Странно поведение при ускорение - е60 530d

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Re: Странно поведение при ускорение - е60 530d

Мнение от todorSTY » 16 Юли 2016, 23:46

Да, освен свещите и модула не бяха записани никакви други грешки. Никога не ми е светвала и лампата за 4х4 и затова съм силно скептичен, че точно на това се дължи това насичане. Четох за проблеми с раздатката и никъде не видях подобен симптом.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 17 Юли 2016, 23:27

Колега не , че нещо ама днеска както си карах моята го усетих това насичане както ти казваш, само че аз не съм 4х4 , и при мен става защото имам 700 нМ на 3 годишни гуми и като и смачкам газта от място и тракшъна ми свети до 80 км/ч и докато набира точно както ти казваш насича ... просто защото колата ми връща газта за да не се убия някъде с 3 годишните ми гуми, сега виждам , че ти си 4х4 ама като го прави това нещо мигали ти тракшъна, смисъл нищо не казвам , просто съм виждал хора с коли за по 100 000 лева как карат с гуми по-стари от колите им :).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorSTY » 18 Юли 2016, 9:09

Не, нищо не светва при мен. Гумите принципно са за смяна, но това насичане го има и при плавно подаване на газ, не само при сериозно настъпване, че дори при повече газ го има по-малко.

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Мнение от spifouu » 01 Авг 2016, 16:37

CrazyElement написа:
spifouu написа:Здравейте колеги ! Предварително се извинявам,че ползвам темата на колегата но да не пускам нова.. Имам проблем с ускорението и аз само,че колата е 535д 286хп. Проблема при мен е,че когато подавам плавно гас колата има едно чудене горе доло до към 3000 оборота и след това ама супер рязко почва да набира и буквално те залепва за седалката.. Все още не съм е прочел но ако някой има идеи от какво може да е :( И Забелязвам,че на по ниска предавка съвсем леко играят оборотите все едно се чуди дали да превключи на по висока скорост. Надявам се не съм за торк :( Благодаря Ви предварително :bchug:

Закачай на диагностика и аз бях така някой от клапаните на турбините е дал фира и по - незнайна каква причина работи само голямата и като я смачкаш до 3000 оборота докато качи голямата едвам набира ... ако няма грешка значи казваш да ти сменят всички вакумни пътища и си готов :).

Днес ходих на диагностика и тея от Найс Кар Пловдив ми казаха,че според тях съм или за ремонт или ново турбо (малкото) ДПФ нямам,а колата не пуши въобще... Незнам и аз какво да правя.Силно се надявах да е управлението на турбината или някой вакуум,но пълно щастие няма :Д

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorSTY » 01 Авг 2016, 20:58

Установих проблема - раздатъчна кутия. И да попитам, някой може ли да ми каже къде се правят качествени ремонти или от къде мога да взема читава втора ръка?

Предишна

Назад към Е60/Е61