта?
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
Anthony_J написа:bmwss написа:Anthony_J написа:Колега, дай ми контакт с този майстор и кажи какви пари струваше процедурата. Искам и да попитам за софтуерния ъпдейт - колата ми е 2007 края, фейслифт, LCI. Някой правил ли е ъпдейт на софта при дилър на фейсова кола и какви преимущества би ми донесло?
И аз изчетох всичко, парите ще ги прежаля, но може ли да бъда сигурен, че наистина ъпдейтват нещо? Има ли начин да се види версията на софтуера преди и след това? В скритото меню показва някаква версия, но дали се отнася затова, нямам никаква идея. Ти усети ли някаква разлика след ъпдейта?
Имайки предвид, че го направих седмица след като купих колата-НЕ, не съм усетил нищо, но тогава бях в УАУ еуфориата,нямах опит с такава кола, така че отговора ми не може да е точен. При всички положения както казах за мен лично, що се отнася до софтуер всичко трябва да се ъпдейтва с последни версии.
А що се отнася до версии... немога да ти кажа, питах същото в камор и четох по форума, уж има някаква възможност според форума, а според камор-"те си знаят техниците и принципно според това колко стар ти е софта, толкова дълго ще се инсталира ъпдейта по модули и т.н. и т.н. "
Здравейте колеги,
Наложи ми се препрограмиране и майстора ми каза, че ще ъпдейтва софта и аз поисках да го докара до последната версия. Искам да си го проверя от скритото меню коя версия е сложил после. Знаете ли за е60 коя е последната версия от коя година? Може би по-запознат да изброй последните версий за е60 преди фейса, след фейса, е61 и т.н.
Наложи ми се препрограмиране и майстора ми каза, че ще ъпдейтва софта и аз поисках да го докара до последната версия. Искам да си го проверя от скритото меню коя версия е сложил после. Знаете ли за е60 коя е последната версия от коя година? Може би по-запознат да изброй последните версий за е60 преди фейса, след фейса, е61 и т.н.