Набира мудно?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Re: Набира мудно?

Мнение от blackyhn » 09 Авг 2016, 21:56

adovet написа:Преди това ауспуха беше ли чист или имаше сажди?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Имаше сажди.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 09 Авг 2016, 21:58

Значи най вероятно е бил пробит дпфа. Редовен номер в Италия. Сигурен ли си че е спрян с8фтуерно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 09 Авг 2016, 22:04

adovet написа:Значи най вероятно е бил пробит дпфа. Редовен номер в Италия. Сигурен ли си че е спрян с8фтуерно

Спрян е. Голям номер ми извъртя.

А тези които уж го махнаха още по-голям. То проблема е, че едни го махаха механично а друг софтуерно. И после винаги сме били с презумцията,че го няма. Та тези дето трябваше да го махнат ( и ми взеха пари за това ) ... ще си получат фактурата обратно.

Евала иначе на момчетата в турбо сервиза за търпението и професионалното отношение. Ако имате нужда от добър турбо сервиз в югозапада ми пишете за да няма реклама.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 12 Авг 2016, 0:32

А възможно ли е да нямам дпф филтър фабрично или вс е60 имат, и как да разбера. При мен сложих една добавка и смених бензиностанцията и се пооправи значително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 14 Авг 2016, 10:41

Колега, онзи ден ходих до моя майстор в София. От няколко месеца не живея вече там но си отидох при него щото ми писна да се занимавам с колата и проблема с липсата на мощност. За пореден път съм удивен този човек как диагностицира и по какъв начин ги мисли нещата но това е друга тема ...
Та! Оказа се, че пружината на ЕГР клапана за тези 200 000 километра се е предала съвсем. Беше супер омекнала. И когато турбината нагнети - си се отваря клапана от налягането. Следователно пада налягането към турбината. Двигателя смуче повече изгорели газове отколкото трябва ... абе объркват се нещата. Сложихме временно една ламарина пред клапана и О ЧУДО! Сега търся някой стругар да ми направи по-хубава тапича и му казвам чао на клапана. Виж си твоя в какво състояние е. УСПЕХ!

Потребител
Аватар

Мнение от Валери Дучев » 23 Авг 2016, 18:11

Колеги и аз имам подобен проблем - по магистралата изведнъж в движение изгуби мощност. Под изгуби мощност имам предвид, че ускорява адски бавно - от 0 до 130 поне 30 секунди. На изкачване темпомата не може да поддържа зададената скорост. Колата е автоматик. Някакви идеи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 24 Авг 2016, 18:01

Колега, описаното може да е заради много причини, повечето от които са засегнати в тази тема - турбо, дебитомер, ЕГР, ДПФ, МАП сензор като не се ограничават само до това. Колата може да ти е влезнала и в авариен режим. Така или иначе, няма какво да ти кажем по написаното от теб, информацията е малко, дори не си споменал с какъв мотор е колата. При всички положения отиди да ти я прочетат на диагностика, там ще стане ясен проблема :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 05 Сеп 2016, 20:50

От няколко дни, 218-те коня на БМВ-то умряха. Заприлича на кола управлявана от престарели измършавели магарета. :D
На втора набира що годе до около 40 км в час и после колата умира като едвам достига до 60 км. в час като само се изфорсира. Върви си, но не ще да се наеме и го няма старата мощност. Като е студена няма проблем и набира доста добре. За мен си е почти като преди. Магариите ги прави, само като загрее и тогава става мудна. С такива впечатления съм.
На уреда на който я проверявахме, отчете следните грешки:
3F97 - Контрол на захранващото напрежение при турбо налгане. /Задвижване на захранващо напрежение/
3F57 - Управление на налягането на нагнетяване. /Или зареждане контролер въздух под налягане и задвижвани въздушното налягане/
4CF3 - Сигнал на изходящи газове за обратно налягане.
4166 - DPF -Flow Resistance too Low
4121 - Основно DDE реле.
И така съмненията са за проблем тук: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=45
т.н. преобразовател на налягането на турбото - 11747796634.
Попаднах и на това: https://www.youtube.com/watch?v=iSEVwi3ulvI
Днес също така се установи, че заряда на напрежението на алтернатора е около и под 14 волта. Така или иначе, блока на управление на алтернатора ще се сменя първо. Възможно ли е при ниско зареждане на алтернатора, да да се отрази на управлението на този преобразовател на налягане при турбокомпресор и от там да не работи коректно?
Също така, възможно ли е въпросния преобразовател да се замърсил и скапал. В интерес на истината, той е изцапан с масло.
Корите на двигателя, не са сваляни от година и повече. Също така колата не е преглеждана. Нямам навика да ходя и да правя проверки за каквото и да е било. Ремонтирам само тогава когато се появи дефект.
Ако някой има идеи или е запознат, ще съм му благодарен да сподели.
Все пак, искам да махна магаретата от колата и върна старите бързи коне. :D
Освен захранването, скапани вакумни пътища отчитат ли се при тези грешки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 05 Сеп 2016, 23:18

Това, че на загрял двигател прави магариите начирисва сериозно на маркучи. Чува ли се свистрне когато загрее?

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 06 Сеп 2016, 7:37

blackyhn написа:Това, че на загрял двигател прави магариите начирисва сериозно на маркучи. Чува ли се свистрне когато загрее?

Да

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 06 Сеп 2016, 7:52

Първо смени сцепения маркуч. Може и да ти се размине друг ремонт. Виж тези по колектора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 06 Сеп 2016, 20:39

Възможно ли е да го прави от спукан изходящ колектор? Т.е. като загрее този колектор, да се отварят пукнатините и от там да има загуба на въздух.
Днес си играх и намествах тръбата на входящия въздух на турбото от към филтъра. Та ме ми допадна много уплътняващия елемент. Като бе студена, отново имаше мощност. Вдигна ли температурата, пак на втора нямаше сила и се мъчеше.
После се порових и се сетих, че като я гледах от долу по ламарините от към изходящия колектор и до турбото имаше следи от изхвърляни газове. Въздушния филтър при смяна е винаги гадно черен. Но аз си го сменям на много километри при смяна на маслото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 24 Сеп 2016, 19:37

Красота:
Изображение
Опитах се да го сменя без да вадя колектора и се напукаха останалите. Утре ще има тотална смяна на маркучите за вакум. Само да успея да намеря 3,5 мм. Тия по 3,0 мм влизат трудно, а 4,00 мм не ми се слагат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 26 Сеп 2016, 8:36

Супер. Откри се проблема.

Предишна

Назад към Е60/Е61