Накратко за покупката на Е60?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трезвен
- Мечтае да кара: Dramiel
Накратко за покупката на Е60?
Харесал съм Е60. Бих предпочел дизел, годината ще е около 2005-та, защото бюджета е максимум 25к. Обаче съм леко обезкуражен от отзиви, които чета в carsurvey и чужди форуми. Та исках да питам каква е реалната ситуация с тази кола? Хората разправят, че iDrive не е читав, постоянно плющи с грешки за гуми и не знам си какво, че има лаг вариращ от половин секунда до 3 секунди след настъпване на педала в определени ситуации (?!?), че материалите в интериора са евтини и общото ми впечатление след четенето на отзиви е обезкуражаващо. Не че няма да прочета целия форум, но ми трябва нещо синтезирано за оформяне на впечатлението от колата изобщо.
Другата ми алтернатива е Е90. 1-2 години по-млада влиза в този бюджет. Пак ми е симпатична, макар и да предпочитам петарката. Ама и за нея чета същите неща.
Третия ми вариант е старото X5, не му знам Е-то. Но ми се струва трудно да го вкарам в бюджета. Хеле пък дизел, хеле пък читав.
Малко се изчанчи тази тема, но всяко впечатление от реална експлоатация за която и да е от трите ще ми е от полза.
Другата ми алтернатива е Е90. 1-2 години по-млада влиза в този бюджет. Пак ми е симпатична, макар и да предпочитам петарката. Ама и за нея чета същите неща.
Третия ми вариант е старото X5, не му знам Е-то. Но ми се струва трудно да го вкарам в бюджета. Хеле пък дизел, хеле пък читав.
Малко се изчанчи тази тема, но всяко впечатление от реална експлоатация за която и да е от трите ще ми е от полза.
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо
Re: Накратко за покупката на Е60?
1. нормално е във форумите хората да говорят за проблеми и да търсят варианти за решаването им. затова има повече информация за проблеми, отколкото хвалби. това не означава, че всички коли са лоши.
2. искаш някой да ти сдъвче информацията. едва ли ще го намериш. чети, има много писано по въпросите ти.
3. реалната ситуация с тази кола е, че поддръжката й е относително скъпа. направи си сметката добре.
4. за 25 хил.лв е малко вероятно да намериш Е60-ка, в която да не се наложи да вкараш поне още 3-4 хиляди (веднага) след като я купиш.
2. искаш някой да ти сдъвче информацията. едва ли ще го намериш. чети, има много писано по въпросите ти.
3. реалната ситуация с тази кола е, че поддръжката й е относително скъпа. направи си сметката добре.
4. за 25 хил.лв е малко вероятно да намериш Е60-ка, в която да не се наложи да вкараш поне още 3-4 хиляди (веднага) след като я купиш.
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
@ndro написа:4. за 25 хил.лв е малко вероятно да намериш Е60-ка, в която да не се наложи да вкараш поне още 3-4 хиляди (веднага) след като я купиш.
е ти направо си ме отказа. "купихме си нова кола, ама трябва само малко да я оправим" ми е най-любимия пиниз.
- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Колега аз знам едно ,много често ми се случва да разбера че хората които коментират без значение какво в повечето случаи на са го имали или са биле близко го някой който го е имал.Ситуацията с колите е същата ,в крайна сметка хората казват че на жена и кола се попада а не се избира каквото му е късмет,за скъпата подръжка както каза колегата ще ти кажа че важни са километрите на колата и това е нещото което ще е определящо колко ще има да даваш ако я вземеш за 25000лв,според мен за такава кола около 30-32 е по нормално да попаднеш на стока
Пламен
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега тия коли имат никак не ефтина подръжка.Сметни си парите,който евентуално след покупката,ще трябва да дадеш за обслужване!А до проблемите,който може да очакваш,това е божа работа..А Е60 за 25к около 2005г.,ще е найстина доста карана и лека полека,ще почнат да изкачат проблеми. 

- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Ясно, мерси за отговорите. Всеки трябва да си знае чергата. Моята явно е късичка
Да видим за тройче дали ще стане...

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
pro_01 написа:Ясно, мерси за отговорите. Всеки трябва да си знае чергата. Моята явно е късичкаДа видим за тройче дали ще стане...
А защо не погледнеш 5серия но Е39?За тия пари в Германия,ще намериш доста приличен дизел,малко каран.По ефтино за подръжка от Е60..Ще е наблъскан с екстри и според мен,ще остане доста доволен.Пък и парички може да ти останат от предвидените

П.П.Само предлагам,ако те кефят Е39ките

- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Опасявах се от подобно предложение
Работата е там, че не държа да е БМВ на всяка цена. Харесвам доста малко модели на марката. Е60 ми допада на вид, колкото и пиче да е подобно изказване. Както и Е90. Но старите модели не ме вдигат твърде, нещо са ми много обли. Като изключим седмака на Транспортер
и Х5-ката. За Е92, зетките и емките не отварям дума, защото не са ми в бюджета. Мисълта ми е, че ако не мога да взема добро Е60, ще видя дали мога да взема Е90 или Е53. Ако и тях не мога, просто ще мина на някоя це класа или е класа или старото ML-че или някой Лексъс IS или GS. Варианти има. Щеше ми се баварче, ама като няма вътък за читаво, няма да мрем я. Пък и след 3 години тази вече ще ми е поомръзнала и нещата най-вероятно ще са по-различни и ще мога да си позволя по-голям бюджет и нещо по-добро. Така че ако не сега, после ще се видим у клуба. Живот и здраве да е само. 

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Или ако не държиш на всяка цена да е дизел, можеш да се пробваш за бензинова Е60. По принцип са една идея по малко карани като километри в Германия (разбираемо) и една идея по-лесни/евтини за обслужване поради спецификата на двигателите. Ако пък си спестиш и част от електронните играчки/екстри, шанса да се вместиш в бюджета е сериозен. Но задължително от Германия и околията, не от тук. Ако и не страдаш от синдрома "две леви ръце" и "дилъра ми е най-добър приятел" и имаш познати за части и консумативи нямаш никакви грижи. Казвам го по от личен опит, а не по принцип.
Иначе колата си заслужава всяка стотинка дадена за нея!
Иначе колата си заслужава всяка стотинка дадена за нея!
Only dead fish follow the stream...
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Още един глас за бензиново ако си с ограничени средстрва за читав дизел
И наистина , по скоро от Белгия внос защото уж там е престъпление връщането на километража и не се практикува... 

Аз Съм със същия бюджет 25к.Кажете сайтове от Белгия.От часно лице или автокъща да се Гледа , ДДС-то ?Някой с опит да сподели.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
slavito написа:Аз Съм със същия бюджет 25к.Кажете сайтове от Белгия.От часно лице или автокъща да се Гледа , ДДС-то ?Някой с опит да сподели.
Погледни този сайт http://nl.autoscout24.be/Home.aspx само него знам в Белгия..Немога да ти помогна по-другите въпроси!Цените на колите са си като в Германия.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
@ndro написа:1. ..
2. ..
3. ..

Евтино хубаво няма!
Искам да вметна само, че аз мисля да давам над 40 бона за е60 и съм много притеснен дали няма да правя след покупката ремонти - не знам как я мислите за 25 бона да вземете такава кола.
Tool - Fear Inoculum
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Мда, бензина си е алтернатива. Така или иначе с по-малък двигател разликата няма да е кой знае каква в разхода. Мен и сега дизелака ми гори 10 в града лятото и 12 зимата. Единствения келепир е 5 на извънградско, ама това лесно се преживява.
Понеже го казваш, за да не отварям нова тема при Х5-те, има ли смисъл изобщо да се мисли за Х5-ца от преди фейслифта и смяната към xdrive? Гледам има доста 2001-2002 набор в моя бюджет, ама нещо не съм супер надъхан на толкова ранна версия.
joropc написа: А за X5, тази сума може да стигне до 15 000...и повече.![]()
Евтино хубаво няма!
Понеже го казваш, за да не отварям нова тема при Х5-те, има ли смисъл изобщо да се мисли за Х5-ца от преди фейслифта и смяната към xdrive? Гледам има доста 2001-2002 набор в моя бюджет, ама нещо не съм супер надъхан на толкова ранна версия.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2