Upgrade на спирачки-е60 530i

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Re: Upgrade на спирачки-е60 530i

Мнение от bmw55 » 24 Юли 2019, 14:41

Emooo написа:Сега си гледах фактурата защото сменях предни дискове предния месец 1319лв. Аз си мислех че са сменили и накладките ама май това е цена само за дисковете. С накладките сигурно ще иде над 2к

Искаш да кажеш, че са ти сменили дисковете, но не и накладките ли? :shock: :shock: :shock:
Бъди честен пък да става квото ще

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 24 Юли 2019, 17:22

Сега се сетих че си взех старите дискове и старите накладки бяха в кашона, така че явно тая цена е за дискове и накладки, което е доста по евтино от това което пишете за е60.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 24 Юли 2019, 18:04

Emooo написа:Сега се сетих че си взех старите дискове и старите накладки бяха в кашона, така че явно тая цена е за дискове и накладки, което е доста по евтино от това което пишете за е60.

Е че то цената, която дават Дару за твоята кола нали ти я написах. Няма нищо общо с това, което си платил.
Не знам що така дават в каталога им.
Бъди честен пък да става квото ще

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 24 Юли 2019, 20:30

Щото там дето проверяваш не е вярно. М Кар същата оферта ми дадоха.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 24 Юли 2019, 22:47

Потвърждавам, цените в нета са завишени. И в Дару и М Кар правят отстъпки. Задните накладки на моята (345мм диск) + датчик излизаха 500лв+, на място цената беше 300 и малко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 26 Юли 2019, 15:44

Не се отнасяйте в излишни дискусии, цените се променят постоянно, най-добре е да се провери на място(има телефони, кампании, отстъпки).
Има достатъчно добри афтърмаркет дискове и накладки.

pimpo написа:Колеги, колата е 525i n52b25. Искам да сложа по-големи спирачки. Насочил съм се към такива от кола с опция s102a, където предния диск е 348мм (моя е 324). Въпросите са ми:
1. Ще влязат ли джанти 17ки оригинални? Прочетох противоречиви мнения за това.
2. Какво ще ми струва комплект 4 диска с апаратите ако са втора ръка?
3. Накладките същите ли са?

Другия вариант е същия размер като моя 324мм, но от 530d. Но там не знам каква точно е разликата. Може би само различна сплав? Кой от двата варианта бихте ми препоръчали?

Първо, защо искаш да го правиш това? 324мм дисковете са напълно адекватни за колата дори з апо-динамично шофиране. 530d е със същите спирачки. Относно въпросите:
1. На 348мм влизат 17-ки ОЕМ без проблем. Повечето афтърмаркет също, но винаги има шанс да попаднеш на джанти с прекалено тесен вътрешен отвор.
2. Втора ръка дискове и апарати приятел взе миналата година за 400 кинта, но разбира се старите дискове не са особено добра идея. Аз не бих го направил.
В момента в OLX се продават апарати, дискове и накладки от М5 за 580 кинта.
3. Накладките са различни за всеки диск.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 29 Юли 2019, 10:20

@nickem - Благодаря много за точните отговори! След толкова мления, най накрая това което питам.
Защо искам да го правя - защото вече изкривих 2 комплекта дискове (Brembo, Jurid). Явно всичко неоригинално се криви, както неведнъж е писано. Затова мисля какви варианти имам. Нови оригинални са към 750лв. Замислих се дали не е по-добре за тези пари да си взема цял комплект подсилени спирачки, да съм спокоен, а не да мисля дали пък не ги прегрявам. А и когато са свалени от англичанка, вероятността да са менте клони към нула.
Разбира се всякакви идеи са добре дошли. Засега само проучвам.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 29 Юли 2019, 11:24

Хора се оплакват от кривене дори на оригинални дискове. Има безкрайна тема по-надолу във форума.
Аз крив диск не съм имал нито със старата кола(Е60 2004-та), нито с тази. Старата й взех АТЕ афтърмаркет, четирите диска бяха към 500 кинта. А и карам предимно по магистрали и спирачките се абюзват редовно, колата често е пълна. Brembo у нас има страшно много оплаквания, на старата Алфа ми се изкривиха Бремботата също.

Новите дискове се кривят като ги натиснеш дори малко в първите 5-600км, мокри дискове и резки спирания от висока скорост също не е ок. Окачването трябва да ти е ок също.

И аз като доста хора се съмнявам в качеството на дисковете, продавани в Бг, но няма какво да направиш. Ако са ти нови дисковете и са се изкривили - отивай да ги изправят машинно, но с това се сменят и накладки. Няма нищо страшно в процедурата.

Предишна

Назад към Е60/Е61