Премахване на Dynamic Drive
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Премахване на Dynamic Drive
Започвам с това, че става дума за Е65. Пиша тук, понеже има повече активни/следящи потребили, а и системата е идентична , както и повечето модули при 2-та автомобила.
Накратко, понеже знам, че ще има "защо" - момчето на което е колата, реши да я премахнем, заради проблеми и покрай предишен опит, доста трудно се отстраняват и е свързано с не малко средства.
Физически системата е премахната вече - двете щанги, клапанното тяло, тръбите за хидравликата, като цяло, помпата и модула.
Кодирах FA, изтривайки кода 229 и го записах в CAS-а, да знае, че го няма. Прегледах с NCS-a всички модули до които ми дава достъп и никъде няма опции за динамик драйв-а. При даване на контакт си излизат съобщенията в червено, че системата не работи.
Въпроса ми е към по-силните в кодирането - какво още трябва да се направи?
Накратко, понеже знам, че ще има "защо" - момчето на което е колата, реши да я премахнем, заради проблеми и покрай предишен опит, доста трудно се отстраняват и е свързано с не малко средства.
Физически системата е премахната вече - двете щанги, клапанното тяло, тръбите за хидравликата, като цяло, помпата и модула.
Кодирах FA, изтривайки кода 229 и го записах в CAS-а, да знае, че го няма. Прегледах с NCS-a всички модули до които ми дава достъп и никъде няма опции за динамик драйв-а. При даване на контакт си излизат съобщенията в червено, че системата не работи.
Въпроса ми е към по-силните в кодирането - какво още трябва да се направи?
Re: Премахване на Dynamic Drive
Не съм кодирал е65, но трябва да се запише във всички модули, които ти излизат за разпознаване в НЦС. При е60 се записва освен в cas задължително и в лайт модула
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Какво да се запише, колега.. ?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
След като си оправил FA мини модулите които имат грешки (таблото например) с празен MAN да се дефаултнат според новия лист с опции.
Ненко Вранков написа:Какво да се запише, колега.. ?
Нали трябва да запишеш новия VO в основните модули, за да можеш после да кодираш другите модули, които имат отношение с динамик драйв. На CAS и LM им даваш FA_WRITE надявам се не си му дал да го кодира
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Не.. точно FA write ... утре ще пробвам да презапиша таблото.. направо един ъпдейт и ресет.. дано помогне. Благодаря Ви! Ще дам резултат.
6 мнения
• Страница 1 от 1