Скърцане от предницата
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Скърцане от предницата
Здравейте колеги,
След 10 дни градско София , столичните павета си взеха своята жертва , а именно колата в момента скърца от преде локализирам го от лявата страна , скърцането се проявява , най - вече като затварям шофъорската врата се чува как изкърцва 2-3 пъти бързо , също така се чува само на павета като карам с около 30-40 км/ч. Не се чува на легнали. Като спра колата на място и почна да я натискам надолу не се чува нищо , като се опитам да я залюлея(това е малко трудно сам + спортно окачване) , но като че ли се чува , но определено не е така , както като затварям шофъорската врата тогава се чува най-много и на павета . Окачването го гледахме преди 2-3 месеца и каквото беше за смяна се смени , преден десен заден носач , тампони на предните 2 носачи, един кормилен накрайник и тампони на стабилизиращата щанга. В момента не се чува никакво тропане от колата , всичко е стегнато , като изключим това скърцането , което доста дразни(осбенно като си затваряш вратата). Някакви идеи от какво може да е? Възможно ли е да е от фалшиви тампони на стаб. щанга , тъй като това става само при тресене на колата настрани(все пак като затворш вратата колата се залюлява).
Поздрави!
След 10 дни градско София , столичните павета си взеха своята жертва , а именно колата в момента скърца от преде локализирам го от лявата страна , скърцането се проявява , най - вече като затварям шофъорската врата се чува как изкърцва 2-3 пъти бързо , също така се чува само на павета като карам с около 30-40 км/ч. Не се чува на легнали. Като спра колата на място и почна да я натискам надолу не се чува нищо , като се опитам да я залюлея(това е малко трудно сам + спортно окачване) , но като че ли се чува , но определено не е така , както като затварям шофъорската врата тогава се чува най-много и на павета . Окачването го гледахме преди 2-3 месеца и каквото беше за смяна се смени , преден десен заден носач , тампони на предните 2 носачи, един кормилен накрайник и тампони на стабилизиращата щанга. В момента не се чува никакво тропане от колата , всичко е стегнато , като изключим това скърцането , което доста дразни(осбенно като си затваряш вратата). Някакви идеи от какво може да е? Възможно ли е да е от фалшиви тампони на стаб. щанга , тъй като това става само при тресене на колата настрани(все пак като затворш вратата колата се залюлява).
Поздрави!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Re: Скърцане от предницата
Малко да вдигна темата
, а и да добавя упдейт. Скърцането според мен е на 100% от шофъорската врата , и колкото силно да люлея колата или натискам не се чува нищо , без значение колко силно праскам другите 3 врати пак нищо не се чува. Въпроса е какво по-точно скърца на тази врата
, а някой се е сблъсквал да ме насочи , защото иначе трябва да отида някъде да ми я свалят и да смазваме всичко и пак дали ще се оправи не знам
.

- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Пробвай да напръскаш механизма с ВД40 и виж дали поне няма да намалее или спре ако спре, вече може да я разглобиш посмажеш и видиш дали нещо не е отишло или за смяна.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Не е от вратата след по-силно клатене на колата от ляво надясно се чува скърцането много е финно .. , и ако прасна силно задна дясна пак скърца , скърцането идва някъде от пред около или малко зад гумата. Трябва да отида при някой от форумните сервизи да се види , че в последно време доста хора са барали по окачването и да не стане някакъв фал 

- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
При мен едно скърцане/пукане се чуваше от тампони на стабилизиращата щанга, но в сервиза в който аз ходя го хванаха като почна да не се трае
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Ronian написа:При мен едно скърцане/пукане се чуваше от тампони на стабилизиращата щанга, но в сервиза в който аз ходя го хванаха като почна да не се трае
Ами то това е тъпото , че реално тампоните на стаб.щанга ми са сменени преди има няма 4000 км ...
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми казаха че имам нещо криво отпред леко и от там по бързо ми се износват тампоните, защото я блъсках в един стълб
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Ronian написа:На мен ми казаха че имам нещо криво отпред леко и от там по бързо ми се износват тампоните, защото я блъсках в един стълб
Е аз предния мост го смених отдавна , иначе и аз моя бях го изкривил на един бордюр..
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Другият вариант е да изчакаш да се влоши малко и да разберат от какво е. Аз така направих 2 пъти им я карах през една седмица и ми викат всичко е ок нямаш нищо за смяна карай си и не се притеснявай, карах около месец и стана по зле закарах я и ми викат тампони смениха ги и вс се оправи. Иначе и аз така при завой или през дупка/неравност се чуваше скърцане/пукане отляво най-вече,а при легнали нищо.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Ronian написа:Другият вариант е да изчакаш да се влоши малко и да разберат от какво е. Аз така направих 2 пъти им я карах през една седмица и ми викат всичко е ок нямаш нищо за смяна карай си и не се притеснявай, карах около месец и стана по зле закарах я и ми викат тампони смениха ги и вс се оправи. Иначе и аз така при завой или през дупка/неравност се чуваше скърцане/пукане отляво най-вече,а при легнали нищо.
Само на павета го прави и като затварям предна и задна лява врата ...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Оправи се след дълго каране извънградско изглежда пробелма е в някаква кора , която скърца ..
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Trixster
- ентусиаст
-