Пада ми акумолатора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- denismaria
- Потребител
-
Пада ми акумолатора
Здравейте колеги колата е Е61 523I
От когато съм купил колата( от1 година),всяка сутрин на таблото се изписва че акумолатора е слаб. Вчера проверихме кабелите на задната врата, и замерихме консумацията в покой,всичко е нормално. Купих нов акумолатор 100 ah. На сутринта отново светна предупреждението за слаб акумолатор. Колата незнайно защо е със допълнителна аларма,която само заключва и отключва колата(само централно,алармира не се включва),бутоните на ключа не работят. Може ли акумолатора да пада заради,алармата
От когато съм купил колата( от1 година),всяка сутрин на таблото се изписва че акумолатора е слаб. Вчера проверихме кабелите на задната врата, и замерихме консумацията в покой,всичко е нормално. Купих нов акумолатор 100 ah. На сутринта отново светна предупреждението за слаб акумолатор. Колата незнайно защо е със допълнителна аларма,която само заключва и отключва колата(само централно,алармира не се включва),бутоните на ключа не работят. Може ли акумолатора да пада заради,алармата
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Пада ми акумолатора
Може, кодира ли новия акумулатор и ресетна ли адаптацията?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колко ампера дава като заспи?
- denismaria
- Потребител
-
Мисля че майстора ми каза 0,003, но несъмнено сигурен. Каза ми че консумацията е нормална
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
denismaria написа:Мисля че майстора ми каза 0,003, но несъмнено сигурен. Каза ми че консумацията е нормална
Да започнем с това колко е голям акумолатора?
С тази консумация която си написал и два здрав акумулатор и за два месеца няма да се скапе.

- denismaria
- Потребител
-
Консумацията я измервахме при отключен автомобил. Дали като заключим колата може да е по-висока,следователно проблема да е от алармата
- vld
- Старши ентусиаст
-
Консумацията се мери когато автомобила заспи, тоест заключваш го със закачен мултицет и наблюдаваш колко показва, когато заспи след 20 минути трябва да спадне до 0.2а.

vld написа:Консумацията се мери когато автомобила заспи, тоест заключваш го със закачен мултицет и наблюдаваш колко показва, когато заспи след 20 минути трябва да спадне до 0.2а.
0.02А
- denismaria
- Потребител
-
Някой може ли да ми каже как се кодира акумолатора,и как се ресетва адаптацията за която пише колегата Dextuar
- vld
- Старши ентусиаст
-
andy написа:vld написа:Консумацията се мери когато автомобила заспи, тоест заключваш го със закачен мултицет и наблюдаваш колко показва, когато заспи след 20 минути трябва да спадне до 0.2а.
0.02А

- denismaria
- Потребител
-
denismaria написа:Някой може ли да ми каже как се кодира акумолатора,и как се ресетва адаптацията за която пише колегата Dextuar
Или къде в Бургас може да се направи(без Бовакар )
denismaria написа:Някой може ли да ми каже как се кодира акумолатора,и как се ресетва адаптацията за която пише колегата Dextuar
Колега как не можа при толкова изчетени думички да се сетиш как се пише правилно думата акумолатор ?
- denismaria
- Потребител
-
don_gori написа:denismaria написа:Някой може ли да ми каже как се кодира акумолатора,и как се ресетва адаптацията за която пише колегата Dextuar
Колега как не можа при толкова изчетени думички да се сетиш как се пише правилно думата акумолатор ?
Извини ме за правописа,завършил съм трети клас.
Но вместо да търсиш под вола- теле,дай съвет за проблема.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Ако предният ти акумулатор е бил от същият тип и същитe Ah се само регистрира. Кодиране е необходимо когато е различен тип и различни Ah. Регистрация може да направиш и с ISTA+, другото ISTA-P и др. С carly също е възможно това.
Преди да правиш каквото и да е, отиди на диагностика за да ти прочетат хистограмите - там ясно се вижда когато "заспива" буди ли се след това или всичко е нормално. Защото има и варианта след заспиване нещо да го буди. Ако резетнеш преди това ще се изтрият и записите. Ток на покой до 50mAh според описанието в ISTA+ се счита за нормален ток на покой. Направи си диагностика и ще разбереш от какво ти пада.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
И аз съм така вече 3 години, сложих нов акумулатор и 4 дена ако не карам колата - high rate of battery discharge, и като стане студено и не запали до 5 - 10 секунди, че имам 2 - 3 изгорепи подгревни свещи - до там е и на зарядното 10 часа.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2