Избор между тези две коли
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Избор между тези две коли
Здравейте,
Изправен съм пред дилема.Предлагат ми две коли. И двете са от познати и са първи собственици от БГ.
1)BMW 520Д 2006г 87000км ръчка, кожа и тн. 20к лв
2)BMW 520д 2008г 70000км face автомат,кожа и тн. 31к лв
И за двете имам парите, но въпроса ми е - струва ли си 11к лв отгоре за 2год,17к км и автоматик. Досега съм карал само ръчки и това че е автоматик не ме блазни много. Чета из форума и немога да реша.Притеснявам се ,че това не са нови автомобили и тепърва ще почват ремонтите. Познати ме плашат, че една автоматична скоростна почва от 3-4к нагоре. Аз въртя по около 15к километра на година.
Дайте съвет.
Мерси много.
Изправен съм пред дилема.Предлагат ми две коли. И двете са от познати и са първи собственици от БГ.
И за двете имам парите, но въпроса ми е - струва ли си 11к лв отгоре за 2год,17к км и автоматик. Досега съм карал само ръчки и това че е автоматик не ме блазни много. Чета из форума и немога да реша.Притеснявам се ,че това не са нови автомобили и тепърва ще почват ремонтите. Познати ме плашат, че една автоматична скоростна почва от 3-4к нагоре. Аз въртя по около 15к километра на година.
Дайте съвет.
Мерси много.
Re: Избор между тези две коли
rbbnsm123 написа:Здравейте,
Дайте съвет.
Мерси много.
Не бих искал да ти повлиявам на избора та затова само ще ти кажа какво най–много ценя в моята.
А то е 3.0 л 6ц дизел и автоматична скоростна кутия.За 31к лв може да си намериш добра такава.
Не знам какво тъсиш в 520 ките Д.На тези километри които даваш не виждам какви ремонти трябва да почват освен ако твоите познати са ги карали кат чужди. Но като гледам и те карат по около 15к което не е много.Въпреки всичко втората по много показатели бие първата и като цяло е далеч по–добра.Кутията ако е в добро състояние сега не я мисли .Успех
здрасти и добре дошъл.
на много малко километри са и двете и не мисля, че трябва да те притесняват ремонти, защото ако пробегът е реален, едва ли ще изникне нещо сериозно през следващите 40-50 хиляди км.
цената на по-старата е доста добра, според мен.
автоматикът е много голямо удобство. мойта в момента е на 225 хиляди и не съм имал никакъв проблем със скоростната кутия, а и не съм чувал някой колега да е имал. изключително надеждни са.
огледай добре общото състояние на колите. закарай ги в сервиз и прецени тия 11 бона заслужават ли си, защото обърнати в гориво, консумативи, застраховки са грубо 3 години с твойте темпове
на много малко километри са и двете и не мисля, че трябва да те притесняват ремонти, защото ако пробегът е реален, едва ли ще изникне нещо сериозно през следващите 40-50 хиляди км.
цената на по-старата е доста добра, според мен.
автоматикът е много голямо удобство. мойта в момента е на 225 хиляди и не съм имал никакъв проблем със скоростната кутия, а и не съм чувал някой колега да е имал. изключително надеждни са.
огледай добре общото състояние на колите. закарай ги в сервиз и прецени тия 11 бона заслужават ли си, защото обърнати в гориво, консумативи, застраховки са грубо 3 години с твойте темпове

Това и т.н също влияе за избора.Дали има някоя екстра на едната кола ,която я искаш ,а на другата я няма. С автоматика не вярвам да имаш проблеми -моя е на 406 хиляди и за сега си е перфектен.Бих ти предложил това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11323096361514251&f1=details заради гаранцията от 2 години
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Така без да ги видим,препоръките са малко на сляпо.Това,което ме притеснява е цената на втората обява-няма подобна цена за 2008г с кожа и новия ск.лост в цяла Европа,тоест или е 2007г произв,или е превъртяна с 100-200к км,или е била ударена/наводнена доста сериозно...Такъв читав екземпляр ще е бил продаден в момента на появяването на пазара на цена с 2-3к лева повече,освен ако не е с някакви супер нестандартни екстериорни и интериорни цветове...
Принципно,ако и двата екземпляра са читави,си струва надценката от 11к.При фейса имаш по-красива визия,по-голяма мощност съчетана с по-малък разход,по-бърза ск.кутия,няма да се занимаваш с премахване на пеперуди и смяна на колектори...
Принципно,ако и двата екземпляра са читави,си струва надценката от 11к.При фейса имаш по-красива визия,по-голяма мощност съчетана с по-малък разход,по-бърза ск.кутия,няма да се занимаваш с премахване на пеперуди и смяна на колектори...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
За наводняване или удряне неможе да става и дума. И двете нямат забележки. Километрите са реални.Аз предполагам, че автомата е удобство, но тъй като нямам база за сравнение - немога да го преценя. Тези коли не са пуснати в обяви. Благодаря за отговорите и ще взимам.
1- Изразявам съмнение относно километрите
2-520 са компромисни варианти
3-автомата си е автомат
4-фейслифта е с много предимства освен новия скоростен лост
5-покупката на автомобил 2-ра употреба си е на късмет
6-хубавата жена и хубавата кола искат доста средства за тяхната поддръжка
2-520 са компромисни варианти
3-автомата си е автомат
4-фейслифта е с много предимства освен новия скоростен лост

5-покупката на автомобил 2-ра употреба си е на късмет
6-хубавата жена и хубавата кола искат доста средства за тяхната поддръжка

garbac написа:2-520 са компромисни варианти
4-фейслифта е с много предимства освен новия скоростен лост![]()
1. какво имаш предвид под "компромисен вариант"? двигателят е чудесен, харчи малко и върви много.
2. кои са тези "много" предимства, щото аз се сещам за 2-3 важни? интериорните и екстериорните промени не са съществени.
Добре. Ще поставя върпоса по следния начин - Ако Вие бяхте на мое място, кое бихте взели? И двете са мн запазени. Абстрахирайте се от възможността нещо да е нереално или съмнително. Просто дайте си мнението.
Пак разнопосочни мнения. Просто интересно ми е , ако вие сте в моята ситуация -какво бихте направили в моята ситуация.
Мерси за отговорите.
Поздрави.
Пак разнопосочни мнения. Просто интересно ми е , ако вие сте в моята ситуация -какво бихте направили в моята ситуация.
Мерси за отговорите.
Поздрави.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Аз съм твърдо за фейса с автоматик 

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Колега, аз карам автомат, е вярно че е е38, но имам колега със същата и то ръчка. Повярвай има голяма разлика! Всичко зависи от това, ти какво предпочиташ. Дали ще очакваш колата бързо и веднага да отговори на желанието в момента -това при ръчни скорости, или ще караш малко по спокойно с автомата! Аз предпочитам в случая, тази от 2008г.! Желая ти късмет при избора! 

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Е60 вече е стар модел .
Фейс мейс, това е реалноста.
Както по-горе колега спомена, разликата не е много съществена .
11К са не малка сума, с които на момента си назад .
Зависи и колко време мислиш да я караш .
Фейс мейс, това е реалноста.
Както по-горе колега спомена, разликата не е много съществена .
11К са не малка сума, с които на момента си назад .
Зависи и колко време мислиш да я караш .
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Твърдо ЗА фейслифта!Надценката си заслужава,изглежда 11к лв,но всъщност е по-малко защото фейската е:
- с по-малък пробег
- автоматик
- с все още най-красивите стопове сред седаните в цялата автомобилна индустрия
- по-модерни фарове с дейлайт рингове
- по-висока мощност от 14кс
- по-нисък разход градски цикъл
- по-нисък разход извънгр.цикъл
- нови ел.модули
- няма да се занимаваш с премахване пеперуди
- няма да се занимаваш със смяна колектори
- малко по-качествен интериор
- няма да следиш на ай драйва състоянието на ДПФ(усъвършенстван е
)
- като отидеш някъде за ъпдейт на софтуер няма опасност да ти изгори модул
- с по-малък пробег
- автоматик
- с все още най-красивите стопове сред седаните в цялата автомобилна индустрия
- по-модерни фарове с дейлайт рингове
- по-висока мощност от 14кс
- по-нисък разход градски цикъл
- по-нисък разход извънгр.цикъл
- нови ел.модули
- няма да се занимаваш с премахване пеперуди
- няма да се занимаваш със смяна колектори
- малко по-качествен интериор
- няма да следиш на ай драйва състоянието на ДПФ(усъвършенстван е

- като отидеш някъде за ъпдейт на софтуер няма опасност да ти изгори модул
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Ето от този отговор се нуждая. Мерси на всички за отделеното време и внимание. Ще се похваля при първа възможност.
Поздрави.
Поздрави.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
rbbnsm123 написа:Ето от този отговор се нуждая.
Въпросният отговор е доста пресилен.
Аз карам кола от преди фейса, и от 13-те точки които колегата е споменал:
- 4 са въпрос на вкус и лична преференция
- 4 са технически предимства, но доста дребни на фона на цялата картина
- 2 са абсолютно пресилени, и не съвсем коректни
- 3 ги чувам за пръв път и съм изненадан честно казано
Няма съмнение че фейсовата кола е по-добра, както и че автоматика е по-удобен (за мен включително), но дали това струва 50% надценка над първия вариант е под голям въпрос, и изброените от колегата точки просто не представляват коректно техническо сравнение.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2