Проблем с CCC модула
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Проблем с CCC модула
Здравейте колеги, имам проблем с модула който до вчера си работеше нормално, докато днес започна да се рестартира, изгасва, после решава и тръгва. Иначе ако карам по дълго се закрепва и тръгва всичко да работи коректно и така до следващото палене. Прочетах колата с INPA и не ми отчете грешки в модула, дали няма дефект в захраването?
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Проблем с CCC модула
Зареди си акумулатора
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Мерси колеги за бързите отговори, но забравих да спомена, че акумулатора е чисто нов на един месец Varta silver 100ah. но не съм правил регистрация, защото стария беше същия като ампери. Колата я купих лятото от автокъща и се чудя дали не е бил подменен там и аз лековерно да се доверявам, че стария е коректно регистриран и там да е разковничето 

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
nemobg написа:Мерси колеги за бързите отговори, но забравих да спомена, че акумулатора е чисто нов на един месец Varta silver 100ah. но не съм правил регистрация, защото стария беше същия като ампери. Колата я купих лятото от автокъща и се чудя дали не е бил подменен там и аз лековерно да се доверявам, че стария е коректно регистриран и там да е разковничето
Естествено, че е подменен там и нищо не е регистрирано...
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
на мен ми е сваляла чисто нов акумулатор за една вечер.Според мен ще останеш изненадан някой ден.Щом е нов зареди го,регистрирай го,и си премери консумацията на ток.Можеш да видиш и алтернатора дали зарежда достатъчно.Акумулатора колко амперчаса е и каква е гаранцията,че в автокъщата не са сложили какъвто набарат стига да върти там и ти си взел такъв,но е малък за колата примерно?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
Трябва да се регистрира......... миналата седмица на един приятел на Е70 му го регистрирах, а чисто новия пускаше navi-то само когато колатта е запалена и други модули не работиха когато колата не е в движение. А относно регистрация - акумулатора може да е същия като Аh, но ме съмнява от автокъщата да са сложили АГМ какъвто най-вероятно е бил предния.
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Разберете, че при смяна на акумулатор има 2 неща - регистрация и кодиране.
Ако слагате нов акумулатор, който е същия като този, който е кодиран в колата, тогава само регистрирате смяната.
Ако смените типа акумулатор, примерно имате кодиран нормален такъв, 110Ah, а сложите AGM 90Ah, то тогава колата се КОДИРА.
Вижте във VO какъв е акумулатора.
Пример: имате 90Ah AGM -> -A090 е опцията във VO
Ако слагате нов акумулатор, който е същия като този, който е кодиран в колата, тогава само регистрирате смяната.
Ако смените типа акумулатор, примерно имате кодиран нормален такъв, 110Ah, а сложите AGM 90Ah, то тогава колата се КОДИРА.
Вижте във VO какъв е акумулатора.
Пример: имате 90Ah AGM -> -A090 е опцията във VO
Да така е, след регистрацията на новия акумулатор всичко си е ок, благодаря отново за бързите отговори. 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
А как точно се прави регистрацията колеги?
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колеги, за регистрацията има пусната тема, но не видях никъде да има за кодирането. Ставали с ИНПА номера?
С NCS Eксперт става номера.
Ето как, в CAS модула търсите опция KLASSE_BATTERIE (сиреч тип на акумулатора). Възможните опции, които можете да му зададете са следните:
За обикновенни акумулатори:
46ah
55ah
70ah
80ah
90ah
110ah
За сухи акумулатори:
60ah_agm
70ah_agm
80ah_agm
90ah_agm
Ако не се промени VO-то на колата, а промените само тук типа на акумулатора при всяко ресетване на настройките на CAS-а ще трябва да го сменяте.
VGZA е дал пример за AGM акумулатор, той почва с -А<ампераж> (e.g. -A090), обикновенният почва с -В<ампераж>(e.g. -B090). Тази опция се намира най-долу на VO-то попринцип.
Правилният вариант е да смените VO-то на колата и след това да прекодирате CAS-а към фабрични настройки, така той автоматично ще сложи отговарящият тип.
Ето как, в CAS модула търсите опция KLASSE_BATTERIE (сиреч тип на акумулатора). Възможните опции, които можете да му зададете са следните:
За обикновенни акумулатори:
46ah
55ah
70ah
80ah
90ah
110ah
За сухи акумулатори:
60ah_agm
70ah_agm
80ah_agm
90ah_agm
Ако не се промени VO-то на колата, а промените само тук типа на акумулатора при всяко ресетване на настройките на CAS-а ще трябва да го сменяте.
VGZA е дал пример за AGM акумулатор, той почва с -А<ампераж> (e.g. -A090), обикновенният почва с -В<ампераж>(e.g. -B090). Тази опция се намира най-долу на VO-то попринцип.
Правилният вариант е да смените VO-то на колата и след това да прекодирате CAS-а към фабрични настройки, така той автоматично ще сложи отговарящият тип.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
iceblast написа:Ей ТАКА
Благодаря колега, но не ми върши изцяло работа. Става само за Е53, а ми трябва за Е70.
Настрой си INPA-та, ето ТУК има повече инфо.
Туко що бутнах моята INPA.ini и активирах E70. В папката INPA\CFGDAT вижда дали имаш E70 файл, ако имаш в INPA.INI отваряш и коригираш. Аз например промених E53 на E70 ето така:
Ето го и крайният резултат:
Туко що бутнах моята INPA.ini и активирах E70. В папката INPA\CFGDAT вижда дали имаш E70 файл, ако имаш в INPA.INI отваряш и коригираш. Аз например промених E53 на E70 ето така:
- Код: Избери целия код
F8 = E70
F8_KNOPF = E70 / X5
F8_TEXT = E70 / X5
F8_ARCHIV = SGBD_E70
Ето го и крайният резултат:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4