BMW Scanner 2.0.1

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Детайли за колата: ///MPerformance

BMW Scanner 2.0.1

Мнение от Dragomir94 » 27 Сеп 2017, 18:41

Здравейте колеги. Предварително се извинявам, ако някъде вече съществува проблем като моя. Тъй като дълго търсих но не открих нищо, реших да пусна едно запитване по моя проблем, ако мога да го нарека така. Та проблемът/питането ми е следното:
Колата ми е Е60 2004г двигателят мисля че е без значение, наскоро правих ретрофит, на много неща по моята кола. Основният проблем ми е LCM модула. След като смених фаровете, тъй като старите бяха без лупи, сложих такива с лупи, следователно смених и LCM модулът, моите фарове са без завиване а модулът който сложих е от завиващи фарове. Всичко по фаровете си работи ОК.. Модулът работи на 100% купих го от работещ автомобил на мой приятел.. НО проблемът е следният: Със старият модул, на фаровете без лупи, всичко ми беше окей. След като сложих този модул, изникнаха следните проблеми: От контролите вътре не ми позволява да движа фаровете нагоре/надолу, това е първият проблем. Вторият е, след като включа на задна предавка, преди да сменя модулът ми се включваше PDC/парктроникът автоматично, сега не се включва, освен ръчно. Дясното огледало падаше надолу, сега не пада. И светлините отзад, белите които са на задна предавка и те не светят. Това се получи след смяна на модулът, всичко друго е окей. Та мисълта ми е, купих си BMW Scanner 2.0.1, смених VIN номера, и възможно ли е да се кодира и да се оправи този проблем? Виждам че в този BMW Scanner има доста опции, 4 различни програми са, но съм новак и не смея да пипам там където не знам. Със Carly for BMW си отключвам екстри, но на този Scanner не му разбирам нищо. Някой може ли да удари едно рамо, как става филма с този scanner?
Благодаря предварително! :bchug:
Take care of your car in the garage, and the car will take care of you on the road!!! :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: BMW Scanner 2.0.1

Мнение от mad_presley » 27 Сеп 2017, 23:23

NCS Expert е софтуера, който ти трябва за кодиране.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dragomir94 » 28 Сеп 2017, 17:56

Имам я колега, лесно ли се работи и кодира със NCS? Имам и кабелът, предимно го ползвам за Carly-то.
Take care of your car in the garage, and the car will take care of you on the road!!! :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

BMW Scanner 2.0.1

Мнение от Dextuar » 28 Сеп 2017, 20:14

Лесно, ако знаеш кое и как колега, при теб трябва да се види кодировката на новия LCM модул, отделно да се обучи към твоята кола, смяната на ВИН-а не е достатъчна ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dragomir94 » 29 Сеп 2017, 9:51

И това кодиране и обучение става със NCS Expert? В случая съм се прецакал с покупката на BMW Scanner 2.0.1 и не минвърши в случая за подобни неща никаква работа, така ли колега?

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Сеп 2017, 11:25

За това конкретно нещо ти трябва НЦС-а. Нямам скенер и не съм запознат със всичките му функции, но мисля, че с него няма как да стане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dragomir94 » 29 Сеп 2017, 12:14

Окей колега благодаря, а случайно има ли някъде по конкретна тема за боравене със NCS Expert в Българският форум или няма никъде? Поне малко от малко обяснено.

Назад към Е60/Е61