BMW E60 2.0i с газ Надува Маркучите и изхвърля водата!?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW E60 2.0i с газ Надува Маркучите и изхвърля водата!?

Мнение от Bojidar_78 » 01 Авг 2019, 8:52

Здравейте, първо се извинявам ако темата се повтаря, но не можах да намеря отговор на това което търся....Сега по същество BMW E60 2.0i с газ M54B22 мотора надува маркучите и изхвърля водата, колата отзад не пуши, колата я имам от 1 ден явно ми я продадоха с този проблем, но не можах да го установя при покупката, чак по късно отворих капачката на разширителния съд и видях, че вместо антифриз има вода и се усъмних, но вече беше късно по карах 5-6км и колата загря не съм я палил повече, както и да е от какво може да е? Гарнитура глава,водна помпа, термостат, колата не бърка маслото и водата, тест за изгорели газове в системата ще бъде направен но въпроса сега е откъде да започна? Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BMW E60 2.0i с газ Надува Маркучите и изхвърля водата!?

Мнение от pe6kata_ » 01 Авг 2019, 10:01

Тест за газове в системата като за начало.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 01 Авг 2019, 11:25

Щом има газ, съществува вероятност и да вкарва газ в охладителната система - скъсани мембрани на изпарителя. Това вероятно би била най-добрата за теб причина за проблема. Спри газта от бутилката - трябва да има кран (навиваш го) или ел. клапан (махаш му захранването за да не отваря) и покарай да видиш дали надува тогава. Дано имаш късмет това да е причината.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 01 Авг 2019, 14:09

ще мирише на газ от казанчето за охл.течност ако е прецакан изпарителя ,както е споменал колегата от горе.А инъче причините може да са доста(капачка,гарнитура ,глава и т.н.)Веднага ли надува,маркучите и радиатора равномерно загрели ли са ?Дай повече инфо
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 01 Авг 2019, 16:58

Гарнитура глава.
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар

Мнение от Bojidar_78 » 02 Авг 2019, 9:38

Радиатора е с нормална температура а маркучите са камък и не се пипат от топлина , не мога да установя дали са с еднаква температура, водната помпа със сигурност работи защото в казанчето се връща струйка вода без прекъсване възможно ли е от термостат да е днес ще правя тест за газовете :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 02 Авг 2019, 10:59

ако радиатора е топъл навсякъде значи термостата работи ,а спря ли газовото,както каза колегата ?Направи теста за газовете,и ще се изясни картината.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bojidar_78 » 10 Авг 2019, 0:57

Здравейте на всички продължаваме по темата оказа се гарнитура на главата. Но искам да се допитвам до вас пак... обявиха ми 950 лв за труд за термостат водна помпа гарнитура капак клапани гарнитура глава гарнитури всмукателни изпускателни колектори гарнитура на маслената конзола масло филтри и антифриз виждат ми се множко или?

Назад към Е60/Е61