SOS Call System Failure! 2019
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
SOS Call System Failure! 2019
Привет,
Добре прегледах по-старите теми, но не виждам сходен с моят въпрос, за това си позволявам да открия нова тема. Освен това последните мнения са отпреди 8 години и вярвам, са неактуални.
По същество - Колата е 530, бензин, 2008. Дойде от Германия с тази грешка и ходих при един пич, да мапнем няколко неща. Той забеляза, че не беше минал Update (мисля, не съм сигурен точно в терминологията тук) на Bluetooth модула, който се оказа, че отговаря и за SOS Call System Failure! След диагностика се оказа, че това "мрънка" (а аз не мога да го издържа
), защото на системата с SOS бутонът ѝ липсвали две неща:
1. Някакво говорителче (вероятно си има автономно такова SOS системата?!)
2. Диод някакъв.....
Въпросът е мога ли да си намеря отнякъде такива части, да ги сменя, защото в момента съм изскубал целият Bluetooth.......
Благодаря предварително!
Поздрави,
К.
Добре прегледах по-старите теми, но не виждам сходен с моят въпрос, за това си позволявам да открия нова тема. Освен това последните мнения са отпреди 8 години и вярвам, са неактуални.
По същество - Колата е 530, бензин, 2008. Дойде от Германия с тази грешка и ходих при един пич, да мапнем няколко неща. Той забеляза, че не беше минал Update (мисля, не съм сигурен точно в терминологията тук) на Bluetooth модула, който се оказа, че отговаря и за SOS Call System Failure! След диагностика се оказа, че това "мрънка" (а аз не мога да го издържа

1. Някакво говорителче (вероятно си има автономно такова SOS системата?!)
2. Диод някакъв.....
Въпросът е мога ли да си намеря отнякъде такива части, да ги сменя, защото в момента съм изскубал целият Bluetooth.......

Благодаря предварително!
Поздрави,
К.
- Bungo_Baggins
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530xd lci
Re: SOS Call System Failure! 2019
Това говорителче се намира в таблото под волана, като залегнеш отдолу до педалите.
До него се стига като разглобиш пластмасите под волана.
Малко по-малко е от нормалните 4 инчови, които са във вратите, със зелен етикет е.
Провери дали не му е откачена буксата.
https://www.google.com/search?q=emergen ... mX7R0dTGYM
До него се стига като разглобиш пластмасите под волана.
Малко по-малко е от нормалните 4 инчови, които са във вратите, със зелен етикет е.
Провери дали не му е откачена буксата.
https://www.google.com/search?q=emergen ... mX7R0dTGYM
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
lupu написа:Защо не ги кодирате да не ги търси и готово
Защото не знаеме как

Извинявайте колеги,
Не съм влизал скоро във форума и бая неща съм пропуснал. Моля за извинения оше веднъж!
Иначе пробема не съм го оправил, но го реших
Издърпах захранването на целия Bluetooth модул в багажника отляво. Така вече не ми излиза грешката, но нямам и bluetooth в колата.
Колкото до кодирането - това съм решил да правя, но само го отлагам. Знам за Иво от Волуяк и там мислех да ходя за тези неа и за една грешка на теглича имам вече и нея да я махнем, т.е. да "махнем" теглича.
Поздрави,
Крис
Не съм влизал скоро във форума и бая неща съм пропуснал. Моля за извинения оше веднъж!
Иначе пробема не съм го оправил, но го реших

Колкото до кодирането - това съм решил да правя, но само го отлагам. Знам за Иво от Волуяк и там мислех да ходя за тези неа и за една грешка на теглича имам вече и нея да я махнем, т.е. да "махнем" теглича.
Поздрави,
Крис
Здравейте,
и на мен ми излезна -SOS Call System Failure
интересното, е че нямам изобщо SOS бутон.
Пробвах с E-SYS да реша проблема, но още не успявам.
Пробвах кодиране в ATM, като първо се насочих да сменя параметъра на BUB_FITTED на nicht_active, но той си беше неактивен, това е параметъра за батерията на SOS модула, логично е да е така, предвид, че нямам SOS бутон.
До тук никаква промяна.
Пробвах след това и промених от active на nicht_active следните параметри, отново в ATM - 3001 ON_Board:
ECALL_SPEAKER_DISABLE
BACKUP_ANTENA_DISABLE
SOS_BUTTON_DISABLE
пак нямаше ефект и ги върнах на active
Явно ще трябва да изоставя ATM и да се насоча къч KOMBI, но не знам кой параметър да променя.
Ако някой има опит с E_SYS моля за съвет, как да действам в KOMBI модула или пък другаде.
Поздрави,
и на мен ми излезна -SOS Call System Failure
интересното, е че нямам изобщо SOS бутон.
Пробвах с E-SYS да реша проблема, но още не успявам.
Пробвах кодиране в ATM, като първо се насочих да сменя параметъра на BUB_FITTED на nicht_active, но той си беше неактивен, това е параметъра за батерията на SOS модула, логично е да е така, предвид, че нямам SOS бутон.
До тук никаква промяна.
Пробвах след това и промених от active на nicht_active следните параметри, отново в ATM - 3001 ON_Board:
ECALL_SPEAKER_DISABLE
BACKUP_ANTENA_DISABLE
SOS_BUTTON_DISABLE
пак нямаше ефект и ги върнах на active
Явно ще трябва да изоставя ATM и да се насоча къч KOMBI, но не знам кой параметър да променя.
Ако някой има опит с E_SYS моля за съвет, как да действам в KOMBI модула или пък другаде.
Поздрави,
Реших го
с BimmerCode. Много готино приложение 
В Kombi (Instrument cluster), после Expert mode, после 3001 CC_ID_Sprerre,
след соето CC_ Aktivierung_5 промених 5 бит от FF на F7
Ако може да е полезно на някой.
BimmerCode не е толкова мощен като E-SYS но е супер практичен и доста интуитивен и опростен.

В Kombi (Instrument cluster), после Expert mode, после 3001 CC_ID_Sprerre,
след соето CC_ Aktivierung_5 промених 5 бит от FF на F7
Ако може да е полезно на някой.
BimmerCode не е толкова мощен като E-SYS но е супер практичен и доста интуитивен и опростен.
8 мнения
• Страница 1 от 1