Добавяне на блутут Е60 ССС LCI

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Добавяне на блутут Е60 ССС LCI

Мнение от 8bit » 25 Мар 2025, 11:50

Здравейте, колата е Е60 фейслифт както стана ясно от заглавието с професионална ССС навигация (609) и Hi-Fi System (676), USB Audio Interface (6FL);

Въпроса ми е - как мога, по напълно заводски и оригинален вариант, да добавя блутут към ССС-то?

Бих бил много благодарен, ако някой може да ме насочи къде да прочета за това или да обясни какво точно е нужно от към части, кодиране и т.н.

Благодаря предварително :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Re: Добавяне на блутут Е60 ССС LCI

Мнение от AlonsoBest » 25 Мар 2025, 14:04

8bit написа:Здравейте, колата е Е60 фейслифт както стана ясно от заглавието с професионална ССС навигация (609) и Hi-Fi System (676), USB Audio Interface (6FL);

Въпроса ми е - как мога, по напълно заводски и оригинален вариант, да добавя блутут към ССС-то?

Бих бил много благодарен, ако някой може да ме насочи къде да прочета за това или да обясни какво точно е нужно от към части, кодиране и т.н.

Щом имаш 6FL, значи колата вече е с Mulf2 High, тоест вече има блутут. Този блутут е само за разговори, това е максимума като оригинално оборудване за блутут което можеш да постигнеш при CCC. Ако трябва да се търси оригинално решение за блутут при Е60, варианта е ретрофит първо на CIC, след това Mulf2 High модула се сменя с Combox и ще има bluethoot audio stream, но за цената на модулите, по добре да се тръгне в посока за ретрофит на NBT Evo, поне ще има и Carplay и там блутута е вграден във HU-то.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 8bit » 25 Мар 2025, 14:21

AlonsoBest написа:
8bit написа:Здравейте, колата е Е60 фейслифт както стана ясно от заглавието с професионална ССС навигация (609) и Hi-Fi System (676), USB Audio Interface (6FL);

Щом имаш 6FL, значи колата вече е с Mulf2 High, тоест вече има блутут. Този блутут е само за разговори, това е максимума като оригинално оборудване за блутут което можеш да постигнеш при CCC. Ако трябва да се търси оригинално решение за блутут при Е60, варианта е ретрофит първо на CIC, след това Mulf2 High модула се сменя с Combox и ще има bluethoot audio stream, но за цената на модулите, по добре да се тръгне в посока за ретрофит на NBT Evo, поне ще има и Carplay и там блутута е вграден във HU-то.

Хмммм, това сигурно ли е? Смисъл не искам да звуча по какъвто и да е негативен начин - питам само, защото с очите си със виждал на ССС навигация да има опция свързване чрез блутут (в самата нея, не на някакъв андроид). От там се сетих за това и как бих искал и на Е60 да го добавя, но ако наистина трябва да е задължително с CIC навигация, за да стане .. аукса си е предостатъчен :D

Няма ли опция да се сложи комбокс на ССС-то и да има блутут така?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Мар 2025, 14:42

При мен беше същото положение.
Фейс с CCC, USB и AUX в подлакътника, но нямам Bluetooth за разговори. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 25 Мар 2025, 18:57

8bit написа:
AlonsoBest написа:

Хмммм, това сигурно ли е? Смисъл не искам да звуча по какъвто и да е негативен начин - питам само, защото с очите си със виждал на ССС навигация да има опция свързване чрез блутут (в самата нея, не на някакъв андроид). От там се сетих за това и как бих искал и на Е60 да го добавя, но ако наистина трябва да е задължително с CIC навигация, за да стане .. аукса си е предостатъчен :D

Убеден съм това. Може да питаш някой от колегите които се занимават с ретрофити, примерно Oci или Бозвелиев (CustomCoding във фейсбук, не помня регистрацията тук), или Иво Кордов (CarsDone). Другия ти вариант в блутут модулче свързано към аукс-а, евтин вариант е, 40-50 лв. А това което си виждал мисля че се сещам какво е, вероятно са дигитален CD changer, тоест заместител на CD changer-a е, работи по оптика и изкарва менюта подобни на оригиналните. Около 400-500 лв мисля че беше. Може да потърсиш Mr. 12Volt.

Kroki написа:При мен беше същото положение.

CCC-то като модул няма вход за USB. USB-то минава през Mulf2 High, както вече писах. Той е и блутут модула в колата. Ако си го нямал като опция е въпрос на кодиране само и евентуално добавяне на микрофон ако не е имала колата и вече може да се провеждат разговори по блутут през колата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 8bit » 26 Мар 2025, 9:39

AlonsoBest написа:
8bit написа:
AlonsoBest написа:

Убеден съм това. Може да питаш някой от колегите които се занимават с ретрофити, примерно Oci или Бозвелиев (CustomCoding във фейсбук, не помня регистрацията тук), или Иво Кордов (CarsDone). Другия ти вариант в блутут модулче свързано към аукс-а, евтин вариант е, 40-50 лв. А това което си виждал мисля че се сещам какво е, вероятно са дигитален CD changer, тоест заместител на CD changer-a е, работи по оптика и изкарва менюта подобни на оригиналните. Около 400-500 лв мисля че беше. Може да потърсиш Mr. 12Volt.

Kroki написа:При мен беше същото положение.

CCC-то като модул няма вход за USB. USB-то минава през Mulf2 High, както вече писах. Той е и блутут модула в колата. Ако си го нямал като опция е въпрос на кодиране само и евентуално добавяне на микрофон ако не е имала колата и вече може да се провеждат разговори по блутут през колата.

Дa аз знам за тези блутут трансмитери. Сега съм с такова и съм изключително доволен как няма никаква разлика между него и аукса (за разлика от онези едно време).

Иначе не, точно си беше ССС навигация и при менюто, където се избира източника на аудио си имаше и Bluetooth опция и можеш да си свързваш телефон, отвързваш, предни свързвания да виждаш .. точно както би изглеждало, ако от завода се направи.
Не знам дали има значение, но все пак да се спомене, че колата беше М3 Е9 преди фейс. Може би е някаква допълнителна опция само за тях.. Ще проверя и с Влади все пак наистина, може да знае нещо по въпроса :)

Благодаря за информацията!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Мар 2025, 10:37

AlonsoBest написа:CCC-то като модул няма вход за USB. USB-то минава през Mulf2 High, както вече писах. Той е и блутут модула в колата. Ако си го нямал като опция е въпрос на кодиране само и евентуално добавяне на микрофон ако не е имала колата и вече може да се провеждат разговори по блутут през колата.

нямаше модул, гледахме :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Назад към Е60/Е61