За или против премахване на катализатор на кола без DPF

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

За или против премахване на катализатор на кола без DPF

Мнение от BMWPetar » 01 Сеп 2016, 10:56

Както уж мислех да не си пипам нищо по колата, като се запуши отново DPF-a, ме хванаха лудите, отидох, махнах го и ремапнах колата при Дани в Горубляне. Останах очарован от резултата, с много преценен ремап, колата върви брутално и се държи много добре... Но за махането и на катализатора, слушам противоречиви мнения. Няма смисъл да се маха работещ катализатор, има смисъл, колата тръгва повече, пази се турбината и тн...

Хайде моля някой с мнение по въпроса и опит по темата да се изкаже за за/против - променя ли се вървежа, увеличава ли се пушека и тн
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Re: За или против премахване на катализатор на кола без DPF

Мнение от blackyhn » 01 Сеп 2016, 17:33

Аз бях без ДПФ и с катализатор 5 месеца. Резултата беше запушен катализатор. Махнах го и него. Сега малко понамирисва докато е студена. Иначе няма пушек. Римапната е колата ... Не съм сложил обаче речонаторно гърне. И това ще е следващото нещо, което ще направя.
Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: За или против премахване на катализатор на кола без DPF

Мнение от CrazyElement » 01 Сеп 2016, 20:39

Колега едвали катализатора ти е в добро състояние и те имат живот около 100 150 000 км оттам нагоре и те са за смяна , махай го и това е , ама да мирише си после отзад ако се наведеш малко и може да припаднеш , дори като пуснеш задна и караш малко назад започва да мирише в купето или ако духа много силен вятър :D , ама в крайна сметка си седиш в колата и караш няма да го усещаш ама на другите хора около колата ти няма да им е особено приятно , на техническия преглед ми даде на свободна със сонда само в единия ауспух най - левия 430 CO2 , като имам още 3 ауспуха :D , и това с леко форсиране на място до 1800 оборота, не знам в интернет как са мерени данните но там за моята го дават 216 ... Абе определено си замърсява доста дизел без никакви филтри и мотор поне 3000 кубика.

Назад към Е60/Е61