Бучене при навиване на волана на ляво

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI 525d
Мечтае да кара: M5 E60

Бучене при навиване на волана на ляво

Мнение от kopi » 16 Фев 2016, 1:01

колеги, когато въртя волана наляво се чува едно тихо бучене, случва се както при паркиране така и при висока скорост,при студен и топъл двигател. видях че има няколко подобни теми, но при тях звуците бяха чукане, тракане, скърцане и т.н. , но нищо за бучене :mhihi: дали да не е хидравлика? :dunno: май ще трябва да запиша едно клипче .. :help:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: бучене при навиване на волана на ляво

Мнение от Atsalov » 16 Фев 2016, 23:31

Аз проявявам изключително любопитство към въртенето на волана при висока скорост?! Как го постигаш? Провери си окачването за неизправности и наблегни на тампони макферсон. Какво имаш предвид под хидравлика, хидравлична помпа или хидравлична рейка? :dunno: Ако е хидравлична помпа, ще го прави и при движение на дясно, но ако е хидравлична рейка е много възможно да имаш луфт или нараняване в механичната част. Някой провери ли нивото на маслото на хидравликата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 17 Фев 2016, 22:16

хехе разбирасе че не навивам волана до краен ляв при 120 :mrgreen: мисля,че тампоните отпадат понеже бучащия шум е постоянен, а не само докато се навива. честно казано като казвам хидравлика и аз не знам какво точно имам предвид - просто стрелях на посоки ... относно нивото на маслото на хидравликата - не съм проверявал, защото си мислех, че ако е нищо ще светне "чек" или нещо :dunno: утре ще погледна .. като стана на въпрос за хидравличното масло, някой може ли да ми каже как се прави промивка (flush). за охладителната и спирачната е ясно, ама за хидравличната не знам как да я подменя напълно.
..и пак казвам, сефте си взех кола преди две седмици - НИЩО НЕ РАЗБИРАМ :dunno: затова съм се регистрирал тук за да помагате :!: :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 24 Фев 2016, 17:07

Огледай си подкалника да не би да стърже в някоя пластмаса

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 25 Фев 2016, 16:01

kopi написа:хехе разбирасе че не навивам волана до краен ляв при 120 :mrgreen: мисля,че тампоните отпадат понеже бучащия шум е постоянен, а не само докато се навива. честно казано като казвам хидравлика и аз не знам какво точно имам предвид - просто стрелях на посоки ... относно нивото на маслото на хидравликата - не съм проверявал, защото си мислех, че ако е нищо ще светне "чек" или нещо :dunno: утре ще погледна .. като стана на въпрос за хидравличното масло, някой може ли да ми каже как се прави промивка (flush). за охладителната и спирачната е ясно, ама за хидравличната не знам как да я подменя напълно.
..и пак казвам, сефте си взех кола преди две седмици - НИЩО НЕ РАЗБИРАМ :dunno: затова съм се регистрирал тук за да помагате :!: :lalala:

И аз го имам това бучене при навиване на ляво, имам разбит преден(заден) десен носач , тампони на предните носачи , и вътрешен ляв накрайник на рейката(предполагам и от него идва това). Ще ги сменям тук до няколко дни и ще ти споделя ако се е оправило.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 26 Фев 2016, 0:10

искам само да добавя че при мене бученето се чува не само при самото въртене на волана. Дори само няколко градуса да завъртя волана на ляво и да го задържа в едно положение - бученето си е там... смятам, че не е от тампони, пластмаси или рейки :dunno: другата седмица съм решил да източа хидравличната течност и максимално да обезвъздуша системата :dunno: ..... май ще трябва да запиша едно видео!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 27 Фев 2016, 23:49

kopi написа:искам само да добавя че при мене бученето се чува не само при самото въртене на волана. Дори само няколко градуса да завъртя волана на ляво и да го задържа в едно положение - бученето си е там... смятам, че не е от тампони, пластмаси или рейки :dunno: другата седмица съм решил да източа хидравличната течност и максимално да обезвъздуша системата :dunno: ..... май ще трябва да запиша едно видео!

Същата работа при мене , ама окачването тропа много сервиза е запазен за понеделник сменям, ляв вътрешен накрайник носач и тампони и ще ти пиша дали се е оправило бученето :).

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бучене при навиване на волана на ляво

Мнение от kopi » 07 Мар 2016, 15:12

миналата седмица имах "удоволствието" да карам в Румъния и при преминаването на някои лоши участъци в леви завои с ниска скорост забелязах че бученето се променя - усилва се и намаля ... (надявам се че обясних добре ... :dummy: )

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Мар 2016, 16:20

Всчико по-окачването , което имаше проблем сменено , минах и стенд и пак се чува , колега аз мисля , че това е по-точно шарката на самата гума и триенето се променя при завой ... просто не знам какво друго може да е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kopi » 13 Мар 2016, 19:57

Не знам какво е точно, но си е бучене и идва от волана... завъртя ли и градус на ляво и започва! Не знам какво да правя... :conf:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Мар 2016, 0:27

kopi написа:Не знам какво е точно, но си е бучене и идва от волана... завъртя ли и градус на ляво и започва! Не знам какво да правя... :conf:

Аз не мога да го определя от къде идва ама имам чувството от гумите ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 22 Апр 2016, 12:47

Някой намери ли отговор, защото и при мен се е случвало норядко и само когато е валяло или вали.

Назад към Е60/Е61