Грешки след Update

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Грешки след Update

Мнение от S.Simov » 26 Юли 2017, 23:29

Колеги днес след Update на някой модули с WinKFP.Колата заби някой грешки,който не мога да изтрия с INPA..Махам ги и веднага се появяват.Ъпдейте съм го правил по-същия начин като на клипа https://www.youtube.com/watch?v=2ObkfsNfq2s.Четох в чуждите форуми,че след Ъпдейт на даден модул трябва да се прекодира с NCS EXPERT как става това прекодиране ? Както нормално кодиране на екстра ли ? Като прочиташ FSW_PSW файла след което го кодираш ли ? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Грешки след Update

Мнение от oci » 27 Юли 2017, 0:56

S.Simov написа:Колеги днес след Update на някой модули с WinKFP.Колата заби някой грешки,който не мога да изтрия с INPA..Махам ги и веднага се появяват.Ъпдейте съм го правил по-същия начин като на клипа https://www.youtube.com/watch?v=2ObkfsNfq2s.Четох в чуждите форуми,че след Ъпдейт на даден модул трябва да се прекодира с NCS EXPERT как става това прекодиране ? Както нормално кодиране на екстра ли ? Като прочиташ FSW_PSW файла след което го кодираш ли ? :dunno:

Дай да видим грешките в DDE ли са?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S.Simov » 27 Юли 2017, 1:05

1.png

Грешките са в DSC и SZL колега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Юли 2017, 7:40

S.Simov написа:Колеги днес след Update на някой модули с WinKFP.Колата заби някой грешки,който не мога да изтрия с INPA..Махам ги и веднага се появяват.Ъпдейте съм го правил по-същия начин като на клипа https://www.youtube.com/watch?v=2ObkfsNfq2s.Четох в чуждите форуми,че след Ъпдейт на даден модул трябва да се прекодира с NCS EXPERT как става това прекодиране ? Както нормално кодиране на екстра ли ? Като прочиташ FSW_PSW файла след което го кодираш ли ? :dunno:

Имаш ли ИСТА-Д? Виж дали не иска да инициализираш нещо, като ти гледам грешките, точно това ще иска :yes:

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 27 Юли 2017, 10:04

Бог обича смелите е тука малко работата :mhihi:
Програмираме, пък не знаем дали и как да кодираме и после да калибрираме ъгловия сензор ...
А този youtube клип е ... като гледам как импортира assembly line и игнорира конфликтите ми се плаче.
Пенсионирайте я вече тази INPA, ISTA-D работи и с кабел за 20лв, същия с който най-вероятно си поел риска да програмираш.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S.Simov » 27 Юли 2017, 12:02

MadChicken написа:Бог обича смелите е тука малко работата :mhihi:
Програмираме, пък не знаем дали и как да кодираме и после да калибрираме ъгловия сензор ...
А този youtube клип е ... като гледам как импортира assembly line и игнорира конфликтите ми се плаче.
Пенсионирайте я вече тази INPA, ISTA-D работи и с кабел за 20лв, същия с който най-вероятно си поел риска да програмираш.

А защо не споделиш как се калибрира и да помогнеш,а пишеш празни мнения ? Не я разбирам тази работа уж е форум да си помагаме ама като гледам май е по-добре само да се правим на интересни.. :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Юли 2017, 12:21

Отваряш ИСТА-Д, прочиташ цялата кола, излизат ти грешките, натискаш върху грешката и ИСТА-Д ще ти покаже как да инициализираш сензора. По-ясно от това не мога да го обясня.

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 27 Юли 2017, 12:31

Написал съм "после да калибрираме ъгловия сензор", т.е. грешката от число от снимка стана конкретен казус, писал съм с ISTA-D, а не с INPA.
Като си чупите колите самостоятелно, би трябвало и да можете да си ги оправяте по същия начин. Даже не си и помисляй да упрекваш някой за твоите грешки/проблеми/незнание, наречи го както си искаш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S.Simov » 27 Юли 2017, 12:39

dextuar написа:Отваряш ИСТА-Д, прочиташ цялата кола, излизат ти грешките, натискаш върху грешката и ИСТА-Д ще ти покаже как да инициализираш сензора. По-ясно от това не мога да го обясня.

Благодаря,колега това вече е полезно мнение! :bchug:

MadChicken написа:Написал съм "после да калибрираме ъгловия сензор", т.е. грешката от число от снимка стана конкретен казус, писал съм с ISTA-D, а не с INPA.
Като си чупите колите самостоятелно, би трябвало и да можете да си ги оправяте по същия начин. Даже не си и помисляй да упрекваш някой за твоите грешки/проблеми/незнание, наречи го както си искаш.

Никой не упреквам за незнанието ми ! Затова и искам помощ,ако го знаех изобщо нямаше да пиша.Ясно ми стане,че трябва да се направи с ISTA D,но никъде не сподели как точно да се направи. А взе да приказваш на кой кабела колко струвал..Нямам намерение да споря с,който и да било поисках малко помощ по проблем и я получих от колегата "dextuar".

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 27 Юли 2017, 12:54

Ясно, засегнахме се за цената на кабела (нищо лично, просто толкова струват некачествените USB боклуци от Китай и e-bay), но не помислихме че пращайки скрийншот-и от INPA няма как да получиш напътствие за друг софтуер, чудиш се каква е грешката, но не я прочиташ с ISTA-D и всъщност си нямаше представа какъв е проблема.
Мога да ти обясня и с Tool32 как се калибрира сензора, но и този софтуер не си споменал та ...

Не си прави труда да ми отговаряш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S.Simov » 27 Юли 2017, 13:11

MadChicken написа:Ясно, засегнахме се за цената на кабела (нищо лично, просто толкова струват некачествените USB боклуци от Китай и e-bay), но не помислихме че пращайки скрийншот-и от INPA няма как да получиш напътствие за друг софтуер, чудиш се каква е грешката, но не я прочиташ с ISTA-D и всъщност си нямаше представа какъв е проблема.
Мога да ти обясня и с Tool32 как се калибрира сензора, но и този софтуер не си споменал та ...

Не си прави труда да ми отговаряш.

Кабела не е от Ebay или прочие купил съм го за 3 цифрена сума щом толкова има значение с доста софтуери (NCS Expert.NCS Dimmy,INPA,INSTA D,INSTA P,WinKFP,Tool32) Пратил съм скрийн от INPA защото ползвам принципно нея за триене на грешки и диагностика,макар да имам и другите.Както споменах не съм толкова на ясно и не знаех,че ми са нужни и другите програми (който ги имам).Затова писах тук.Мисля,че може да стигнем до консенсус и без да се караме и нападаме. :bchug:
Просто можеше да кажеш,че ми трябват другите програми и да ме упътиш как да реша проблема по някакъв начин.

Назад към Е60/Е61