Разход на място
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Разход на място
Колеги,
Интересно ми е вашите коли какъв разход дават на място. При мене, като спра на светофар и да речем ако средния по борд компютър ми е 9.5л/100км, на всеки 20 сек се вдига с 0.1, което означава, че на място разхода може би е към 11. Нормално ли е това, защо се получава?
Интересно ми е вашите коли какъв разход дават на място. При мене, като спра на светофар и да речем ако средния по борд компютър ми е 9.5л/100км, на всеки 20 сек се вдига с 0.1, което означава, че на място разхода може би е към 11. Нормално ли е това, защо се получава?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Разход на място
Нормално е, нот тов, което казваш е само ако си занулил скоро. На 3 литрова кола с климатик разхода на мяст е около 1,5 литра на час. На Пасата имах такава индикация и на 2.0 tdi с клима беше 1.2 литра на час.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Да, ако съм занулил скоро, само тогава го показва. 11л./100км - 1,5л на час ли е? Как точно се изчислява...
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
колеги,в скритото меню има моментен разход и разход на място...моя мисля беше 0.8л. час....някъде бях писал в някоя тема
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Taruno написа:Нормално е, нот тов, което казваш е само ако си занулил скоро. На 3 литрова кола с климатик разхода на мяст е около 1,5 литра на час. На Пасата имах такава индикация и на 2.0 tdi с клима беше 1.2 литра на час.

защо се отказа от пасата? нещо ми се струва, че много харчи за вдулитров мотор тая кола(засякохме я с 1 колега)... при еднакви условия комби 4х4 ръчка харчи близо 2 литра отгоре извънградско на 530-ката

- Taruno
- старши ентусиаст
-

Тоя пасат със 130 на автопилот даваше около 6.8 а повярвай ми беше изряден, но и три пъти дирекно ме е оставял на пътя. Както ще да звучи народната кола е по-скъпа за поддръжка от баварците

По темата дне гледах в скритото меню на тройката дава 0,7 без клима и 1 със, но съм за смяна на роклата на климатика (затегнала е малко и ми бучи) и мисля че натоварва колата повече.
0,7 на час от скритото меню и 0.9 с клима на 2.0 мотор фейс. Според мен 3.0 с климатик нормално е към 1.2 -1.5.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Този разход не е верен. Не може да очаквате да получите верен разод в l/km, при положение, че колата не се движи. За информация от скритото меню не мога да коментирам, но надали някой ще направи експеримент - колко часа ще му работи колата на място за да изгори 1 литър и да сравни с показанията на компютъра. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
Кой ти каза,че е л/км литър на час го дава разхода от скрито меню
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Имах предвид за показанията на бордовия. За тези от скритото меню, не мога да кажа. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Trixter ако влезеш там разхода е литър на час и си е доста верен VAG имат тая функция открита в бордовия компютър и ако си гледаш моментния и спреш автоматично се променя от л/км на л/ч
- MS-BMW
- Потребител
-
- Кара: M5
- Мечтае да кара: N57D30 , M57D30
Имам Пассат 2002 година 1.9ТДИ 131 коня на място с климатик ми дава 0.9л/час,без климатик 0.6/на час 

- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
При много коли (Опел, ВАГ, Рено и т.н.) като включиш да гледаш моментния разход и спреш на място ти го превръща от л/100км в л/ч. БМВ понеже си запазват аналоговия разходомер със стрелка и това не се вижда. Явно по скритите менюта го има все пак.
Ще ми е интересно някой на 3.0д, ако го намери да сподели какви са показанията.
Ще ми е интересно някой на 3.0д, ако го намери да сподели какви са показанията.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
0.9 l/h без климатик и 1.0 л/ч с климатик на някой му беше интересно.... Та това показва в скритото меню на загрял мотор 92 градуса 218 коня.Някой може ако иска може да провери и да сверим
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2