525i - проблем с автомат

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525и

525i - проблем с автомат

Мнение от p3sh0 » 11 Май 2020, 23:57

Здравейте колеги, вероятно може би някъде да е писано нещо от сорта на моя проблем но не го срешнах и затова пиша тук. Доста теми и мнения изчетох но не видях нещо подобно като в моя случаи.
От скоро съм собственик на е61 525и 192 к.с. с автоматична кутия zf6hp19z на 136 000 км. реални. внос Германия със сервизна история...В сервизната история не е споменато да е обслужвана кутията!
Колата когато я взех и направих пърото кръгче , реших да я тествам да видя дали има някакви проблеми по нея.. в градски условия всичко беше супер леко превключваше но обаче ми направи впечатление ,че доста бързо сменяше предавките понякога. Реших да излезна извън града и подадох газ от 1-ва, някъде към 140-150 се усети леко придърване, след което отнех газта автомата превключи 1 предавка на горе и след това подадор рязко газ съответно автомата свали 2 предавки на долу и се получи като приплъзване и даде грешка . Угасих колата запалих на ново и всичко ок. Направих диагностика и се оказа ,че има приплъзване на 4-та предавка. До тук ок. Казах си за момента няма да я закачам и по нататък ще сменя маслото, филтъра ,уплътненията и прочие... защото при нормална експлоатация няма проблем. Обаче след няколко дни ми се наложи спешно патуване извън града. карам с 90-100 и решавам , че искам да достигна примерно 160 , натискам газта и колата се чуди и започва леко и мудно да се набира все едно нещо я задържа , натискам още повече газта и връща 1 предавка по надолу или ако задържа и няма голяма разлика с ускорението връща 2. но някак си не се случват нещата според мен все едно съм с 1.4 с прикачено ремарке по нанагорнище :)
Дайте съвет към кое да се фокусирам - мехатроник , торк? Нямам играене на оборотите и странни шумове!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: 525i - проблем с автомат

Мнение от Atsalov » 12 Май 2020, 9:37

Сложи си едно XHP, това е най евтиния и компромисен вариант, казвам ти го от опит. Дори след това, да се наложи да сменяш кутията, софтуера ще си го имаш в базата данни на производителя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525и

Мнение от p3sh0 » 12 Май 2020, 12:56

Замислил съм да обслужа кутията . Ще сваля мехатроника и ще го изпратя във Варна - Мид авто за инспекция. Обаче се чудя за Торка . Не мога да разбера от него би ли могло да прави такъв проблем? И ако е ДА ,да свалям всичко на куп и да не се занимавам 2 ти пъти. За софт може би бих опитал обаче трябва да съм сигурен,че всичко е ок преди това.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 13 Май 2020, 23:43

пробвай първо с диагностика, преди да започнеш с ремонтите. иначе само ще си хвърлиш парите на вятъра.

Назад към Е60/Е61