Проблем с E61 535d изпуши и вкара масло в турбините?!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Проблем с E61 535d изпуши и вкара масло в турбините?!
Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на BMW E61 535d. Стана така че след пълно даване на газ 1-ва, 2-ра, 3-та колата изпуши отзад мисля че черен дим беше тъмно не видях със сигурност и замириса на изгоряла и аз веднага спрях и е изгасих. След като отворих капака се виждаше масло по-малкото турбо и отстрани по-кутията на въздушния филтър. Предположих че е хвърлила турбо и е изобщо не я палих закарах я в сервиз. Майсторите ми казаха, че турбините били здрави но едва ли не било вкарало маслото от всмукателния колектор. И според тях е проблем в мотора. Колата е палихме и си работи нормално. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и според вас от къде идва проблема? Аз четох и си мисля, че може да е от филтър картерни газове.
От скоро съм собственик на BMW E61 535d. Стана така че след пълно даване на газ 1-ва, 2-ра, 3-та колата изпуши отзад мисля че черен дим беше тъмно не видях със сигурност и замириса на изгоряла и аз веднага спрях и е изгасих. След като отворих капака се виждаше масло по-малкото турбо и отстрани по-кутията на въздушния филтър. Предположих че е хвърлила турбо и е изобщо не я палих закарах я в сервиз. Майсторите ми казаха, че турбините били здрави но едва ли не било вкарало маслото от всмукателния колектор. И според тях е проблем в мотора. Колата е палихме и си работи нормално. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и според вас от къде идва проблема? Аз четох и си мисля, че може да е от филтър картерни газове.
- Vankata_84
- Потребител
-
Re: Проблем с E61 535d изпуши и вкара масло в турбините?!
Проблема ми изглежда като много опечена гарнитура капак клапани. Понеже дългите портове на см.колектор влизат в средата се случва да се отлепи гарнитурата от старост между главата и капака на клапаните. При буст на турбините е възможно да надуеш мотора вътрешно в картера и при разпр.валове. започва да пръска от течовете над турбините между кап.на клапаните и главата. Проверете и филтъра за карт.вентилация.
Когато за първи път ми се случи това и аз бях в потрес
Когато за първи път ми се случи това и аз бях в потрес

- Hip-hopotam
- младши ентусиаст
-
Аз бих премерил една компресия, преди да отворя мотора.
Иначе според мен си смени филтъра картерна вентилация,чисти всмукателната система и карай,да видиш как се държи.
Иначе според мен си смени филтъра картерна вентилация,чисти всмукателната система и карай,да видиш как се държи.
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Колега и аз това мисля да направя. Пък ще видим какво ще излезе.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Първо свали колектора и кулера и ги почисти.
Има ли масло по изпускателния колектор, защото може после да започне да пуши.
Компресия в момента няма смисъл да мериш, заради маслото ще те излъже.
Има ли масло по изпускателния колектор, защото може после да започне да пуши.
Компресия в момента няма смисъл да мериш, заради маслото ще те излъже.
- Vankata_84
- Потребител
-
Много е важно да се определи за външно омасляване ли говорим, или за вътрешно омасляване на турбо пътищата?
6 мнения
• Страница 1 от 1