Придобиване на 530XD

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 530 ХД
Мечтае да кара: БМВ GT5

Придобиване на 530XD

Мнение от m_m_angelov » 09 Апр 2014, 19:01

Здравейте колеги.Да се похваля и аз вече заменихме мерцедеса със БМВ. Колата е Е60 530XD, 2006г, седан ,201000км ,автоматик.Наистина много готин автомобил,до сега гледах на снимки но след каране се убедих,че си заслужава.Ще кача снимки по късно.Имам естествено питане към вас.Купих колата от Пловдив след проверка в М Кар.Та в М кар ми казаха някои неща които има за правене и искам да се допитам до вас как да постъпя.
1.Имам много малко отчупено на два от спирачните дискове,като казвам малко - 3-4мм -Може ли така да се кара или са за смяна дисковете.

2.Има изтървал заден десен амортисьор и леко умаслен преден ляв.-Как да постъпя да сменям 4-те или може 2-ра употреба да взема два амортисьора и да покарам известно време.

3.Има умасляване от всмукателния колектор.Така казаха.И това много ме притеснява,но въпреки всичко я купих казаха не било фатално но не знам какво да правя.Трябва да сваля и да кажа какъв точно е колектора и дали може да се оправи или трябва да дам 1000 лева за нов колектор.Пеперудките не са махнати ми казаха.С тях как да постъпя и къде мога да ги отстраня евентуално.

4.Управлението на свещите не работи иска смяна

Та това са проблемите според М Кар и сега очаквам вашите мнения от къде да започна да я оправя за да няма проблеми.

Джантите са 18-ки аз хич не исках повече бях навит на 17-ки заради возията но така се падна.Какви трябва да бъдат гумите?Моите сега са предни 245-45-18 , задни 275-35-18.
За сега това са ми питанията.По нататък пак ще се допитвам до вас като излезе нещо....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Придобиване на 530XD

Мнение от Leon » 10 Апр 2014, 14:16

Колега, одобрих ти темата, въпреки, че има писано по повечето въпроси. Тук няма да ти решим проблемите, отиди в сервиз (потърси тук, в зависимост в кой град си). Едно е сигурно - купил си голяма, бърза и не евтина за поддръжка кола и това да караш със счупени дискове и втора ръка амортисьори е несериозна работа. Да не говорим, че може да са плюс или миунус 5 метра в ситуация, от която да ти зависи здравето.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 10 Апр 2014, 18:37

1. Сменяш дисковете с нови!!!
2. Ако изобщо мислиш да сменяш амортисьори, разбира се че трябва да си вземеш нови!!! Това е тежка кола и ако си вземеш втора употреба рискуваш сигурността си на пътя!!!
3. Точно за всмукателния колектор има страшно много изписано из форума, просто потърси и ще видиш кой е най-добрия вариант за теб.
4. Купуваш си ново и си ти!!!

Размера за предните 18-ки трябва да ти е 245/40/18
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535D

Мнение от Alexander44 » 10 Апр 2014, 23:28

Колеги тъй като е ХД колата, не трябва ли размера на четирите гуми да бъде абсолютно еднакъв?

П.С. Честито и безаварийно! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 10 Апр 2014, 23:57

Alexander44 написа:Колеги тъй като е ХД колата, не трябва ли размера на четирите гуми да бъде абсолютно еднакъв?

Ако са 245/40/18 и 275/35/18 не е проблем тъй като диаметъра е еднакъв...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535D

Мнение от Alexander44 » 11 Апр 2014, 11:56

netmurder написа:
Alexander44 написа:Колеги тъй като е ХД колата, не трябва ли размера на четирите гуми да бъде абсолютно еднакъв?

Ако са 245/40/18 и 275/35/18 не е проблем тъй като диаметъра е еднакъв...

Диаметъра да, но мислех, че и за ширината важи същото, но може и да съм останал с погрешно впечатление :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 11 Апр 2014, 14:59

За пореден път - Х-овете си излизат от завода с различен размер гуми, ако си поръчаш, така че няма проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G32

Мнение от 530xd2008 » 11 Апр 2014, 17:12

С тези кекави раздатки,аз избирам да карам с еднакъв размер гуми и по възможност с еднаква износеност на всяка от гумите .

Потребител
Аватар

Мнение от m_m_angelov » 11 Апр 2014, 18:51

Моята кола я купих със 245/40/18 предни и 275/35/18 задни.Предните са чисто нови ама са някаква китайска марка (Sunrise) или нещо подобно а задните са(Continental). Мисля да изкарам лятото с тях и вече да мисля за зимата дали да си купувам 18-ки гуми или да си купя 17-ки джанти с гуми.Но задължително да бъдат еднакви.Ходих миналия ден да сменя въздушния филтър,малееее той черен черен сякаш не е сменян 100000км и пишеше на него БМВ майстора вика може да е оригинален,а маслото казаха че са го сменяли и изглеждаше добре светло ,но и него ще сменя.Отворихме да видим филтъра,който е за турбото,обаче се оказа че вътре няма нищо.Само пластмасовия капак с този клапан,а вътре няма нито дунапренено нито пластмасово филтърче.Моя майстор каза че е хубаво да има от тези които са пластмасови които ги водят вечни а не да стои така без филтър и го поръчахме чакам в понеделник да отида да го поставим.Ще махам и пеперудките,но нямам тапи и май ще поръчам на стругар да ми направи само не знам от какъв материал дано майстора да знае.
Не знам дали да сменям маслото на автоматика и на раздатъчната курия.Не съм много на ясно,но автомата сменя много добре,плавно не се усеща.
И другото което ми е интересно чел съм във форума за тези вериги,че след 200 000км правели проблеми ,а моята кола е на 201 000км.Дали да отваряме да гледаме как е положението или колата ще си покаже по някакъв начин.Няма никакъв шум отпред.Работи много добре.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 12 Апр 2014, 19:19

Колега,
Ако си написал вярно гумите, тогава предните не са точните!!!
245х45R18 - грешен размер
245х40R18 - Верен Размер!!!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 12 Апр 2014, 19:22

ПП. За останалите колегите са ти написали вс точно!!! Нови амортисьори, колектора по желание (но това си е детска болест - слагаш ал.тапи или нов) и т.н.
Размера на гумите (ширината) зависи от джнтите. При еднакви по цолаж джанти си с еднакви гуми. Различни джанти, респективно различни гуми!
Успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 13 Апр 2014, 17:36

m_m_angelov написа:
3.Има умасляване от всмукателния колектор.Така казаха.И това много ме притеснява,но въпреки всичко я купих казаха не било фатално но не знам какво да правя.Трябва да сваля и да кажа какъв точно е колектора и дали може да се оправи или трябва да дам 1000 лева за нов колектор.Пеперудките не са махнати ми казаха.С тях как да постъпя и къде мога да ги отстраня евентуално.

4.Управлението на свещите не работи иска смяна

Управлението на свещите най-вероятно си е заминало заради теча на масло от колектора - ако имаш късмет си само за нови гарнитури на колектора и почистване, релето ще трябва да го смениш с ново.

За пепедурите има няколко теми, избери си вариант. Ако ще сменяш реле/свещи направо се отърви и от тях.

Потребител
Аватар

Мнение от m_m_angelov » 14 Апр 2014, 19:09

От днеска пеперудките ги няма.Закарах я на майстор взе ми 150 лв за премахването им.Каза че са доста замърсени.Сега съм по спокоен.Майстора пробвал колата слушал я и каза че за сега веригите според него не са за смяна,но след 5000 км пак да мина да чуел дали не са започнали да шумят,защото според него не тракали както при ауди а само шумели.Уж това бил признак за тяхната подмяна.Вие как мислите...?
Сега днеска покарах колата след махането на пеперудите,не че съм и свикнал все пак я карам от 4дена,но ми се стори че като отпусна газта някак си няма я тази моторна спирачка,вървежа си го има дам ли газ залепя но не намаля на скорост и дали е внушение или не но ми се струва ,че не реве двигателя толкова колкото предния ден но за това не съм 100% сигурен.
Сега следва да си потърся задни гуми 245/40/18 ,че ме предупредиха за възможен проблем с различен размер гуми.

Потребител
Аватар

Мнение от m_m_angelov » 15 Апр 2014, 15:07

Странна работа от обикаляне по гумаджииници,направо ми се объркаха нещата.Едни викат еднакви гуми все пак е ХД други викат твоите джанти са разпънати отзад и гумите са 275/35/18.Не прави грешка.
Направо полудях искам да си купя направо 4-ри чисто нови гуми за да реша проблема,за да няма последствия със РАЗДАТЪЧНАТА КУТИЯ ама вече не знам кой размер и какво да правя.
Моля посъветвайте ме....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 16 Апр 2014, 8:07

Е, няма как да те заведем за ръка... Мисля, че достатъчно хора и пъти написахме, че НЯМА проблем с различен размер гуми, щом диаметърът им съвпада!

Следваща

Назад към Е60/Е61