535D pre-face гасне като е студена

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

535D pre-face гасне като е студена

Мнение от tsonevpe » 26 Мар 2019, 15:25

Здравейте, значи имам следния проблем преди 3 седмици колата ми изгасна два пъти веднъж на светофар и веднъж в движение с 70км. Така до тук добре :) Закачихме я и естествено датчик на колянов вал. Смених го на другата сутрин колата изгасна на абсолютно същото място но след това не пожела да запали толкова лесно от както преди това беше още що годе студена към 40 градуса след 17 паления успях да се махна от кръстовището... Отбих на един паркинг изчаках колата малко да изстине и хоп запали пак обаче оборотите рязко спаднаха и след това се вдигнаха. След около 6-7 часа я запалих отново и пак същото докато стигне 90 градуса гасне пали, страшна работа... Така последваха следните неща закачане на комп ( само датчика на коляното ) и НИЩО АМА НИЩО друго. Почнахме да гадаем сменихме клапан високо налягане на рейла клапан на помпата, клапан за ниско налягане датчик разпределителн вал горивен филтър, проверка на помпата в резервоара и все едно и също никаква промяна. Последва сваляне на инжектори и проверка оказаха се леко зацапани но човека беше категоричен, че в случая дюзите не са виновни. Изчетох доста матеряли и стигнах до извода, че може би е регулатор на волтажа на генератора понеже на няколко пъти ми светва Dynamic Drive когато колата е на място примигва 5,6 пъти и спира също така излезе грешка за ъгъл на завиване и transmission failure и цялото това нещо се случва докато колата стигне поне 80 градуса.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: 535D pre-face гасне като е студена

Мнение от datchko » 26 Мар 2019, 19:00

Като почне да светка таблото като дискотека обикновено са или акумулатора, или регулатора или в краен случай IBS-а

Назад към Е60/Е61