Ретрофит на LM2
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ретрофит на LM2
Здравейте колеги
Купих ЛМ2 и го боднах в колата, ъпгрейднах го, смених му вина, вписах му FA-то - сичко както си пише по дебелите книги.
Всичко свети, работи, НО Welcome Lights не светват. Преди всички операции с подмяна на вин и т.н. светеха, но тогава даваше грешки за стопове а фаровете отпред премигваха (с D2S не D1S съм, ако има значение). Кодирах модула според вина ми и този проблем се оправи. Welcome Lights навсякъде е активно, НО не работи, както и Cornering Lights (тук не съм сигурен дали лайт модула ги поддържа, защото мисля е само за кола с ксенон Part #9180756).
Интересното е, че ако цъкна в CAPPL шорткъта за Welcome Lights, макар и активен в Лайтмодула на навигацията излиза размаркирано - маркирам го, но отново не сработва...
Падна ми батерията на лаптопа и не ми остана време да си поиграя, но мисля, че ако кодирам лайтмодула с дата на производство #0307 Welcome Lights ще тръгнат, но това трябва да го пробвам. Ако стане така ще имам грешки за стоповете и фаровете ще премигват. Другият вариант е да се пробва с #0906 дата, където слагат ЛМ2, но не е с фейслифтови стопове (ако WL работят) няма да има грешки за стоповете, НО най-вероятно фаровете ще премигват отново - свързвам го с различните баласти и типове крушки (дали има връзка
)

Купих ЛМ2 и го боднах в колата, ъпгрейднах го, смених му вина, вписах му FA-то - сичко както си пише по дебелите книги.
Всичко свети, работи, НО Welcome Lights не светват. Преди всички операции с подмяна на вин и т.н. светеха, но тогава даваше грешки за стопове а фаровете отпред премигваха (с D2S не D1S съм, ако има значение). Кодирах модула според вина ми и този проблем се оправи. Welcome Lights навсякъде е активно, НО не работи, както и Cornering Lights (тук не съм сигурен дали лайт модула ги поддържа, защото мисля е само за кола с ксенон Part #9180756).
Интересното е, че ако цъкна в CAPPL шорткъта за Welcome Lights, макар и активен в Лайтмодула на навигацията излиза размаркирано - маркирам го, но отново не сработва...
Падна ми батерията на лаптопа и не ми остана време да си поиграя, но мисля, че ако кодирам лайтмодула с дата на производство #0307 Welcome Lights ще тръгнат, но това трябва да го пробвам. Ако стане така ще имам грешки за стоповете и фаровете ще премигват. Другият вариант е да се пробва с #0906 дата, където слагат ЛМ2, но не е с фейслифтови стопове (ако WL работят) няма да има грешки за стоповете, НО най-вероятно фаровете ще премигват отново - свързвам го с различните баласти и типове крушки (дали има връзка

Re: Ретрофит на LM2
Май хванах проблем,а ключа трябва да е на Ауто. Сега ще тествам 
ЕДИТ:
Това беше
Корнеринг лайтс могат ли да се направят да са с халогените, гледах но не видях.

ЕДИТ:
Това беше

Корнеринг лайтс могат ли да се направят да са с халогените, гледах но не видях.
Последна промяна iceblast на 04 Дек 2014, 11:31, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
iceblast написа:Май хванах проблем,а ключа трябва да е на Ауто. Сега ще тествам
Точно така, иначе на 0 не светват
Колеги, някой има ли идея дали този модул може да подкара завиващи светлини. На него пише LWR, не пише AHL, но гледам че този партномер го спрягат и на коли със завиващи фарове май. С НЦС-а вътре излиза опция за завиващи фарове.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз бях пробвал на 550ката, която не беше със завиващи фарове, но бях чел някъде, че може да се направят фаровете за мъгла да се ползват като светлини в завой. Уж всичко беше наред в настройките и имах отметката в менюто, но нищо не светеше 

Аз ще слагам нови фарове, които са завиващи, а така или иначе вече смених ЛМ-а, но май няма да ме огрее да успее да управлява фаровете и ще трябва да търся друг.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Може да съм в грешка, но все си мисля че завиването на фаровете се управлява от друг модул AHL който пък сигурно е свързан с LM модула...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
netmurder написа:Може да съм в грешка, но все си мисля че завиването на фаровете се управлява от друг модул AHL който пък сигурно е свързан с LM модула...
Това е на колите до 2005/3 ,след това AHL е вграден в ЛМ.
Cinder написа:Аз бях пробвал на 550ката, която не беше със завиващи фарове, но бях чел някъде, че може да се направят фаровете за мъгла да се ползват като светлини в завой. Уж всичко беше наред в настройките и имах отметката в менюто, но нищо не светеше
Трябваше да добавите в FA-то на колата че има завиващи ,да им се спрът грешките заради липсата им и тогава щяха да ти тръгнат корнаринг лайт.

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
мойта има завиващи фарове но е 2004 от първите бройки и преди години колегата MadChiken ми активира дългите на % както и фаровете за мъгла за завой, но и той тогава каза, че маи не работи тая екстра...
Да но как да цъкнем халогените да завиват, а не дългите?
Тоз моя модул сега мога ли да го накодирам да почне да върти фаровете, че утре ги слагам, предколедно
Тоз моя модул сега мога ли да го накодирам да почне да върти фаровете, че утре ги слагам, предколедно

- Atsalov
- Ацалов
-
Е ти ще кажеш,какъв му беше номера?
- Atsalov
- Ацалов
-