Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
ILIANJO написа:525д ръчак след ремапа ВТ - Пловдив, до Стара Загора 5.3-5.5 с 100-110, след СТЗ на магистралата 160-180 6.2-6.5
Колега,с тия 6,5/100 със 180км/ч направо ме забавляваш много!

525d remap до 220кс си дава 6.5-7 с нормално каране 80-120... след 150км/ч под 7.5л никой не може да ме убеди, че ще падне, освен ако не е спускане 

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Здравейте. Може ли да ми кажете какъв трябва да ми е нормалния разход градско за следния автомобил - БМВ 530 XD, автоматик, дизел, карам с гуми рънфлет 245/40/18. Предварително благодаря!
Някъде между 10-14 на 100.Много зависи от трафика,стила на каране и разбира се изправността на колата.Аз съм със същия мотор/235кс/ и нормалното за София и всичките задръствания ,без да се стремя да пестя,ми е около 12 /в по-малки градове е като по книжка-около 10/,а в студено време 14 на къси отсечки.Има много инфо по темата колега,чети форума.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Брей, значи аз трябва да съм много доволен от моята. Същата е и ми дава 11.1 , като от около месец я карам само на къси разстояния тук в София (като под къси разстояния имам предвид 1-2км тука в махалата, заедно с такива по 5-15км). Правя поне 3-4 кик-дауна на всяко излизане и с никаква мисъл за пестене на гориво. Заковало е на 11.1 и не мърда.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
На мен ми дава около 13, при нормално каране без натискане, в топ центъра с доста задръствания и висене по светофарите. Преди месец я взех и правих на две места прегледи, диагностики, всичко е напълно изправно. В началото ми даваше около 11, като даже падна на 10.8. След това нулирах от настройките разхода - дадох му ресет и ми стартира от 20 плюс, сега съм го свалил по показания на таблото около 16, а по тези на монитора 12.9. Направих си експеримент и сипах 12 литра, засекох километрите, на които ги сипах и засекох колко ми показва като километри да измина с горивото, оставаха 60 км., в момента също ми показва около 60 км., като изминах 85 километра, тоест разхода на монитора около 13 е коректен, но се чудя, защо при положение, че без никаква промяна в нищо ми качи два литра........
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега ще го кажа и на теб ама 1во 18ките качват към литър отгоре дори повече, второ ако не си си гледал налягането на гумите и са меки това също качва много и колегата cocosas ще потвърди, и виж си термостатите ако ти е заминал тоя на ЕГР-а колата може да качи работна в градски условия, НО това става много бавно.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Taruno написа:Колега ще го кажа и на теб ама 1во 18ките качват към литър отгоре дори повече, второ ако не си си гледал налягането на гумите и са меки това също качва много и колегата cocosas ще потвърди, и виж си термостатите ако ти е заминал тоя на ЕГР-а колата може да качи работна в градски условия, НО това става много бавно.
Това за джантите и разхода не съм съгласен, но това с термостатите е много вероятно да е от тях...
П.С. Карах колата сумати време със 17ки и сега съм с 19ки няма никаква разлика в разхода...
П.С.2 То диаметъра на гумите е еднакъв ако се спазват заводските размери...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
535d ми дава разход 9,8 извън града даже и по малко а във града е към 11 12,5 със 50лв изминавам 215 км
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Това е, че при мен стана изведнъж. Ще я карам на диагностика, термостата ще излезе ли на диагностиката?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
todorSTY написа:Това е, че при мен стана изведнъж. Ще я карам на диагностика, термостата ще излезе ли на диагностиката?
Не... има писано за термостатите, те са два, как да разбереш дали са за смяна...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
todorSTY написа:На мен ми дава около 13, при нормално каране без натискане, в топ центъра с доста задръствания и висене по светофарите. Преди месец я взех и правих на две места прегледи, диагностики, всичко е напълно изправно. В началото ми даваше около 11, като даже падна на 10.8. След това нулирах от настройките разхода - дадох му ресет и ми стартира от 20 плюс, сега съм го свалил по показания на таблото около 16, а по тези на монитора 12.9. Направих си експеримент и сипах 12 литра, засекох километрите, на които ги сипах и засекох колко ми показва като километри да измина с горивото, оставаха 60 км., в момента също ми показва около 60 км., като изминах 85 километра, тоест разхода на монитора около 13 е коректен, но се чудя, защо при положение, че без никаква промяна в нищо ми качи два литра........
Методът ти на изчисление е крайно неточен. Борд компютърът мени оставащите километри според стила на каране последните километри, тоест нямаш точна стойност за опора. Единственият вариант е пълно-пълно, можеш и да се ориентираш по светването на лампата - БМВ уредите са доста точни в това отношение.
Never mistake motion for action...
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
В случая светна горе долу на толкова километри - около 85 бях изминал. Ще я карам на диагностика и ще видим и термостатите, колко пари струва смяната им, някой знае ли?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
todorSTY написа:В случая светна горе долу на толкова километри - около 85 бях изминал. Ще я карам на диагностика и ще видим и термостатите, колко пари струва смяната им, някой знае ли?
Ех колега изобщо не ти се чете значи

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Абе май има нещо такова
, хвърлих едно око, видях, че са два термостата и могат с труд да се сменят за около 250 лв., но можело и по-евтино, коректна ли е тази информация