Сериозно пропушване на черен дим
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive
Сериозно пропушване на черен дим
Автомобилът е Е60 525д, 12.2004г. От няколко дни колата пуши много сериозно при подаване на газ, било то леко или по сериозно. Пушека е черен и излиза отзад на големи облаци. Автомобила е с премахнат ДПФ и ремап от преди 3 години. До момента не съм имал никакви проблеми с някакво дори и минимално пропушване! Турбината е абсолютно здрава с нормални луфтове. Дебитомера е сменен и вината в него отхвърлена. Всички въздуховоди от и към турбината също са 100% здрави! Мотора работи тихо и спокойно без никакви вибриции, чукания и темподобни. Колата върви нормално, без загуба на мощност /поне така ми се струва/, единствено ми прави впечатление, че разхода е доста сериозен. 9.5л/100км извънградско, при нормална скорост 120-130-140.
Имах такава случка преди време с такъв тип изпушване, но тогава се беше пръснал единия въздуховод от интеркулера, и след смяната му всичко си беше ок. Сега обаче всички въздуховоди са здрави!
Дайте някаква идея, къде може да е причината?
Благодаря предварително!
Имах такава случка преди време с такъв тип изпушване, но тогава се беше пръснал единия въздуховод от интеркулера, и след смяната му всичко си беше ок. Сега обаче всички въздуховоди са здрави!
Благодаря предварително!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Сериозно пропушване на черен дим
MAP сензор или MAF и при двата е възможно това, както и при запушен ЕГР
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да спомена, че егр е изолран! /физически и психически/ Какво за тези MAF и MAP?
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
Тези МАП и МАФ не не дават ли признаци за дефекти при дианостика?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Не и двата могат да не дадат, мап сензора контролира налягането в колектора, чисти се или нов, маф е дебитомера, той също или чистиш или нов.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Или в добрия случай сипва нафта от по-добра бензиностанция.
На вуйчо ми едната му кола от нафта на Еко му пуши супер много. При наливане на друга - няма проблеми.
На вуйчо ми едната му кола от нафта на Еко му пуши супер много. При наливане на друга - няма проблеми.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Абсолютно е възможно да пуши ама от описанието на колегата ми звучи като постоянно пушене и в големи количества.
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че няма да е от нафтата. Там съм постоянен клиент на Лукойл и досега не съм имал страдания. Значи дебитометра е сменен, остава само този мап сензор. Възможно ли е да е от него, какво представлява той? Възможно ли е да е от дюзи?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
karisto написа:Автомобилът е Е60 525д, 12.2004г. От няколко дни колата пуши много сериозно при подаване на газ, било то леко или по сериозно. Пушека е черен и излиза отзад на големи облаци. Автомобила е с премахнат ДПФ и ремап от преди 3 години. До момента не съм имал никакви проблеми с някакво дори и минимално пропушване! Турбината е абсолютно здрава с нормални луфтове. Дебитомера е сменен и вината в него отхвърлена. Всички въздуховоди от и към турбината също са 100% здрави! Мотора работи тихо и спокойно без никакви вибриции, чукания и темподобни. Колата върви нормално, без загуба на мощност /поне така ми се струва/, единствено ми прави впечатление, че разхода е доста сериозен. 9.5л/100км извънградско, при нормална скорост 120-130-140.
Благодаря предварително!
Колега, вижте за записани грешки, живи данни на място и в движение и предполагам, че ще се разбере причината за проблема.
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
Тествахме я в движение, всички стойности са нормални, върви нормално, както казах мотора работи без всякакви сътресения и прекъсвания! Пушека отзад продължава да го има и то в сериозни количества, черно! 

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
karisto написа:Тествахме я в движение, всички стойности са нормални, върви нормално, както казах мотора работи без всякакви сътресения и прекъсвания! Пушека отзад продължава да го има и то в сериозни количества, черно!
Колега махни буксата на дроселклапата и си почисти маф сензора . И аз имах подобен проблем от тези 2 неща
- Taruno
- старши ентусиаст
-
тоя дебитомер дето си го сменикл може да е зацапан и почисти MAP сензора, това са неща дето за 20 мин ще ти отхвърлиш.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- cfm56
- Потребител
-
- Кара: самолед
- Детайли за колата: E61LCI 530xD
Evkata написа:А как става почистването на MAP сензора?
Пробвай със спрей GOOGLE или YOUTUBE

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2