Конкретна обява за 530d / ръчка

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Конкретна обява за 530d / ръчка

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 0:25

Колеги, някой да е оглеждал въпросния автомобил или да има някаква информация за него?

Гледам виси от доста време в мобилето, беше капариран по едно време, после пакбеше активен, а продавача каза, че старият клиент не е успял да събере парите.

Ето го и него => BMW E60 530D
Последна промяна iceblast на 19 Апр 2012, 9:38, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Re: Конкретна обява за 530d / ръчка

Мнение от fefe » 19 Апр 2012, 9:35

На 330000км по-може, ама 130000 е научна фантастика.

Тея лафове с капарираните коли - мАни ги :lol:

Ел. волан, ел. седалки + подгряване си е направо учудващо за е60 за 8000 евро.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 9:38

Километрите са ми ясни, аз дори не ги гледам тях.

Ел. волана идва с ел. пакета на седалките, и наистина не е толкова често срещан + имат и подгрев и памет. Ще ходя да и хвърля един два погледа, че я глася за бартер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 15:12

Прегледах колата, вътре беше ОК с изключение на врътката на радиото, все едно беше топена със запалка.

Колата обаче не вървеше като света, около турбото беше омаслено, че даже на акутатора имаш малка локвичка. Другото, което забелязах е че маркуча на водата като го стиснеш усещаш как през определен, кратък, интервал от време пулсира, все едно някакво балонче има вътре, а маркуча (пак за вода), който е на парното, като го загледаш направо се мърдаше от въпросните тласъци. Това чудо от какво може да е?

Друго нещо е, че когато дадеш газ на колата много здраво раздува маркуча на водата, наистина много здраво. Това може ли да означава че изпуска компресия?

Когато запалихме колата на таблото светеше жълт ВОЛАН с удивителна? Това какво ще рече?

Как мога да видя температурата на колата, нямаше манометър, някъде по таблото ли трябва да влизам? Ако да, как?

Друго интересно не видях по колата, климатика беше адски слаб, направо все едно го нямаше, левият ксенон не светеше, 1 датчик на парктроника също беше дал фира. Колата, до колкото забелязах челни удари не е имала, само е била леко подпирана от дясно, бронята беше правене и щипката на фара беше счупена.

Със ИНПА мога ли да гледам живи данни на тази кола и ако да как по-точно? Къде се намира диагностичната букса на колата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 19 Апр 2012, 15:38

Добре де за какво ти е тоя мъртвец ???
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 19 Апр 2012, 15:54

Удивителната с волан значи актив стиринга, може да е от слаб акумулатор и да трябва само да се ресетне, може да е преебан някои датчик може целия модул.
за маркучите според мен или издухала гарнитура или глава (имал съм такъв проблем със старата е39-ка беше гарнитура) то и от това може да е проблема с климатика, а може просто да е умрял комресора или да няма фреон.
За манометър, температура може да се види от скрите менюта (има тема затова) или при оборотомера има едни чертички, които като застанат водоравно е между 80 и 100 градуса някъде, ако паднат под 4-5 черти значи загрява, но ти ще излезе и друг сигнал на таблото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 19 Апр 2012, 15:55

iceblast написа:Прегледах колата, вътре беше ОК с изключение на врътката на радиото, все едно беше топена със запалка.

Колата обаче не вървеше като света, около турбото беше омаслено, че даже на акутатора имаш малка локвичка. Другото, което забелязах е че маркуча на водата като го стиснеш усещаш как през определен, кратък, интервал от време пулсира, все едно някакво балонче има вътре, а маркуча (пак за вода), който е на парното, като го загледаш направо се мърдаше от въпросните тласъци. Това чудо от какво може да е?

Друго нещо е, че когато дадеш газ на колата много здраво раздува маркуча на водата, наистина много здраво. Това може ли да означава че изпуска компресия?

Когато запалихме колата на таблото светеше жълт ВОЛАН с удивителна? Това какво ще рече?

Как мога да видя температурата на колата, нямаше манометър, някъде по таблото ли трябва да влизам? Ако да, как?

Друго интересно не видях по колата, климатика беше адски слаб, направо все едно го нямаше, левият ксенон не светеше, 1 датчик на парктроника също беше дал фира. Колата, до колкото забелязах челни удари не е имала, само е била леко подпирана от дясно, бронята беше правене и щипката на фара беше счупена.

Със ИНПА мога ли да гледам живи данни на тази кола и ако да как по-точно? Къде се намира диагностичната букса на колата?

Откажи се. Как може след всичко което си видял да мислиш още за тази кола.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 19 Апр 2012, 16:00

Ако му я дадат за 10 става за части евентуално
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 16:42

Ами може да не е съвсем мъртвец и ако се наложи да се смени това онова и да се приведе в добър вид. Гледах и за 20, 20 и малко и пак не ми харесаха, а една разлика от 6000лв. не е малка.

Беше и паднал акумулатора и с джъмпер я запалихме. След като поработи известно време изгасна индикацията за активния стиъринг.

Забелязах обаче, че когато пипна волана съвсем ляко на ляво и на дясно има известно колебание в оборотите, това от какво идва и нормално ли е в случаите, в които колата е с активен сиъринг?

Попринцип каза, че на 14.500 е съгласен да бъде продадена, но предполагам, че кеш и за 14000 може да се говори.

EDIT:
Сетих се да ви запитам, на лупите пишеше Dynamic XENON, това означава ли, че фаровете завиват или не? По какво се познават завиващи фарове?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 19 Апр 2012, 17:35

Не значи,че завиват!Динамик ксенон значи,че се движат нагоре-надолу,завиващите са адаптивен ксенон(adaptive light xenon),не съм съвсем сигурен,но си мисля,че няма фарове,на които пише адаптив(нека някой с такива да потвърди),а и при двата вида пише динамик...
Цената е доста изкушаваща,със сигурност няма да намериш и за 20к лв в хубаво състояние,провери основните скъпи неща-дюзи,турбо,рейка,ел.модули...и премери плюсовете и минусите:
+ ниска цена,позволяваща по-лесно отделяне на средства за профилактика и ремонти
+без ДПФ фабрично
+едва ли е италиянка(гледам има подгрев седалки)
+черен ел.кожен салон без дразнещи забележки

- км вероятно над 300км
- ръчка
- афтърмаркет джанти
- няма серв.история

Защо не вземеш колегата Dimitroff за по-сериозна диагностика или някой друг опитен,за да спестиш евентуално последстващо главоболие?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Мнение от emoo » 19 Апр 2012, 18:04

Тази обява като я гледам колега май имаш излишни пари за хвърляне :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 19 Апр 2012, 18:36

След първия месец вече ще си вложил над 20000лв., в придобивката, колко точно никой не може да каже. Това, разбира се ако те дразнят всички тези проблеми, а най вероятно ще излязат и скрити такива. Цената на кола в това състояние в Италия и с тази година е 5000-5500 евро. Само че на таблото пише 400000 примерно. Направи си изводите и успех.

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 19 Апр 2012, 19:34

stankata777 написа:Не значи,че завиват!Динамик ксенон значи,че се движат нагоре-надолу,завиващите са адаптивен ксенон(adaptive light xenon),не съм съвсем сигурен,но си мисля,че няма фарове,на които пише адаптив(нека някой с такива да потвърди),а и при двата вида пише динамик...

:shock:
Подобна глупост скоро не бях чел.
Баш на завиващите ксенонови фарове пише BMW Dynamic Xenon, а на стандартните ксенонови светлини пише само BMW Xenon.
Освен това няма заводски монтиран ксенон (поне що се касае за автомобилите предназначени за експлоатация в ЕС), който да няма саморегулиране (т.нар. нагоре-надолу), така че не виждам особен смисъл това да е брандирано и на самия фар.
А това, че на фаровете пише BMW Dynamic Xenon не означава, че и в каталога с екстрите при първоначалното поръчване на автомобила опцията трябва да е наименована по същия начин (ако не ме лъже паметта същата е с номер 524 - Adaptive Headlights).

П.С. Другия път като не си сигурен не пиши.
На фаровете на новото F12/13 си пише точно BMW Adaptive...е в случая LED, но това не е толкова важно. ;)
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 19 Апр 2012, 19:47

cww написа:
stankata777 написа:Не значи,че завиват!Динамик ксенон значи,че се движат нагоре-надолу,завиващите са адаптивен ксенон(adaptive light xenon),не съм съвсем сигурен,но си мисля,че няма фарове,на които пише адаптив(нека някой с такива да потвърди),а и при двата вида пише динамик...

Баш на завиващите ксенонови фарове пише BMW Dynamic Xenon, а на стандартните ксенонови светлини пише само BMW Xenon.
Освен това няма заводски монтиран ксенон (поне що се касае за автомобилите предназначени за експлоатация в ЕС), който да няма саморегулиране (т.нар. нагоре-надолу), така че не виждам особен смисъл това да е брандирано и на самия фар.
А това, че на фаровете пише BMW Dynamic Xenon не означава, че и в каталога с екстрите при първоначалното поръчване на автомобила опцията трябва да е наименована по същия начин (ако не ме лъже паметта същата е с номер 524 - Adaptive Headlights).

На фаровете на новото F12/13 си пише точно BMW Adaptive...е в случая LED, но това не е толкова важно. ;)

Говорех конкретно за Е 60,че не съм виждал брандиран с адаптив ксенон самия фар,така че малко се успокой,а и без нерви,като гледам освен,че само си потвърдил моите глупости,но с други думи.., друго не си написал по темата!:driving:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 19 Апр 2012, 20:13

stankata777 написа:
cww написа:

Говорех конкретно за Е 60,че не съм виждал брандиран с адаптив ксенон самия фар,така че малко се успокой,а и без нерви,като гледам освен,че само си потвърдил моите глупости,но с други думи.., друго не си написал по темата!:driving:

Нерви не виждам да има някой.
Препоръките за спокойствие си ги отнасяй към прятелите в квартала. Аз не съм един от тях, така че си ги спести.
Една от идеите на форума е да си помогаме взаимно с полезна информация и неща, които са ни известни, а не да пишем глупости на кило, колкото да се намираме на приказка.
След такава глупост освен да избухна в бурен смях друго няма какво да направя:
Не значи,че завиват!Динамик ксенон значи,че се движат нагоре-надолу

Нейсе, дано на колегата му е станало ясно (от твоя пост :mhihi: ) кога фаровете завиват и кога не.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Следваща

Назад към Е60/Е61