Приритване на скоростната кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- newdriver
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW E90 2.0 benzin
Приритване на скоростната кутия
Здравейте , пичове.
Наскоро взех BMW E60 530d 235 hp само на задно предаване автоматик и кутията понякога при смяна леко приритва ( все едно на ръчна кутия при смяната да отпуснеш малко по-рязко съединителя).
Надявах се като обслужа кутията това нещо да изчезне , но то остана.
Каква може да е причината за това ?
Дали ми предстои ремонт на СК или е нещо свързано със софтуера?
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и може да даде инфо нека сподели , също така ще съм благодарен за координати на сервиз който би могъл да направи диагностика и да реши проблемът. ( ако е във ВТ област ще е супер)
Благодаря предварително.
Наскоро взех BMW E60 530d 235 hp само на задно предаване автоматик и кутията понякога при смяна леко приритва ( все едно на ръчна кутия при смяната да отпуснеш малко по-рязко съединителя).
Надявах се като обслужа кутията това нещо да изчезне , но то остана.
Каква може да е причината за това ?
Дали ми предстои ремонт на СК или е нещо свързано със софтуера?
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и може да даде инфо нека сподели , също така ще съм благодарен за координати на сервиз който би могъл да направи диагностика и да реши проблемът. ( ако е във ВТ област ще е супер)
Благодаря предварително.
- Kroki
- Дон Кроки
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Приритване на скоростната кутия
Проблема със смяна на масло не се оправя, а по-скоро се задълбочава.
Смяната на масло се прави превантивно, когато кутията е здрава.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- newdriver
- кандидат ентусиаст
Kroki написа:Проблема със смяна на масло не се оправя, а по-скоро се задълбочава.
Разбирам , също пропуснах да добавя , че това го прави само при качване на предавките и то не винаги , при сваляне на предавките работи супер.
- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
Според мен, проблемът ти се крие в хидрото... Поне при мен беше от него.
- newdriver
- кандидат ентусиаст
Божил|Божилов написа:Според мен, проблемът ти се крие в хидрото... Поне при мен беше от него.
Как диагностицирахте самият проблем ?
С диагностика хваща ли се някаква грешка или при сваляне на кутията го установихте?
- Божил|Божилов
- кандидат ентусиаст
newdriver написа:Божил|Божилов написа:Според мен, проблемът ти се крие в хидрото... Поне при мен беше от него.
Как диагностицирахте самият проблем ?
С диагностика хваща ли се някаква грешка или при сваляне на кутията го установихте?
Не е установен с диагностика. Просто ти трябва читав майстор, който си разбира от работата. По негова преценка свалихме кутията и се оказа, че точно в хидрото е проблема.
- newdriver
- кандидат ентусиаст
Имам развитие по случаят.
Все още не съм влизал в сервиз - типично по български чакам да се случи чудо.
Днес прибирайки се от работа ми направи впечатление , че колата сменяше на 3-4 на по-високи обороти (2.5.2-6) и вдигаше ли по-високи обороти смяната беше груба.
Също така малко преди да паркирам видях , че подавайки газ оборотите скачаха все едно съм на свободна и после се връщаха като колата си вървеше нормално без да има промяна в поведението на колата.
Дали това е отново свързано с кутията ? И възможно ли е ако нещо друго не е наред от там и кутията да се бърка и да се получават грубите смени?
Днес прибирайки се от работа ми направи впечатление , че колата сменяше на 3-4 на по-високи обороти (2.5.2-6) и вдигаше ли по-високи обороти смяната беше груба.
Също така малко преди да паркирам видях , че подавайки газ оборотите скачаха все едно съм на свободна и после се връщаха като колата си вървеше нормално без да има промяна в поведението на колата.
Дали това е отново свързано с кутията ? И възможно ли е ако нещо друго не е наред от там и кутията да се бърка и да се получават грубите смени?
- ivanski_2
- младши ентусиаст
- Кара: e61 535d
newdriver написа:Имам развитие по случаят.
Вариант 1 - мятаме боб и ти даваше 434353 предложения.
Вариант 2 прочиташ колата и виждаш какво записва, след това ако не се ориентираш го споделяш тук
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...
- newdriver
- кандидат ентусиаст
ivanski_2 написа:newdriver написа:Имам развитие по случаят.
Вариант 1 - мятаме боб и ти даваше 434353 предложения.
Вариант 2 прочиташ колата и виждаш какво записва, след това ако не се ориентираш го споделяш тук
Това са грешките , които записва , но не виждам нищо свързано с кутията.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
9 мнения
• Страница 1 от 1