Стойности на дюзи 197кс 2007
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Стойности на дюзи 197кс 2007
Здравейте,
Карам BMW 525d фейслифт, 197 к.с. . Днес направих проверка на стойностите на дюзите с BimmerTool и останах доста притеснен от резултатите (не съм напълно запознат с допустимите отклонения, но доколкото знам, корекциите трябва да са близки до 0 mg/stk).
Автомобилът е със запазени катализатор и DPF. След около 200 км стабилно извънградско каране, при рязко ускорение забелязвам, че все още излизат сажди.
Освен това, при работа на място се чува едно „удряне“ или „боботене“, но оборотомерът показва абсолютно стабилни обороти, без колебания. Извънградският разход е около 6–7 л/100 км, което ми се струва в нормата.
Ще съм благодарен, ако някой с повече опит сподели мнение относно стойностите и симптомите, които описах.
+Карам я без добавки!
Благодаря предварително!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Стойности на дюзи 197кс 2007
2 и 4 са ти с високи стойности, както и почти 6-ти.
Като за начало размени тези дюзи на др цилинди, за да видиш дали ще се сменят стойностите и да си сигурен, че проблема е от тях.
Като за начало размени тези дюзи на др цилинди, за да видиш дали ще се сменят стойностите и да си сигурен, че проблема е от тях.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Също да добавя че ако колата е със здрав, работещ ДПФ, сажди не излизат, както и да я караш. Ауспуха трябва да свети и да няма грам сажди по него. Щом все пак излизат сажди, вероятно ДПФ-а е пробит.

Ако се окаже, че проблема е в дюзите, рециклирането добра опция ли е или направо нови?
https://youtube.com/shorts/qJIbHAc59JY?si=lguwYwle64RYGPnL. Ето клип как работи двигателя на място. Не знам дали ще помогне и дали може да се чуе някаква необичайна работа.Ще сложа добавка на Бардал за пречистване на дюзите и ще кача ъпдейт с новите стойности.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
С добавка няма да постигнеш нищо, тя не може да ремонтира дюзите. С нея има някакъв шанс, ако до вчера стойностите са били добри, сипал си някакво неопределено гориво и изведнъж са станали високи. Да не забравяме, че лоши корекции може да има и от ниска компресия.Правилния алгоритъм е най-напред да се измери компресията и ако в референтни граници всички дюзи да се занасят на стенд и реагира в зависимост от резултата.
6 мнения
• Страница 1 от 1