С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
kopi написа:CrazyElement написа:kopi написа:Аз съм с MOTUL 5w40 300V Power , по груби изчисляния гори около 180-190мл на 1000км, общо взето на всеки 5к км наливам почти литър
Значи удряш яко ръчки, на мене горе долу ми дава 100 мл / 1000 , но първите 2-3000 км почти не го бара после почва вече да го троши.
Ако питаш приятели - карам като баба! Мисля, че разход от под 1л за 5к км си е направо добре за кола на 316к км, чел съм коментари на колеги с в пъти по-фрапиращи цифридругия месец сменям с бардал и ще пиша мнения..... след 4-5к км
Без смислено е аз карах с бардал същата работа , и моята е на бая вече стана на 336к км.
Колегата Недко - ми всички масла досега са били така.
BMW 5w30 oт Пловдив , Castrol 5w30 , Bardhal 5w40 XTEC + добавка и сега съм с MOTUL при всички наблюдавам едно и също поведение , но аз го давам повече на това , че сиг ми слагат малко повече от макса и реално то пак си горе 100 мл на 1000 км ама не мога да го хвана и почва да се отчита след като покарам знам ли .
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз съм с "бозата" на Шел, купена от БМВ дилър. След 11 600 км, от които 80% извънградско, днес проверих на щеката след 300 км пробег - точно по средата между минимум и максимум. Аз, разбира се, не съм експерт като колегите, които чуват всеки 0.0001 децибел разлика и така оценяват качествата на едно масло и заклеймяват друго, но за себе си съм доволен.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Anthony_J написа:Аз съм с "бозата" на Шел, купена от БМВ дилър. След 11 600 км, от които 80% извънградско, днес проверих на щеката след 300 км пробег - точно по средата между минимум и максимум. Аз, разбира се, не съм експерт като колегите, които чуват всеки 0.0001 децибел разлика и така оценяват качествата на едно масло и заклеймяват друго, но за себе си съм доволен.
Ти караш значително по-нов мотор колега + предполагам си и сток(ДПФ И т.,н.), общо взето всеки си споделя тука мнението за маслото , което е карал и другите да си правят изводи , наистина е малко тъпо да се казва "ТОВА МАСЛО Е БОЗА" без да го е пробвал човек..
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Така е, прав си. Аз лично се забавлявам да чета какви невероятни инженери има в този форум, които направо се подиграват с аматьорите от БМВ. Същите аматьори дори не си правят труда да чуят как работи двигателят с различните масла, а направо ни предлагат бозите на този, който им дава най-ниската цена. И всичко се прави от световния империалистически заговор, целящ да ни си чупят 10-15 годишните кочини "нов внос" и клетите, бедни българчета да им пълним гушите
)))) Всеки гаражен майстор с осми клас има пъти повече познания и опит от онези нещастни германчета, търкали години наред скамейките в лъскавите им университети, пък елементарни неща не знаят
))) Иначе сериозно, аз карам съвсем умерено, не повече от 150 км/час на магистрала, а като гледам тук колегите под 200 рядко падат, а на светофарите са ракети, тъй че не съм представителна извадка. Просто за да може да се оценят качествата да даден продукт са необходими доста неща и е абсурдно да става по начина, по който го правим тук. А и хората имат досадното качество да хвалят най-много единствено това, което те ползват или притежават. Питай някой кой е най-хубавия телефон или зъболекар, или каквото и да било. Винаги ще е неговия 

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Хора,някой има ли опит с маслата на Статоил? В Норвегия съм и трябва да го сменям,но не искам да слагам на Шел..досега слагах винаги на БМВ Кастрол лл4,но сега мисля да се ориентирам към нещо друго,та ми предложиха добра оферта на Статоил,но нямам никакви наблюдения върху него,иначе го дават и за БМВ пълна синтетика
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз карам с Castrol 5w40 ll-04. До 10-11 хил. километра нямаше следи от консумация на масло. Вече на 15 хил. малко го е докачило и нивото е няколко милиметра под максимума, което предполагам не са повече от 300-400 грама. Като цяло съм доволен и съм приготвил същото масло за предстоящата следваща смяна. Относно интервала на смяна - между 15 и 20 хил ще го сменя.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Хора,някой има ли опит с маслата на Статоил? В Норвегия съм и трябва да го сменям,но не искам да слагам на Шел..досега слагах винаги на БМВ Кастрол лл4,но сега мисля да се ориентирам към нещо друго,та ми предложиха добра оферта на Статоил,но нямам никакви наблюдения върху него,иначе го дават и за БМВ пълна синтетика????
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Anthony_J написа:Така е, прав си. Аз лично се забавлявам да чета какви невероятни инженери има в този форум, които направо се подиграват с аматьорите от БМВ. Същите аматьори дори не си правят труда да чуят как работи двигателят с различните масла, а направо ни предлагат бозите на този, който им дава най-ниската цена. И всичко се прави от световния империалистически заговор, целящ да ни си чупят 10-15 годишните кочини "нов внос" и клетите, бедни българчета да им пълним гушите)))) Всеки гаражен майстор с осми клас има пъти повече познания и опит от онези нещастни германчета, търкали години наред скамейките в лъскавите им университети, пък елементарни неща не знаят
))) Иначе сериозно, аз карам съвсем умерено, не повече от 150 км/час на магистрала, а като гледам тук колегите под 200 рядко падат, а на светофарите са ракети, тъй че не съм представителна извадка. Просто за да може да се оценят качествата да даден продукт са необходими доста неща и е абсурдно да става по начина, по който го правим тук. А и хората имат досадното качество да хвалят най-много единствено това, което те ползват или притежават. Питай някой кой е най-хубавия телефон или зъболекар, или каквото и да било. Винаги ще е неговия
Напълно подкрепям колегата

Също карам с бозата на Шел

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
BMW_1914 написа:Anthony_J написа:Така е, прав си. Аз лично се забавлявам да чета какви невероятни инженери има в този форум, които направо се подиграват с аматьорите от БМВ. Същите аматьори дори не си правят труда да чуят как работи двигателят с различните масла, а направо ни предлагат бозите на този, който им дава най-ниската цена. И всичко се прави от световния империалистически заговор, целящ да ни си чупят 10-15 годишните кочини "нов внос" и клетите, бедни българчета да им пълним гушите)))) Всеки гаражен майстор с осми клас има пъти повече познания и опит от онези нещастни германчета, търкали години наред скамейките в лъскавите им университети, пък елементарни неща не знаят
Напълно подкрепям колегата![]()
Също карам с бозата на Шелот БМВ дилър.
Също карам с Шела. Колкото и странно да е наблюдавам спадане на разхода с 0.2 по борд на 100км пробег . А и в чужбина вдигнах 251, което е личен рекорд с дизела. Преди с кастрола 242 макс

Мисля че новата синтетика вече не е на петролна основа и наистина е с по високи FE норми. А дали е качествена.... ще се чуе. Струва ми се че е една идея по твърдо тракането сутрин, но може и температурите да оказват влияние.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Тук вече стана страшно
Цели 70 страници бистрим темата. Аз пък казвам Приста са най-добрите масла, давайте всички да си сложим Приста и те имат договорни отношения с Шел 
Но това е добро предложение - http://www.bmw-autobavaria.bg/%D1%81%D1 ... 2%D0%B8-15

Но това е добро предложение - http://www.bmw-autobavaria.bg/%D1%81%D1 ... 2%D0%B8-15
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
rafa224 написа:Тук вече стана страшноЦели 70 страници бистрим темата. Аз пък казвам Приста са най-добрите масла, давайте всички да си сложим Приста и те имат договорни отношения с Шел
Към това има и измиване на автомобила. Възползвах се преди няколко месеца
- rafa224
- старши ентусиаст
-
adovet написа:rafa224 написа:Тук вече стана страшноЦели 70 страници бистрим темата. Аз пък казвам Приста са най-добрите масла, давайте всички да си сложим Приста и те имат договорни отношения с Шел
И на мен ми идва скоро времето за смяна и мисля да се възползвам. Но за измиване не пише нищо в офертата.
adovet написа:rafa224 написа:Тук вече стана страшноЦели 70 страници бистрим темата. Аз пък казвам Приста са най-добрите масла, давайте всички да си сложим Приста и те имат договорни отношения с Шел

Във фирмените и изобщо в хубавите сервизи автомобилът се мие, преди да влезе, и вътре в сервизното помещение е чисто.
Това не е част от "офертата" за маслото, ако отидеш да ти сменят лостчето на мигачите пак ще ти я измият.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Предната смяна ми беше със "шелската боза" 5в30 и за 15 хиляди ми изгори 1.5 литра при положение, че имах теч от турбото. Сега турбото е като ново и логично маслото е същата "боза" пък да видим...
Лично мое мнение е, че не искам да се хвърлям във филми и да си амортизирам мозъка, след като вече други хора са го направили. Т.е. каквото препоръчва производителя това сипвам и не го мисля.
Лично мое мнение е, че не искам да се хвърлям във филми и да си амортизирам мозъка, след като вече други хора са го направили. Т.е. каквото препоръчва производителя това сипвам и не го мисля.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
badsharki написа:Предната смяна ми беше със "шелската боза" 5в30 и за 15 хиляди ми изгори 1.5 литра при положение, че имах теч от турбото. Сега турбото е като ново и логично маслото е същата "боза" пък да видим...
Къде ремонтира турбото колега и колко ти излезе?