Проблем с въздушното окачване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d e60, 320cd

Проблем с въздушното окачване

Мнение от restart » 30 Мар 2018, 19:42

Здравейте колеги, колата е е61 фейслифт.Проблема го забелязах преди месеци, в големите студове, при оставяне на колата за 4-5 дни без да се кара спадаше от ляво с 3-4 сантиметра, нищо сериозно, още при отключване нивото се нормализираше.Преди няколко дни обаче както си държеше нормално ниво, при запалване колата спадна на цяло, компесора не се включваше и излезе грешката за нивото на таблото.Два дни по-късно я запалих за да я закарам до сервиза и след 5 секунди се вдигна сякаш нищо не е било, три паления по-късно пак спадна и няма вдигане.Смених релетата в багажника с такива от друго фейсово комби, без резултат(тук е момента да попитам дали трябва да се обучава нещо), вече колата е на земята и отказва да се вдигне, при директно подаване на напежение към компресора се включва, всичко изглежда здраво, идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с въздушното окачване

Мнение от restart » 31 Мар 2018, 13:34

Никой ли няма идея

Потребител
Аватар

Мнение от boroboro » 31 Мар 2018, 13:41

Здравей колега погледни двата сензора за нивото дали са наред механично. Вдигни едната гума или по добре двете задни разкачи сензорите един по един и опитай ръчно да ги раздвижиш.Следи дали ще тръгне компресора.Прегледай и двете тръбички синята и червената за протривания, както и тази от клапанния блок до самия компресор.Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d , E39 Touring

Мнение от Я.Велинов » 31 Мар 2018, 16:40

restart написа:Никой ли няма идея

Ако си от София отиди в някой от специализираните сервизи занимаващи се с въздушни окачвания, вече не са никак малко, а и си разбират от работата (някои от тях)....ще ти диагностицират и оправят набързо проблема....аз наскоро рециклирах компресора за 150 лева + труда, че даже има и 6 месеца гаранция....споменавам го, защото вече не е като едно време, да се късат глави като се счупи нещо по въздушното окачване....в момента рециклиране на компресор е около 150 лева, въздушна възглавница 170-180 лева, общо взето не е нищо фрапиращо...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E61 525d '05
Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14

Мнение от ppetkovds83 » 01 Апр 2018, 0:36

При мен беше същото.Някъде са протъркани възглавниците или компресора не прави нужното налягане.Моите ги правих в един от сервиз в София и от тогава няма грешка.Дейставай както ти е казал колегата,по-добре няма да стане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от restart » 01 Апр 2018, 20:09

При теб компресора тръгваше ли колега, при мен никакъв го няма, мисля че не стига ток до него.Колата когато се напомпи си държи нивото с дни.Не съм от София, тук никой не му се хваща с такъв тип проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E61 525d '05
Детайли за колата: MIni Cooper Clubman D R55 LCI '14

Мнение от ppetkovds83 » 02 Апр 2018, 10:21

Здрасти Колега,

За да се помпи изобщо,значи компресора включва по някое време за да я вдигне.Аз също не съм от София,разглобиха ми ги в един сервиз във Варна,разбрах се със сервиза в София,Еконти едно друго и след 3 дена карах вече с гаранция.По принцип обаче минах през 1000 сервиза докато ми дадат правилна диагноза,накрая отидох в БМВ и срещу 100 лв ми казаха точно какъв е проблема.

Назад към Е60/Е61