Въпрос за гуми на е60 на джанти 18ки
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за гуми на е60 на джанти 18ки
Здравейте колеги,
Искам да ви питам за летни гуми на е60 на джанти 18ки. Старите бяха 245/40/18, но е време за смяна и се чудя дали има някакъв друг размер, който може да пасне на джантите и съответно за е60.
Примерно някои по-високи, понеже старите изглеждаха, като нископрофилни, а определено има разлика във возенето при зимните ми гуми 17ки, които са доста по-високи. Разхода на гориво и сцеплението не ме интересуват, нито карам бързо нито ще спестя 5-10лв. на 100 км.
Предварително предупреждавам, че не разбирам от гуми и джанти
Дали могат да се съберат 245/45/18 или да ми препоръчате вие размер за 18ки?
Мерси предварително.
Искам да ви питам за летни гуми на е60 на джанти 18ки. Старите бяха 245/40/18, но е време за смяна и се чудя дали има някакъв друг размер, който може да пасне на джантите и съответно за е60.
Примерно някои по-високи, понеже старите изглеждаха, като нископрофилни, а определено има разлика във возенето при зимните ми гуми 17ки, които са доста по-високи. Разхода на гориво и сцеплението не ме интересуват, нито карам бързо нито ще спестя 5-10лв. на 100 км.

Мерси предварително.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Въпрос за гуми на е60 на джанти 18ки
Колега тази тема е дъвкана не знам колко пъти вече във форума, поразрови се малко и ще намериш отговор на въпросите си!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
netmurder написа:Колега тази тема е дъвкана не знам колко пъти вече във форума, поразрови се малко и ще намериш отговор на въпросите си!!!
Честно казано разрових и не можах да намеря точно на тези въпроси отговор. Можете ли да ме насочите с линк към тема?
Благодаря.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
vipspot написа:Здравейте колеги,
Мерси предварително.
245/45/18 влизат идеално, а още по-добре изглеждат 235/45/18.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Съветвам първо да си видиш джантите дали предните и задните са ти еднакви. Понеже моите бяха с 4 еднакви гуми и после установих, че задните са ми по-широки и съответно като копувах гуми, взех предни 245/40 и задни 275/35 както си го дават по каталог. А разхода определено се покачи в сеавнение със зимните 16ки.
Благодаря за отговорите.
Може да закривате темата. Определено ще взема на 45.
Безаварийно каране на всички.
Може да закривате темата. Определено ще взема на 45.
Безаварийно каране на всички.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:Аз в момента съм с 235/45/18 и няма никакви ядове.
на снимката пред Макдоналдс с джанти 184М с този размер гуми ли си?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
мисля другата зима да минавам на такъв размер, но малко се колебая защото гумите които най-много харесвам ги има само в 245/45/18.
по принцип 184М са стандартно с 245/45 и ги има с такъв размер на доста снимки. та е интересно да ги видя конкретно тези джанти с по-малкия размер.
по принцип 184М са стандартно с 245/45 и ги има с такъв размер на доста снимки. та е интересно да ги видя конкретно тези джанти с по-малкия размер.
Мойте джанти са 8J ЕТ20. 245/45 ще ми опре на мен със сигурност отзад, заради фланците, дори се притеснявам, че 245/40 ще опре.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:Мойте джанти са 8J ЕТ20. 245/45 ще ми опре на мен със сигурност отзад, заради фланците, дори се притеснявам, че 245/40 ще опре.
колко са тези фланци?
аз съм карал с точно такава гума и джанта отзад с 15мм фланец. това на комби (но мисля че няма разлика в следата, за калниците не знам).
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Демек колегата все едно е с джанти ЕТ 0 отзад

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2