Съвет за Android Auto /Carplay

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Съвет за Android Auto /Carplay

Мнение от DoesNot » 27 Яну 2026, 15:07

andy написа:
h0r4ex написа:Звука ти винаги ще минава през аукс, няма как, залагай на линукса, мани го тоя андроид. Така съжалявам, че се набутах със скъп андроид и пак зарежда по сумати и време... Пък да не говоря, че YT Music и Waze както си работят спират и не мога да ги отворя докато не рестартирам навигацията.

И аз така си мислех и един френд който си монтира мултимедия а нямаше оригинален аукс ходи да му я кодират и звука си тръгна без да използва аукса с жака. (които и няма)
Чух се с кодера че ми стана интересно и обясни че оригинално колите са кодирани на заден аукс, ако има, в случая няма и я кодирал на преден и тогава звука минавал през кабелите които свързват мултимедията с колата. Така че можело без да имаш AUX да имаш и звук.

Ако имаш aux от завода имаш и вход за него в подклакътника, ако нямаш се активира с кодиране. Всички китайски медии ползват aux за звука и се свъзват директно на входа отзад на оригиналната медия.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D MHEV и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 27 Яну 2026, 15:32

Мисля че добре го описах, колата е нямала и не е прекарван после AUX, само кодиране и през оригиналната инсталация върви звука. Не е слаган жак 3.5мм където да се включва кабел от мултимедията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 LCI 535i
Мечтае да кара: 1970 Dodge Charger 500

Мнение от philip_vd » 27 Яну 2026, 16:21

2374.png
Независимо дали колата има оригинален аукс(заден или преден) или няма звука по аукс се пуска по оградената бугса на маск или сссто и няма как да мине през оптика както питат колегите. Ако оригинално няма аукс тази бугса е празна и няма аукс в менюто на айдрайва. Някои забиват в нея блутут китайските модули които вадят лош звук.
Монтирал съм анднроид(най-скъп и бъгав), линукс(най-евтин и зарежда бързо без бъгове) и MMI box(средна цена, няма бъгове, запазва се всичко оригинално по модулите и вади най-близък звук до оригиналното аудио, но няма тъчскрин). На колегата с лоджика бих му препоръчал да си монтира един линукс който ще вади достатъчно добър звук в комбинация с двата еквалайзера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от h0r4ex » 27 Яну 2026, 19:51

andy написа:Мисля че добре го описах, колата е нямала и не е прекарван после AUX, само кодиране и през оригиналната инсталация върви звука. Не е слаган жак 3.5мм където да се включва кабел от мултимедията.

Че тя и моята има аукс ама не се вкарва в 3.5мм жака ... Той звука си минава по кабелите в буксата, но за изкараш звука минава през aux :D Нещо не си разбрал когато са ти обеснявали, опитай се на кола коята няма aux да подкараш музиката с китайската навигация.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 27 Яну 2026, 20:55

philip_vd написа:На колегата с лоджика бих му препоръчал да си монтира един линукс който ще вади достатъчно добър звук в комбинация с двата еквалайзера.

Благодаря, колега. Модулчето 'Mr12Volt' не е ли е добър вариант?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 27 Яну 2026, 22:09

За музика разбира се, че ще е най-добрия вариант защото звука ще ти минава по most(оптика демек) и няма да има загуби. Това ще ти изпълнява функцийте горе-долу на един мулф 2(а ти си го имаш до колкото виждам), но ще загубиш карплея и андроид ауто и не на последно място тъчскрина. Не съм монтирал такова устройство, но имах подобно пак по оптика във предишната ми кола е60(така я купих) плюс допълнителен hi fi усилвател и сменени колонки с по качествени на БМВ(всичко това монтирано в Германия) и вадеше прекрасен звук, който почти се доближаваше до лоджик7. Още тъгувам за тая музика, както и за течната фаза газ в тая кола... :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 28 Яну 2026, 12:35

За качеството, ясно. Но защо ще загубя карплея? В крайна сметка нали това е основната функция на модула?
Наистина се обърках.. купувам модула, след като бъде монтирана в моята кола няма да имам карплей :shock:
Това наистина, ако е така, по-добре да си купувам само модулче за музика от въпросният Mr12
Тъч скрий по-добре да нямам.
П.с. Става въпрос за ето този модул.
https://www.carinterface.nl/apple-carpl ... most_cccmd
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 28 Яну 2026, 15:50

Ами като пусна търсачката в предния ти пост първо излиза точно модулче за музика от въпросният Mr12! :bchug:
Това от линка дето си пуснал си е карплей но с аудио по оптика и звука би трябвало да е супер. Цената също е супер. :mhihi: Ако някой колега се е занимавал с такова да сподели. За да ти тръгне звука обаче трябва да се кодира и сдчейнджър ако нямаш фабрично такъв във колата. Продължавам да твърдя, че за теб линукс карплей би вадил отличен звук в комбинация с лоджика. На предишната ми кола с хубавото аудио набих един андроид(преди 5 години нямаше линукс) и почти нямаше разлика във качеството на звука. Ако държиш да не пипаш оригиналните модули си купи един мми бокс с андроид ауто и карплей(колега от форума продаваше такива на andream с прилична цена 400 лв май беше) и няма да имаш почти никаква загуба на качество във звука.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 28 Яну 2026, 18:07

Явно е станала някаква грешка с линковете, както и да е. Иначе имам фабричен, работещ СД чейджър.
Благодаря за насоките :yes: Март месец мисля, че ще имам време за една малка почивка в страната, до тогава ще реша. Клоня повече към Г-н 12 волтовия :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 01 Фев 2026, 22:08

Кое как е свързано и кой модел Линукс е поръчал?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 03 Фев 2026, 17:02

https://www.youtube.com/watch?v=mBttAW5qnHI
След като изгледах горния клип в първия коментар пише:
"Само предупреждение – ако използвате Apple CarPlay чрез Bluetooth на модула Mr12Volt MOST, не получавате най-доброто качество на звука. Безжичният CarPlay компресира аудио потока, което води до значително по-ниско качество на звука в сравнение с кабелния CarPlay. Тъй като този модул насочва аудио през MOST шината (същото като фабричния аудио път на iDrive), използването на кабелна връзка ще ви даде много по-чист и по-пълен звук. Опитайте да свържете своя iPhone с USB кабел – огромна разлика".
Това до голяма степен обезсмисля купуването на този модул особено за колеги които си имат музика по мост шината(сд чийнджър, мулф2 или друго устройство слагано допълнително) понеже безжичния карплей и андроид ауто ще намалят качеството на звука към модула. А де се забива кабела в телефона всеки път за да е хубаво аудиуто не си заслужава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 04 Фев 2026, 21:06

Пффффуу благодаря, колега! Качеството е най-важното за мен… най-накрая ще има ретрофит към CIC.. това, което ме спира е че колата се кара изключително рядко, около два месеца през цялата година.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от philip_vd » 05 Фев 2026, 15:54

Тоя ретрофит към CIC, който не е евтин и лесен, плюс монтаж и кодиране, ще ти добави единствено меню на CIC, защото музиката по оптика си я имаш и сега. :mhihi: На твое място бих се ориентирал към карплей андроид ауто чрез линукс или чрез mmi модул. Щом държиш на хубавото аудио винаги можеш да си го слушаш на сегашната ти музика по оптика и едновременно да гледаш вазето или друга онлайн навигация на дисплея. Аз в момента съм със mmi модул на hi fi оригинално и звука през него(нищо, че не е по оптика) е една идея по силен и чист от оригиналното радио. :bchug:

Предишна

Назад към Е60/Е61