Селектор на скоросите

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Селектор на скоросите

Мнение от blackyhn » 02 Юли 2016, 14:56

Здравейте колеги, не намерих подобна тема и затова отварям нова.

Онзи ден си купих кабел, инсталирах ISTA D и пуснах тестовете.
Излезе ми грешка 5087. Оказа се грешка в скоростния лост или по-точно селектора на скоростите защото е автоматик. Селектора се движи по-леко "хлабаво" отколкото на другите колеги и когато го преместя на N индикаторчето не светва. Имам предвид индикатора на самия селектор а не на таблото. Скоростта си е избрана. Това е пре-фейс кола със стария селектор.

На някого случвало ли му се е подобно нещо? Как се оправя?

Благодаря!

Потребител
Аватар

Re: Селектор на скоросите

Мнение от ivanlazio » 21 Яну 2018, 12:42

Здрасти ,какво стана с грешката ти 5087 ,къде излезе проблема ?

Потребител
Аватар

Мнение от ivanlazio » 21 Яну 2018, 12:51

Здравей ,какво направи с грешката 5087,къде излезна проблема .На мен спря да ми отчита бързи и бавни ,като включиш лоста в ляво и показа тази грешка .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET

Мнение от ilhansyuleymanov » 24 Яну 2018, 16:31

https://youtu.be/YzhHavqPlFU ето причината за грешката. Имах същия проблем на е91

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60 530xd
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от duchev » 25 Яну 2018, 10:24

blackyhn написа:Здравейте колеги, не намерих подобна тема и затова отварям нова.

Онзи ден си купих кабел, инсталирах ISTA D и пуснах тестовете.
Излезе ми грешка 5087. Оказа се грешка в скоростния лост или по-точно селектора на скоростите защото е автоматик. Селектора се движи по-леко "хлабаво" отколкото на другите колеги и когато го преместя на N индикаторчето не светва. Имам предвид индикатора на самия селектор а не на таблото. Скоростта си е избрана. Това е пре-фейс кола със стария селектор.

На някого случвало ли му се е подобно нещо? Как се оправя?

Благодаря!

При мен беше дори и по-зле още с закупуването на колата(също така префейс) - нямаше нито светлинната индикация, нито можеше да преминеш на DS или ръчен режим. Както е написал колегата преди мен, в клипа е показано точното проблемно място -имат проблем с едни кабелчета в селектора. Заводско са направени с коремче (аванс) който е притиснат зад една пластмаса и снопчето стои под напън когато бутнеш лоста към ръчният режим ,а това предразполага към прекъсване на проводниците. Операцията не е кой знае колко сложна, и е доста често срещан проблем при този вид селектори.В youtubе-a при търсене от рода на "BMW E60 / E90 shifter repair" ще ти изскочат много подобни клипове. Въпроса с "хлабавото" движение вече може да е нещо механично, но не би трябвало да е проблем, поне според мен :dunno: Успех :bchug:

Назад към Е60/Е61