BMW 530XI закупуване.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 530XI закупуване.

Мнение от vmmnedelchev » 08 Фев 2014, 19:12

Здравейте надявам се бъдещи колеги.Въпроса ми е следния предстои ми закупуване на споменатото BMW утре ще ходя на оглед.Ще съм много благодарен ако ми дадете някакви насоки какво да гледам по колата смисъл някакви звуци във двигателя нещо по ходоватя част от този сорт.Колата е 2007година 3000 бензин 4х4 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5mbt89 това е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Re: BMW 530XI закупуване.

Мнение от ristaka 82 » 08 Фев 2014, 22:13

Добре изглежда средно ниво на обурудване и на добра цена. Ослушвай се за характерно потракване на хидравлични повдигачи макарче ако са нахакали добавки ще разбереш едва след смяна на маслото. По страшно е демфер или раздатка ослушвай се за характерно изтракване при превключване и при подаване на газ (изключи радиото , затвори прозорците и наостри уши :shock: ). Ако може да откриеш някой колега с Е60 да дойде с теб няма да е зле. Всеизвесно е че този които купува колата обикновенно не забелязва нищо от еуфория .Особенно с някой сладкодумен авто джамбаз после :banghead: Здължително искай автодиагностика при дилар на БМВ за грешки или намери добър майстор да го закачи с лаптопа намясто. Сравнете вин номерата на рама и компютър да няма разминавания. Хубаво е да се сравни и номера на двигателя по талон за разминаване , че и такива случаи има.........

Потребител
Аватар
Кара: E60 530i 2006 N52B30

Мнение от IVAKDIVAK » 08 Фев 2014, 23:04

Прочети темата от раздела Е90 - " полезно за собствениците на 325i и 330i " Там има доста добра информация, а също така може да проучиш и във интернет за конкретния двигател . Двигателят на конкретната кола е N53B30 и е диретен инжекцион да го имаш в предвид ако смяташ да го газифицираш става но е много скъпо и не си и струва като се има предвид по ниският му разход на гориво сравнено със нормалният инжекцион . Мотора има двоен ванос но не е валветроник защото няма място в главата . Мисля също, че и проблемите със повдигачите са оправени ,само трябва да се види дали тази кола е със новата ревизирана глава, може да провериш това във официален сервиз със вин номера . Тези мотори също така имат проблеми и със горивната помпата за високо налягане и май имаше акция за подмяната и (има доста случаи на проблеми с помпата във щатите но мисля ,че и май имаше и колега от форума съсъ същия проблем потърси темата във форума ) . А също така и проблеми с инжекторите които са пиезо и са капризни и правят проблеми но май не са чак толкова скъпи . Ако искаш напиши в уикипедия "N53B30" и ще излезе доста информация за конкретния двигател. А също така и филтъра за картерната вентилация вече не е външен а е интегриран във капака на клапаните и битрявало да е по малко проблемен вече ( вече липсват тръбите му ) .Мисля ,че и проблема със кормилната рейка е оправен при фейслифта .Така че гледай я колата и ако ти хареса я отнасяй.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Фев 2014, 23:34

ristaka 82 написа:Добре изглежда средно ниво на обурудване ...

СРЕДНО ?!!?!?! та тя има и вентилирани седалки и:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 09 Фев 2014, 0:06

Няма heat up дисплей, асистент за дълги светлини, не е със спортен волан. Това са първите неща, които ми са набиха на очи. Обаче за тази цена просто е.....супер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 09 Фев 2014, 0:16

Има масаж и подгряване, преден и заден парктроник, дистроник,ел. седалки с памет, кожен салон,навигация. Днес я гледах, добра е, двигателя работи безупречно.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 09 Фев 2014, 0:40

Taruno написа:
ristaka 82 написа:Добре изглежда средно ниво на обурудване ...

СРЕДНО ?!!?!?! та тя има и вентилирани седалки и:)

Е малко над средното но има и доста които липсват за да е "FULL" :lol:
Една от най важните е комфортни седалки но невиждам:
Head up displey Night vision , Active cruise control , soft-close , Aktive Backrest width adjustment и още многоооо
Няма дори поставка за чаши.... :bchug:
Не ме рзбираите погрешно . Бартеросвам я за моята с доплащане от мен без да се замисля..... :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 09 Фев 2014, 1:38

Има night vision assist, вгледай се в бронята, има масаж на седалките т.е. 100% има active backrest support, а поставките за чаши ще ги преживея :D

НО не бих я взел само защото е ръчка и ако ще всички екстри други да има липсва най-важната за мен за кола от този клас.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 09 Фев 2014, 10:16

Цената за италиански внос даже е над нормалната.Това имайки предвид също забележката че е ръчка.Че и Х на всичко отгоре.
Автомат на задно същия двигател и година гори колкото 530д ,така че и за мен основния недостатък е липсата на автоматична кутия.
Като премине еуфорията от новата кола това ще пречи и то доста.
Изображение

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 09 Фев 2014, 12:35

Супер е колата колега, взимай смело. Здрав солиден бензинов двигател, няма проблеми с турбини, няма простотии, салона е страшен, рядко срещан, само двойното задвижване прегледай, диагностика и се потапяй :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 09 Фев 2014, 12:57

ristaka 82 написа:Добре изглежда средно ниво на обурудване и на добра цена. Ослушвай се за характерно потракване на хидравлични повдигачи макарче ако са нахакали добавки ще разбереш едва след смяна на маслото. По страшно е демфер или раздатка ослушвай се за характерно изтракване при превключване и при подаване на газ (изключи радиото , затвори прозорците и наостри уши :shock: ). Ако може да откриеш някой колега с Е60 да дойде с теб няма да е зле. Всеизвесно е че този които купува колата обикновенно не забелязва нищо от еуфория .Особенно с някой сладкодумен авто джамбаз после :banghead: Здължително искай автодиагностика при дилар на БМВ за грешки или намери добър майстор да го закачи с лаптопа намясто. Сравнете вин номерата на рама и компютър да няма разминавания. Хубаво е да се сравни и номера на двигателя по талон за разминаване , че и такива случаи има.........

+1
и обезателна проверка на 4x4 системата
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 09 Фев 2014, 16:49

и на мен ми хареса, страхотно изпълнение наистина, но ръчна кутия и 4х4 съединитела си е по-чест консуматив... и за газова уредба трябва да забравиш ако ти е минало през главата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 09 Фев 2014, 16:53

Супер е колата, само ме смущава салона понеже фейсовия не е ли с други облегалки за главата ? Тези ми се струва че са от преди фейса. Иначе е доста рядко да се намери кола с толкова видимо добро състояние и с толкова екстри. Разбирасе липсата на автомат лично за мене е сериозен компромис, а аз не бих го направил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 09 Фев 2014, 20:29

ивайло81 написа:Има масаж и подгряване, преден и заден парктроник, дистроник,ел. седалки с памет, кожен салон,навигация. Днес я гледах, добра е, двигателя работи безупречно.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Ти я гледа с цел евентоално закупуване или ?
Ако е така какво те отказа ?
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d 04'
Мечтае да кара: X6 50d

Мнение от RED_LABEL » 09 Фев 2014, 21:43

колега, колата изглежда страхотно,но друго искам да ти кажа.Преди една година купих 530 ДА 2006 от тази автокъща и първоначалното ми и последващо впечатление от собствениците е че са много точни търговци и не лъжат много :lol: . Избират колите и то доста старателно, всички коли или поне по скъпите са с пълна сервизна история, пълен комплект ключове , не вярвах на километрите по табло които тогава бяха 170000 км. но пък колата просто нямаше забележка и всичко по нея работеше, в последствие 3-4 месеца след като я купих за сестра ми тя я закара в БМВ Париж (тъй като там живее )за обслужване и от там са й казали че наистина тези 170000 км. са реални и че колата е в много добро състояние, кара я вече над 30000 км. и сериозни проблеми за хиляди левове не е имала, просто много добро попадение, имам приятел който преди около 3 г. купи Микра 2004 от там и той е много доволен, та мисълта ми е че дори и да "гримират" колите все пак имат съвест и граници :yes:

Следваща

Назад към Е60/Е61