От автоматична към ръчна скоростна кутия?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
От автоматична към ръчна скоростна кутия?
Здравейте колеги,
от доста време вече си търся 530d с ръчни скорости + определено оборудване и започвам да си мисля, че е това което искам е мисията невъзможна
Предлагат се няколко коли, каквито аз търся, но са автомати. Намерих тема в която един колега пита за обратната смяна(от ръчка към автомат) и общо взето повечето коментари са, че не е невъзможно, но опредлено е нерентабилно. Интересува ме колко голяма би била разправията да се мине от автомат на ръчни скорости при 530 с M57N/N2 - освен кутията, съединител, маховик, педали какво още ще е нужно като части? Какво ще стане с комуникацията между компа на мотора и тези на автомата, DSC и т.н.?
от доста време вече си търся 530d с ръчни скорости + определено оборудване и започвам да си мисля, че е това което искам е мисията невъзможна

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: От автоматична към ръчна скоростна кутия?
Филма е абсурден по-дбре гледай Е90 по-голям шамс за ръчна кутия и екстри
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
E30_DK написа:Здравейте колеги,
от доста време вече си търся 530d с ръчни скорости + определено оборудване и започвам да си мисля, че е това което искам е мисията невъзможнаПредлагат се няколко коли, каквито аз търся, но са автомати. Намерих тема в която един колега пита за обратната смяна(от ръчка към автомат) и общо взето повечето коментари са, че не е невъзможно, но опредлено е нерентабилно. Интересува ме колко голяма би била разправията да се мине от автомат на ръчни скорости при 530 с M57N/N2 - освен кутията, съединител, маховик, педали какво още ще е нужно като части? Какво ще стане с комуникацията между компа на мотора и тези на автомата, DSC и т.н.?
ами освен изброените конзола за скоростите кардан диференциал прекодиране на колата малко игра с инсталацията и сигурен съм и още нещо ... та по добре недей

Барай шишарката Минкеее ....
E30_DK написа:Здравейте колеги,
от доста време вече си търся 530d с ръчни скорости + определено оборудване ...
Колега, аз също като теб търсех само Е60 с ръчни скорости + определено оборудване (дори не поглеждах обявите за автоматиците) и ми отне повече от 6 месеца. През това време обиколих доста автокъщи в София, цялата Дупница и др. места, ходих на огледи, всяка вечер кесих в мобилето с надеждата да се появи нова обява, плюс чаках приятел, който внася коли от Италия да излезе нещо и при него... Накрая просто излезе обява, която отговаряше на изискванията ми та дори беше и с повече екстри от това, което бях заложил, че ще успея да намеря.
Та съветът ми е ако можеш да чакаш - продължавай да търсиш, все някога ще излезе колата, която искаш, вместо да влизаш в сферата на техническите вероятности да правиш от автоматик ръчка. За парите, които ще оставиш за интервенцията (ако въобще успееш) ще вземеш кола с РСК и ще я наблъскаш с всичките екстри, които искаш и пак ще ти излезне по-евтино и безболезнено. Успех!
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Хардуерно-Нищо страшно няма.нужен е подходящ донор. Диф-въпрос на предпочитания.
Софтуерно е само отметка с ncs expert или подобна.
Кабели за задна и за автопилот -елементарно.
Удоволствието Ти да управляваш предавките-безценно.

Софтуерно е само отметка с ncs expert или подобна.
Кабели за задна и за автопилот -елементарно.
Удоволствието Ти да управляваш предавките-безценно.

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Разликита в дължините на карданите е 9мм.Kола с ръчни е с друго ЕСU.Купи си бензиново с ръчни ако търсиш по малко проблеми.Да преработите едно е60 ще пръснеш пари за ремонт на 3 автомата.Или си купи автомат,приятно е.Аз също исках ръчни,взех автомат.Вече се чудя година и половина как още не се е счупил.Явно не са толкова рехави колкото ги изкарват.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Автомата на ЗФ е супер здрав, торк-а е като консуматив на всеки 200-300к, но мекатрониката е солидна и всичко е рециклируемо
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
Аз мисля, че евентуалните ремонти и при двете са почти идентични като пари. При мен става дума за:
...разбира се всяко удоволствие си има цена и пуснах темата за да преценя дали ще ми стигнат силите за подобна щуротия или ще се наложи да чакам още.
stepoff написа:Удоволствието Ти да управляваш предавките-безценно.
...разбира се всяко удоволствие си има цена и пуснах темата за да преценя дали ще ми стигнат силите за подобна щуротия или ще се наложи да чакам още.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL

Говорим за коли,които са евридейки и особенно голяма кола като Е60 е супер удобство и удоволствие да е автомат.
П.П.Към автора,покарай автомат и прецени дали е толкова лош и наистина искаш ръчка:winky:
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
///M_Martin написа:П.П.Към автора,покарай автомат и прецени дали е толкова лош и наистина искаш ръчка:winky:
На разположение да карам автомат имам 330d(ремапната) и А8 4.2 350к.с. ,а от многобройните ми тестове на 530d с ръчка съм добил представа за +/- и съм направил своя избор

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
E30_DK написа:///M_Martin написа:П.П.Към автора,покарай автомат и прецени дали е толкова лош и наистина искаш ръчка:winky:
На разположение да карам автомат имам 330d(ремапната) и А8 4.2 350к.с. ,а от многобройните ми тестове на 530d с ръчка съм добил представа за +/- и съм направил своя изборНе искам да задълбаваме кое е по-добро, защото разговора ще завърши както темата "автомат vs ръчка"
... всеки си има лично виждане за нещата, а пък тук се надявах да получа чисто техническа информация по въпроса обвързана с финансовата част.

Никой не може да ти даде точна цена на интервенция ако не го е правил.
ЛИЧНО за мен хамалогията,нервите,инвестицията,крайния резултат не си заслужават нервите.....
Колега аз имам е60 ръ4ни скорости, сигурно една от най-барнатите по бг улиците, званни ми на 0897 860465 да ти дам инфо ако имаш интерес, с пълна сервизна истрия е уникална кола, реших да зимам мерцедес цлс 6,3 амг и мисля да я продавам, колкото и да не ми се иска.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
migopa написа:Колега аз имам е60 ръ4ни скорости, сигурно една от най-барнатите по бг улиците, званни ми на 0897 860465 да ти дам инфо ако имаш интерес, с пълна сервизна истрия е уникална кола, реших да зимам мерцедес цлс 6,3 амг и мисля да я продавам, колкото и да не ми се иска.
Ами пусни си обявата да оплакнем очите и останалите....
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
toncho83 написа: Ами пусни си обявата да оплакнем очите и останалите....
+1

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Cinder написа:toncho83 написа: Ами пусни си обявата да оплакнем очите и останалите....
+1
Да бе и да видите и вие какво да си барнете по колите.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2