Актуатор на раздатката
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- martinpatchev
- Потребител
-
Актуатор на раздатката
Моля ви, помагайте - изчезнаха ми всички системи за сигурност и 4х4. След две независими диагностики се предполага че най-вероятно причината е в актуатора на раздатката. Ако някой знае къде ги рециклират, или пък има втора употреба, ще ми бъде от голяма полза.
Благодаря!
Благодаря!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Актуатор на раздатката
martinpatchev написа:Моля ви, помагайте - изчезнаха ми всички системи за сигурност и 4х4. След две независими диагностики се предполага че най-вероятно причината е в актуатора на раздатката. Ако някой знае къде ги рециклират, или пък има втора употреба, ще ми бъде от голяма полза.
Благодаря!
Най-вероятно са ти изчезнали системите за стабилност. При тези автомобили ''актуатора'' не страда от детски болести както при други предходни модели,но не е и изключено. Според мен проблема е или в адаптация или от износване на фрикционните дискове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега има тема във форума и аз лично съм си оправял актуатура на X3ката като просто я завърташ на 180 градуса, като я свалиш ще видиш много ясно къде е износено основното зъбно колело и просто въртиш на срещуположната страна и имаш още 200 хил. + км
- Atsalov
- Ацалов
-
Taruno написа:Колега има тема във форума и аз лично съм си оправял актуатура на X3ката като просто я завърташ на 180 градуса, като я свалиш ще видиш много ясно къде е износено основното зъбно колело и просто въртиш на срещуположната страна и имаш още 200 хил. + км
Да ,но тя няма нищо общо с тази на Х3.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ясно, все си мислех, че са еднакви, както почти всички по колите ни вече 

Аз моя го смених,взех нов беше около 800 лв.Втора употреба си спомням че вървяха около 350лв говоря за цени преди 1 година .
- Atsalov
- Ацалов
-
530xd2008 написа:Аз моя го смених,взех нов беше около 800 лв.Втора употреба си спомням че вървяха около 350лв говоря за цени преди 1 година .
А за каква кола говориш,защото леко не съм съгласен?
Номенклатурен номер : 27107546671
Описание : Позициониращ електродвигател
Ед.цена (с ДДС) : 1134.98 BGL
Втора ръка колкото случиш ...
- martinpatchev
- Потребител
-
Благодаря за всички мнения...
Колега, би ли ми пояснил какво имаш предвид под "адаптация" и какви са тези "фрикционните дискове"... Иначе, системите изчезнаха по време на движение на магистрала при около 150-160 км/ч. Никакъв шум от раздатката, или нещо...Добра новина е че казваш че джаджата е подобрена,т.е и втора ръка би свършила работа, ако е в нея причината. Защото посочената сума не ми се дава...
Въпреки че не намирам втора употреба, засега...

Колега и на мен се появи тоя проблем,но се оправих за около 150 лв.Сваля се актуатора,разглобява се,няма нищо сложно,проблема е в изтрит червяк,аз изрязох стария тъй като не успях да го извадя ,на негово място заварих нов метал,но много внимателно за да не прегрее,след това един добър стругар ти прави нов червяк и всичко тръгва.
- Atsalov
- Ацалов
-
Колега може да споделиш снимки за това за което говориш.
- martinpatchev
- Потребител
-
Благодаря ти, колега!
- martinpatchev
- Потребител
-
За съжаление не се потвърдиха съмненията за актуатора. Направо си е раздатка.
Аз също първо смених раздатката и 4 месеца по късно и моторчето.Така и не съм проверявал колко струва чисто нова,но втора употреба успях да я взема за 800 лв.Маслото за раздатката си спомням че също беше скъпичко,но поне събира много малко,така че задължитело смени и него .Лошото на втората употреба е че никога не знаеш колко ще изкара,но съм сигурен че и разликата в цената с нова ще е доста сериозна.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2