Странен проблем с багажникът

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Странен проблем с багажникът

Мнение от hag_1924 » 30 Юни 2025, 20:02

Здравейте колеги! От вчера имам странен проблем с багажника на BMW E61 2008 г. Пътувахме с колата извънградско. Колата седя 2 дена на пек и след като решихме да се разходим с нея, тръгнахме и ми изписа, че багажникът ми е отворен. Слезнах, погледнах, отворих, затворих /помислих че нещо не се е затворил/ и тръгнах. Колата пак ми изписа че е отворен. Видях, че наистина има малък ход, като на незатворен. Странното идва сега: натиснах бравата на отворен багажник и си щрака, аварийната светлина и плафоните в багажника си загасят и като я отворя всичко си светва, но щората спря да ми се отваря, плафоните в купето не искат да загасват и прозорчето не иска да се отвори с копчето под чистачката. Разгледах темите с проблем с кабелите но интересното е че бравата си заключва, комуникира с плафони и светлини в багажника, но всичко останало казва, че не е затворена + това, че наистина има един празен ход на багажника, дори и при заключен и всичко това се появи след като седя колата 2 дена без да я карам на пек. Някой ако може да каже някаква идея, какво може да е? Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Странен проблем с багажникът

Мнение от choio » 30 Юни 2025, 21:08

hag_1924 написа:Здравейте колеги! От вчера имам странен проблем с багажника на BMW E61 2008 г. Пътувахме с колата извънградско. Колата седя 2 дена на пек и след като решихме да се разходим с нея, тръгнахме и ми изписа, че багажникът ми е отворен. Слезнах, погледнах, отворих, затворих /помислих че нещо не се е затворил/ и тръгнах. Колата пак ми изписа че е отворен. Видях, че наистина има малък ход, като на незатворен. Странното идва сега: натиснах бравата на отворен багажник и си щрака, аварийната светлина и плафоните в багажника си загасят и като я отворя всичко си светва, но щората спря да ми се отваря, плафоните в купето не искат да загасват и прозорчето не иска да се отвори с копчето под чистачката. Разгледах темите с проблем с кабелите но интересното е че бравата си заключва, комуникира с плафони и светлини в багажника, но всичко останало казва, че не е затворена + това, че наистина има един празен ход на багажника, дори и при заключен и всичко това се появи след като седя колата 2 дена без да я карам на пек. Някой ако може да каже някаква идея, какво може да е? Благодаря предварително!

Аз го играх това точно преди 2 дена,при мен обаче се счупи самата брава....ако бравата ти не заключва копчето на прозореца НЕ работи,в твоя случай вероятно вакуума(soft-close) не сработва виж бушон 53 който се намира в багажника ,когато активираш бравата, долу ,"железцето" в което влиза бравата трябва да се завърти и при отключване и при заключване...ако не се върти се почва от бушона,от там нататък са кабели и т.н Не съм сигурен обаче, дали това ,което ти казвам се отнася и за нормален багажник,защото моя е с хидравлика!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от hag_1924 » 30 Юни 2025, 21:33

Ми аз нямам soft close, а и като затворя багажника бравата си заключва, плафоните в багажника гаснат и като заключа колата багажника си е заключен. Не знам в тая брава има ли нещо с което да комуникира с колата, което да е отделно от багажника, защото заключва, плафоните гаснат но към колата отива, че е отворен и което е по-странно той наистина има 1 см движение, което се появи от нищото. Иначе мерси колега :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от h0r4ex » 01 Юли 2025, 17:05

Всяко комби има "soft-close" това е като пуснеш багажника и бравата си придърпа багажника сам.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU

Назад към Е60/Е61