Сваляне на крайно гърне 530D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Сваляне на крайно гърне 530D
Здравейте колеги, от няколко дена търси информация в нета за сваляне на задното гърне на е61 530д. Колата е с махнат DPF и катализатор, обаче питите са си на местата и са празни. Целта ми е да вади по-добър звук(не като бензиновите много ясно) и най-вече турбото да се чува, но като за дизел 6так мисля, че звука ще е добре. Гледам някои пишат, че ако се махни катализатора и крайното гърне можело да се прецака турбината. Това вярно ли е? Понеже питите ми са по местата мисля, че може да забави излизането на газовете и да не пречи на работата на турбината. Има информация за ТДС-ките, но за нашия модел не намерих. Някой правил ли е това? Звука толкова не ме притеснява, понеже гърнето ще си остане в мен, и ако не ме кефи ще го монтирам обратно, най ме притеснява да не прецакам нещо и най-вече турбината.
- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
Re: Сваляне на крайно гърне 530D
Няма какво да те притеснява тубината. Напротив, дори е по-добре, защото изгорелите газове излизат по-бързо. Друг е въпроса какво ще сложиш на мястото на крайното гърне. При дизеловите автомобили е възможно изцяло права генерация, но ще стане прекалено шумна и ще свири като врящ чайник. Най-удачният вариант е афтър маркет гърне, с което ще получиш приличен звук. Моята специално е без катализатор и средно гърне, с права тръба на тяхно място и оригиналното крайно гърне и е нормално шумна.

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
hol1gans написа:Здравейте колеги, от няколко дена търси информация в нета за сваляне на задното гърне на е61 530д. Колата е с махнат DPF и катализатор, обаче питите са си на местата и са празни. Целта ми е да вади по-добър звук(не като бензиновите много ясно) и най-вече турбото да се чува, но като за дизел 6так мисля, че звука ще е добре. Гледам някои пишат, че ако се махни катализатора и крайното гърне можело да се прецака турбината. Това вярно ли е? Понеже питите ми са по местата мисля, че може да забави излизането на газовете и да не пречи на работата на турбината. Има информация за ТДС-ките, но за нашия модел не намерих. Някой правил ли е това? Звука толкова не ме притеснява, понеже гърнето ще си остане в мен, и ако не ме кефи ще го монтирам обратно, най ме притеснява да не прецакам нещо и най-вече турбината.
Здрасти колега,
Относно дали ще се прецака нещо след тази интервенция не мога да ти отговоря, но от около месец в наше село се върти една такава Е60ка с ПРАВА ТРЪБА ОТ НАЧАЛО ДО КРАЙ Като я чух за първи път и като видях, че е с права тръба

Плюсове:
1. Незнам колата дали е ремапната, но върви като луда;
2. Звука на 6ка дизел, като се надъни до долу направо е уаууууу /мен лично ме кефи много/ твърд и плътен звук;
Като минуси:
1. Като се развърти турбината се чува звук подобен на парен локомотив от 18 век и прикрива донякъде страхотния звук на двигателя;
2. Като се натисне здраво отзад се получава един черен облак, ама сериозен ви казвам

Турбото не ме дразни че свири /няма как де не забележиш колата/, но ако се намери лек за черният пушек отзад, направо отивам и аз и слагам правата тръба на моята е46ца/ е звука от 4те цилиндъра надали ще е същия, но все пак

Поздрави!!!
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Колега, почти съм сигурен, че тази кола, която разправяш е с премахнат DPF и катализатор, и е ремапната или от недобър майстор или му заминава турбината. Защото и аз съм без филтрите и с ремап, но пропушва съвсем малко, което е много нормално. Крайното гърне е заглушител и не се отразява на пушека, или се отразява съвсем малко, което не се усеща. Следобед мисля да посетя някой майстор да си махна гърнето, дано да нямам ядове. Ще споделя като го направя.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
hol1gans написа:Колега, почти съм сигурен, че тази кола, която разправяш е с премахнат DPF и катализатор, и е ремапната или от недобър майстор или му заминава турбината. Защото и аз съм без филтрите и с ремап, но пропушва съвсем малко, което е много нормално. Крайното гърне е заглушител и не се отразява на пушека, или се отразява съвсем малко, което не се усеща. Следобед мисля да посетя някой майстор да си махна гърнето, дано да нямам ядове. Ще споделя като го направя.
Добре де колеги,
Кажете каква е тази мода всички с Е60ки 30д да слагате прави тръби от начало до край. С каква цел извършвате тази интервенция

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
да бъдат чути когато минават покраи хоремага
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
cocosas написа:да бъдат чути когато минават покраи хоремага
Целта ми не да ме чуят, а просто за моя си кеф. Гледам клипове и ми хареса как работи без гърне, но не съм виждал на живо. Ако не ми хареса ще си върна гърнето и това е. Обиколих трима майстори и все ми отказаха да ми махат гърнето, ще изчакам още малко да видим.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Колега качи линк към тези клипове да ги чуем и ниеhol1gans написа:Целта ми не да ме чуят, а просто за моя си кеф. Гледам клипове и ми хареса как работи без гърне, но не съм виждал на живо. Ако не ми хареса ще си върна гърнето и това е. Обиколих трима майстори и все ми отказаха да ми махат гърнето, ще изчакам още малко да видим.

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
ristaka 82 написа:Колега качи линк към тези клипове да ги чуем и ниеhol1gans написа:Целта ми не да ме чуят, а просто за моя си кеф. Гледам клипове и ми хареса как работи без гърне, но не съм виждал на живо. Ако не ми хареса ще си върна гърнето и това е. Обиколих трима майстори и все ми отказаха да ми махат гърнето, ще изчакам още малко да видим.
Ето за какво говоря, но пак казвам, че на живо не съм чувал и затова още си го обмислям.
има и доста други клипчета пишете stright pipe
https://www.youtube.com/watch?v=jNp4i0lMuWY
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
смях в залата 

Колега ,ако ще махаш гърнето има 2 варянта:единият е да сложиш тръба със същият размер като твоята (сигурно е 63мм) ,другия вариянт е да сложиш на мястото на крайното гърне на 80мм (тоест по дебела) тогава няма да си познаеш колата...
Мен ако питаш най-добре е да си сложиш тръба колкото ти е оригиналната ,че иначе главата ще ти стане мека
Колегите които не харесват темата и имат собствено мнение относно звука си направете тема (как да направим колата си по тиха
)
Мен ако питаш най-добре е да си сложиш тръба колкото ти е оригиналната ,че иначе главата ще ти стане мека

Колегите които не харесват темата и имат собствено мнение относно звука си направете тема (как да направим колата си по тиха

- hol1gans
- младши ентусиаст
-
cocosas написа:смях в залата
Защо се заяждаш не мога да те разбера? Какъв смях? Човек да го е страх нещо да попита, и к'во ся герой ли стана като се правиш на интересен?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
ще Ви помоля без лични напатки и коментари само по темата!
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Казано-сторено
. От вчера съм с права тръба, 63мм докрай. До 2,500 оборота малко е по-шумна с плавна газ почти няма разлика бих казал, освен, че турбото се чува малко повече. Но при настъпване педала до дъно става много весело, но се чува малко в купето бих казал даже много приятно. Като са свалени прозорците се чува малко повече, но от вън се чува доста повече. За вървенето си е еднакво, не се спъна колата. Извънградско с 110-120 е както преди, няма разлика. Само като се смачка педала тогава става шумна и това ми беше целта. Само да не ме нападнете пак има различни хора и различни мнения. Така ми хареса много повече лично на мен. За сега имам само звукозапис от снощи с смачкан педал до долу от място.
https://dl-web.dropbox.com/get/530d%20saund_part.mp3?_subject_uid=239175466&w=AADH4KbonRGyxnsU_xN1R8xJBbr2NUGbDLLfSOe6DtJ1uQ

https://dl-web.dropbox.com/get/530d%20saund_part.mp3?_subject_uid=239175466&w=AADH4KbonRGyxnsU_xN1R8xJBbr2NUGbDLLfSOe6DtJ1uQ
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3