проблем с токовете
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
проблем с токовете
Здравйте.проблема е следният.тази сутрин намерих колата без грам ток даже тъблото не светва все едно няма акумулатор колата.вечерта като се прибрах нямаше никакви проблеми но ми направи впечатление че преди да изляза от колата отворих жабката за нещо и ченджъра започна сам без причина да щрака и да мести дисковете.
В багажника е сухо.на дъното при акумулатора имаше малко мокро но едвали е от там проблема.отпред при двигателя водоотводите са чисти няма запушени.два дни поред вали дъжд но и двата дни си карах колата без да има проблеми.никакви предупреждения не са светкали по дисплея.
Моля за съвет от къде и как да започна търсенето на проблема.
В багажника е сухо.на дъното при акумулатора имаше малко мокро но едвали е от там проблема.отпред при двигателя водоотводите са чисти няма запушени.два дни поред вали дъжд но и двата дни си карах колата без да има проблеми.никакви предупреждения не са светкали по дисплея.
Моля за съвет от къде и как да започна търсенето на проблема.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: проблем с токовете
Kaто за начало виж състоянието на акумулатора, зареди го и виж дали колата заспива и дали няма някаква консумация след това. Да не си забравил фарове или габарити нещо?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Пробвах с един друг акумулатор и успях да видя че записва грешка в ALC модула.и забелязах че плафона в багажника не свети.пробвах с друга лампа за да се уверя че старата не е изгоряла. Но пак не свети.
Възможно ли е ако IBS сензора е здал багажа да източи до дупка акумулатора за една нощ.
Възможно ли е ако IBS сензора е здал багажа да източи до дупка акумулатора за една нощ.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Напълно е възможно, коя година е колата?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Колата е 2004 януари.
Сега сложих акумулатора.IBS сензора съм го откачил.приспивам колата с откачен сензор и всичко е Ок.Няма не заспиващи модули.при прочитане на грешките вади 2 грешки в DME модула и 1 грешка в KBM модула.грешката в KBM модула възможно ли е да е заради откачения IBS и трябвали да се забранява и софтуерно.
И на дисплея ми вади предупреждение за анти трап функцията на едното стъкло но не знам как да я изчистя тази грешка.с инпата пробвах като изчистя грешките но не става предупрежденито си остава
И още нещо забелязвам плафона в багажника не свети.пробвах и с друга лампа и тя не свети.проверих всички предпазите ли един по един но няма изгорели
Сега забелязах че освен лампата в багажника не ми работи и управлението на климатроника
Сега сложих акумулатора.IBS сензора съм го откачил.приспивам колата с откачен сензор и всичко е Ок.Няма не заспиващи модули.при прочитане на грешките вади 2 грешки в DME модула и 1 грешка в KBM модула.грешката в KBM модула възможно ли е да е заради откачения IBS и трябвали да се забранява и софтуерно.
И на дисплея ми вади предупреждение за анти трап функцията на едното стъкло но не знам как да я изчистя тази грешка.с инпата пробвах като изчистя грешките но не става предупрежденито си остава
И още нещо забелязвам плафона в багажника не свети.пробвах и с друга лампа и тя не свети.проверих всички предпазите ли един по един но няма изгорели
Сега забелязах че освен лампата в багажника не ми работи и управлението на климатроника
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Проблема с прозореца пробвай да го смъкнеш и вдигнеш няколко пъти от долу до горе при мен се е оправяло така.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
BorislavB написа:Проблема с прозореца пробвай да го смъкнеш и вдигнеш няколко пъти от долу до горе при мен се е оправяло така.
Прозореца изобщо не работи дори не цъка машинката.не работи нито с копчето на неговата врата нито от шофьорската.всички други стъкла си работят.
Пълна каша.след слагането на заредения вече акумулатор нещата които не работят до тук са : управлвнието на климатроника( изобщо не свети и не включва) плафона в багажника и едно oт стъклата.с инпата дава грешка в KBM модула най вероятно заради това че съм отлачил IBS сензора,но ме съмнява всички тези неща да са заради ИБСа.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Проблема със стъклото и климатика се оказа моя грешка .... разменил съм 2 бушона като съм ги вадил за да ги прегледам.
Сега остава само проблема с не работещия плафон в багажника.Днес свалях машинката за заключване на багажника за да проверя вътре превключвателя дали работи.Работи си няма проблем.
Къде може да се крие проблема?всички останали светлини по интериора работят в жабката също както и в сенниците
Сега остава само проблема с не работещия плафон в багажника.Днес свалях машинката за заключване на багажника за да проверя вътре превключвателя дали работи.Работи си няма проблем.
Къде може да се крие проблема?всички останали светлини по интериора работят в жабката също както и в сенниците
8 мнения
• Страница 1 от 1