Зареждане на акумулатор от колата
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Зареждане на акумулатор от колата
Здравейте колеги,
По време на шофиране на колата /е61 525д 2008/ от скритото меню волтажа за зареждане играе от 12.5 до 14.4 /един път удари и 15/. До колкото съм запознат трябва да държи постоянно около 14. Имате ли представа защо се получава това менене. На място, когато е запалена колата, ако седи по-дълго време с включен климатик, колата го спира и ми изписва грешка за разреден акумулатор. След малко покарване с показател 13.8 грешката се изчиства.
Благодаря предварително!
По време на шофиране на колата /е61 525д 2008/ от скритото меню волтажа за зареждане играе от 12.5 до 14.4 /един път удари и 15/. До колкото съм запознат трябва да държи постоянно около 14. Имате ли представа защо се получава това менене. На място, когато е запалена колата, ако седи по-дълго време с включен климатик, колата го спира и ми изписва грешка за разреден акумулатор. След малко покарване с показател 13.8 грешката се изчиства.
Благодаря предварително!
- h0r4ex
- кандидат ентусиаст
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Re: Зареждане на акумулатор от колата
Няма никакъв проблем Ако ти работи IBS сензора адекватно ще е така. Моята пада и по-надолу в волтажа и нямам никакви проблеми.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU
Работи. На диагностика нищо не излезе. А тази грешка за разреден акумулатор защо излезе? И не би ли трябвало да мога да седя в колата с климатик намясто? Благодаря!
- zvetiko
- старши ентусиаст
- Кара: Е39М54В30
Защото, това, че алтернатора работи добре, не означава, че и акумулатора е в изправност.
- h0r4ex
- кандидат ентусиаст
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
hag_1924 написа:Работи. На диагностика нищо не излезе. А тази грешка за разреден акумулатор защо излезе? И не би ли трябвало да мога да седя в колата с климатик намясто? Благодаря!
Най-вероятно акумулатора ти е бай-бай А за другото, не съм сигурен, но може и сама да си изключва някой опций при нисъл ампераж предполагам. Поне на мерцедесите от тия години не ти позволява да използваш някой функций докато акумулатора е отслабнал.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU
Е46 M47DO1 TOPAS-BLAU
E61 M57/T2 NEPTUN-BLAU
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако си видял стойност 12.5 на запален мотор, по всяка вероятност динамото ти не зарежда адекватно - причината е най-често в регулатора, но трябва да се провери, за да не сменяш здрави части. Проблемен регулатор прави както падове, така и пикове в зареждането. Не е ок да караш така, защото се скапват диодни блокове и стават и други поразии пи самото динамо.
6 мнения
• Страница 1 от 1