странен проблем с дългите

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

странен проблем с дългите

Мнение от 530kosmos » 07 Яну 2020, 0:12

Здравейте колеги, от скоро съм собственик на е60 530д, колата е фейса 2008, след като минах през А4, А6, А8, S8, и ми писна от казани (въпреки, че работя в автосервиз повярвайте ми ремонтите на бмв са нищожни пред на Ауди) реших да заложа на БМВ и не съм разочарован!
Така има само един дразнещ проблем, а именно когато карам и фаровете са на ауто и стане тъмно, колата почва сама да пуска дълги за по 2 секунди и спира, през интервал от 2 сек (това става градско).Другия яд с дългите е че без значение дали на ауто, дали съм пуснал или спрял асиста за дълги от менюто като пусна дългите от лостчето светят за 3 сек после спират и нямам дълги докато не рестартирам колата и пак така за 3 сек и после няма никой.Погледнах по вин колата заводско е с динамик ксенон, обаче някой преди мен ги е махнал и е сложил обикновен фейсов фар с лупа, без ксенон с Н7 халогенна крушка.Гледам, че кабелчетата на буксата на фара има към тях едно жълто, което е запоено към едно друго (някой нещо е преправял).За да не объркам нещата, съветвайте ме от къде да търся проблема. :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: странен проблем с дългите

Мнение от vld » 07 Яну 2020, 10:44

Ами за да работят коректно трябва да сложиш динамик фейсови фарове, иначе вероятно с някакво кодиране и пренареждане на инсталацията може и да ги подкараш тези но не виждам смисъл от такъв даунгрейд.
На динамик фаровете просто дългите са само с ксенона вътрешните кръгчета са ъглови светлини и бачкат при завиване и копче на ауто, просто инсталацията е по ралична, кодировката също.
Вчера имаше фейсов динамик ляв фар за 400лв по гупите във фейса, остава да намериш и десен и си готов.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Re: странен проблем с дългите

Мнение от racing_team_vidin » 07 Яну 2020, 10:48

А какви грешки излизат, тя и на таблото трябва да реве за изгорели крушки, завиване
Ти си си открил проблема, оригинално си с биксенон, в момента даже нз как включва дългите с тоя халоген.
П.п даже незнаех, че има фейсов фар с халоген оригинално :shock:

Назад към Е60/Е61