Надран диск след смяна

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Надран диск след смяна

Мнение от sk8 » 22 Дек 2018, 0:22

Смених 4-те диска и накладки. На заден ляв диск забелязах следната следа от някакво надраскване:

https://ibb.co/QpQT4FM
https://ibb.co/CsPt7G3
https://ibb.co/GxCPXhc

Не съм усетил задържане или някакви странно поведение от спирачките.

Нормално ли е?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Надран диск след смяна

Мнение от Atsalov » 22 Дек 2018, 1:30

Нормално е, карай смело, скоро ще се изчисти ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 22 Дек 2018, 21:12

Не са се сработили още повърхнините добре.Това даже не е задиране ,а остатък от боята по новият диск.Колегата над мен Ви е дал отговорът.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sk8 » 22 Дек 2018, 23:01

Благодаря :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 23 Дек 2018, 1:58

Колеги, дано не греша, но според мен спирачният му апарат не работи напълно коректно защото при смяната не е "раздвижен". Забележете, че става въпрос само за единия, а не за двата диска.
Според обясненията на много добър специалист апаратът не се прибира напълно след отпускане на спирачния педал и между накладките и диска остават микропесъчинки, които предизвикват въпросното надраскване. :roll:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 23 Дек 2018, 15:26

Фидел Кастро написа:Колеги, дано не греша, но според мен спирачният му апарат не работи напълно коректно защото при смяната не е "раздвижен". Забележете, че става въпрос само за единия, а не за двата диска.
Според обясненията на много добър специалист апаратът не се прибира напълно след отпускане на спирачния педал и между накладките и диска остават микропесъчинки, които предизвикват въпросното надраскване. :roll:

То тогава си има и задържане на колелото.При задържане се получава и прекалено нагряване на диска и оттам промяна на цвета от сребрист към жълт на антикорозионното покритие непосредствено до работните повърхнини.Такова оцветяване тук не се вижда.Иначе проверката е още по лесна.Повдига се колелото и на ръка се проверява дали има задържане от спирачният апарат.Пет минути работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 23 Дек 2018, 22:48

Никакво задържане на колелото няма. Просто спирачният апарат не се връща напълно в нормалното си положение.
Подчертавам, че не съм компетентен по въпроса, но имах такъв случай и искаха да правят рекламация за дефектни дискове. Предавам по спомен това, което каза добрият разбирач.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Назад към Е60/Е61