Свързване на High Beam Assist (FLA)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Re: Свързване на High Beam Assist (FLA)

Мнение от Gari » 02 Апр 2020, 11:22

Ненко Вранков написа:
Gari написа:
IMG-2935.jpg

Колега, те 60% от модулите ти не са окей.. вземи ги кодирай.. не трябва да излизат така.
Не знам защо ги показва така. Абсолютно всичко работи перфектно. Без грешки. Кажи малко повече.
По темата - информацията, която намерих в интернет показва, че при фейслифт се свързва огледалото към KGM модула под жабката. Не е към сензора за дъжд. При фейса кан шината е жълт и черен кабел, преди това са оренжев и зелен. При мен е жълт и черен. Но и сензорите за дъжд са различни - кръгъл и правоъгълен. Аз съм с правоъгълен. Колата ми е малкия фейс и затова малко ми е трудно да го направя както трябва без Вашата помощ.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 530i N52

Мнение от lupu » 02 Апр 2020, 12:07

Свързваш го там където имаш жълт и черен кабел оплетени един с друг. Било при сензора за дъжд ако ти се занимава и до CAS модула лайт модул все тая те вървят по цялата кола и по тях тече информация затова са и оплетени, за да има по малки загуби.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 02 Апр 2020, 12:33

lupu написа:Свързваш го там където имаш жълт и черен кабел оплетени един с друг. Било при сензора за дъжд ако ти се занимава и до CAS модула лайт модул все тая те вървят по цялата кола и по тях тече информация затова са и оплетени, за да има по малки загуби.

Благодаря колега. Така го направих, но не мога да влезна в модула. Използвам NSC. Може и да не работи.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 03 Апр 2020, 7:27

Gari написа:
lupu написа:Свързваш го там където имаш жълт и черен кабел оплетени един с друг. Било при сензора за дъжд ако ти се занимава и до CAS модула лайт модул все тая те вървят по цялата кола и по тях тече информация затова са и оплетени, за да има по малки загуби.

Благодаря колега. Така го направих, но не мога да влезна в модула. Използвам NSC. Може и да не работи.

Досега кодирал ли си нещо по колата си ? Daten файловете за E60 имаш ли ги ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 03 Апр 2020, 18:14

Да. Огледалата ги направих да се прибират при заключване, дясното да се сваля като връщам назад, както и дигитален километраж на таблото, но това са дребни неща. Но програмата работи за този вид кодиране.

Потребител
Аватар
Кара: Е90
Мечтае да кара: Ф30
Детайли за колата: е90, 2005г. 320Д 163к.

Мнение от dj_aivan » 03 Юли 2020, 23:01

Колега справи ли се. Ако не си 0877112923 ще ти дам конфигуриран ТРЦ файл който работи много добре и коректно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 21 Юли 2020, 23:01

dj_aivan написа:Колега справи ли се. Ако не си 0877112923 ще ти дам конфигуриран ТРЦ файл който работи много добре и коректно

Здравей колега. Проблема не е във файла, а че не мога да прочета модула. Септември, като се прибера към БГ, ще посетя колегата Atsalov и ще го видим какво му е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 22 Юли 2020, 20:59

Извинявам се че ползвам темата на колегата.
При движение по магистрала,само пресветва и изгасва дългите.
При движение по друг път където няма мантинели и светлоотразители си работи коректно.
При вас така ли е?
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60
Детайли за колата: 530d 2008 г. 235 к.с.

Мнение от tweety88 » 22 Юли 2020, 22:51

Да, така е. Явно са ни сбъркани знаците и отразяват твърде силно.
По пътищата в Европа не се държи така, а доста по-добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 23 Юли 2020, 8:37

И моята се шашка от по-големи знаци :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 24 Юли 2020, 15:52

Аз на по-големите знаци и табели сам си свалям на къси, че направо не е истина колко отразяват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 24 Юли 2020, 17:18

В нормалните държави има добри наредби за монтаж на пътните знаци и табели според които се спазвт определени ъгли за да не се връща дирекно отразена светлина към водача и автомобила. Познайте дали нашите пътностройтелни инженери вземат това впредвид като правят проектите за знаци и табели. Да се радваме, че поне ги има по пътищата, защото скоро ми се наложи да минавам БГ КПП където трябва боб да хвърляш за да се наредиш на правилното гише:)
IMG_1965.png

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Свързване на High Beam Assist (FLA)

Мнение от fitter » 24 Юли 2020, 17:39

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e90- ... ts/1rQgvHc

На който му е интересно, може да намери още инфо за системата на линка.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Детайли за колата: ///MPerformance

Мнение от Dragomir94 » 17 Май 2024, 13:29

Здравейте колеги, да съживя малко темата. Накратко, моята кола е 2004 година, преди беше със най обикновени халогени светлини, без лупи, без ксенон. В по късен етап, ми изпаднаха на добра цена фейсови фарове със адаптивни светлини и корнеринг, както и задни фейс стопове, взех и възможно най хубавия LM модул който го дават с най много екстри, LM2.C35 всичко работи без проблем и без грешки. Преди седмица буквално за без пари ми изпадна огледало със FLA, аларма, компас и бутони за врати, от кола фейслифт 2007 или 2008 година. Огледалото го взех с буксите, та, виждам че голямата букса с 10 пина, сравнително се разминават кабелите с моята букса и самата подредба и цветове на кабели. При fla огледалото са 6 кабела, на моето огледало са 5 кабела свързани към буксата с 10пина. ДОста търсих за да видя кое, кое е на моето огледало, така и не намерих, успях да намеря само за новото огледало. Затъмнението на новото огледало работи, но другите функции не, не мога да намеря и схема да видя как трябва да бъдат. Другото което е, свързах черния и жълтия кабел към тези които отиват към сензора, като се наложи да ги отрежа, след което ги запоих и връзката е 100% сигурна. След което, за да виждам знака за светлините на ауто асистънта на таблото, ъпдейтнах KOMBI модула до последната версия, след това записах $5AC в CAS и LM модула, след което FA-write и на двата модула, след това дефаулт кодинг и това е. Активирах и функцията да се показва в иДрайв менюто, тикето е отметнато, но когато врътката за фаровете е на А режим, светка зелената лампичка на врътката, след като бутна лоста напред за дълги, зелената лампичка изгасва, дългите не се включват а на таблото не показва нищо, тоест А режима не излиза на таблото. След като се опитах да направя дефаулт кодинг на ФЛА модула, не ми позволява нито да го чета, нито да го кодирам, нито да сменя вин номера, а го виждам и в инпа и във нцс експерт, но няма връзка с модула. В иста+ също ми показва че няма връзка с модула, на другата кола работеше със сигурност. Прикачвам линк към МЕГА там съм снимал и моето и новото огледало както и буксите на моето и новото и грешките които ми показва при различните програми свързани с ФЛА.
Благодаря предварително и ще почерпя. :)

https://youtube.com/shorts/oS77zmy2veI

https://mega.nz/folder/tSlXQICI#KLBogMg6daxLJAa1cGsMGg
Take care of your car in the garage, and the car will take care of you on the road!!! :twisted:

Предишна

Назад към Е60/Е61