Въпрос за предпазител на задни дискове на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Въпрос за предпазител на задни дискове на е60
Здравейте колеги, става въпрос за е60 525д 2005г. 177 к.с.
След вчерашната смяна на джанти ми се наложи пристъргване на фланците на задните колела. От постоянното сваляне и поставяне се бях поизнервил накрая и действах малко по бързо и при последното сваляне на колелата закачих въпросния предпазител на диска(става въпрос за ламаринения капак който е зад диска) и започна едно тракане наподобяващо звука от закачена пластмаса на спица на колело(всеки го е правил в детството си), не мога да го оприлича с нищо друго. Въпроса ми е дали ще бъде проблем ако сваля този предпазител. До колкото знам функцията му е да предпазва диска от пясък, както и частите които са зад диска от топлината(визирам окачване, датчици и кабели). Мисля си че проблема е от този предпазител, защото миналата година като бях в Англия имах подобен случай но с предното колело и с лек натиск на тази ламарина шума изчезна, но уви сега си потроших ръцете от напъване и не спира да цъка
Всякакви идеи ще са ми от полза, днес съм на работа и няма как да сваля диска но утре като стана това ще е първото нещо с което ще се захвана.
След вчерашната смяна на джанти ми се наложи пристъргване на фланците на задните колела. От постоянното сваляне и поставяне се бях поизнервил накрая и действах малко по бързо и при последното сваляне на колелата закачих въпросния предпазител на диска(става въпрос за ламаринения капак който е зад диска) и започна едно тракане наподобяващо звука от закачена пластмаса на спица на колело(всеки го е правил в детството си), не мога да го оприлича с нищо друго. Въпроса ми е дали ще бъде проблем ако сваля този предпазител. До колкото знам функцията му е да предпазва диска от пясък, както и частите които са зад диска от топлината(визирам окачване, датчици и кабели). Мисля си че проблема е от този предпазител, защото миналата година като бях в Англия имах подобен случай но с предното колело и с лек натиск на тази ламарина шума изчезна, но уви сега си потроших ръцете от напъване и не спира да цъка

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
Re: Въпрос за предпазител на задни дискове на е60
Може да караш и без т. нар. back plate, но най-добре е да го имаш.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
В крайна сметка се оказа че след като съм намалил дебелината на фланците болтовете са били малко по дълги от колкото е трябвало и със леки корекции по тях всичко заспа. Ако темата може да бъде полезна нека админите я оставят, ако сметнат че не моля да я изтрият! Благодаря 

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
Mini написа:Радвам се, че си разрешил проблема колега.

5 мнения
• Страница 1 от 1