Бучене при навиване на волана на ляво
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 525d
- Мечтае да кара: M5 E60
Бучене при навиване на волана на ляво
колеги, когато въртя волана наляво се чува едно тихо бучене, случва се както при паркиране така и при висока скорост,при студен и топъл двигател. видях че има няколко подобни теми, но при тях звуците бяха чукане, тракане, скърцане и т.н. , но нищо за бучене
дали да не е хидравлика?
май ще трябва да запиша едно клипче .. 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: бучене при навиване на волана на ляво
Аз проявявам изключително любопитство към въртенето на волана при висока скорост?! Как го постигаш? Провери си окачването за неизправности и наблегни на тампони макферсон. Какво имаш предвид под хидравлика, хидравлична помпа или хидравлична рейка?
Ако е хидравлична помпа, ще го прави и при движение на дясно, но ако е хидравлична рейка е много възможно да имаш луфт или нараняване в механичната част. Някой провери ли нивото на маслото на хидравликата?

- kopi
- кандидат ентусиаст
-
хехе разбирасе че не навивам волана до краен ляв при 120
мисля,че тампоните отпадат понеже бучащия шум е постоянен, а не само докато се навива. честно казано като казвам хидравлика и аз не знам какво точно имам предвид - просто стрелях на посоки ... относно нивото на маслото на хидравликата - не съм проверявал, защото си мислех, че ако е нищо ще светне "чек" или нещо
утре ще погледна .. като стана на въпрос за хидравличното масло, някой може ли да ми каже как се прави промивка (flush). за охладителната и спирачната е ясно, ама за хидравличната не знам как да я подменя напълно.
..и пак казвам, сефте си взех кола преди две седмици - НИЩО НЕ РАЗБИРАМ
затова съм се регистрирал тук за да помагате

..и пак казвам, сефте си взех кола преди две седмици - НИЩО НЕ РАЗБИРАМ

- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Огледай си подкалника да не би да стърже в някоя пластмаса
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
kopi написа:хехе разбирасе че не навивам волана до краен ляв при 120мисля,че тампоните отпадат понеже бучащия шум е постоянен, а не само докато се навива. честно казано като казвам хидравлика и аз не знам какво точно имам предвид - просто стрелях на посоки ... относно нивото на маслото на хидравликата - не съм проверявал, защото си мислех, че ако е нищо ще светне "чек" или нещо
утре ще погледна .. като стана на въпрос за хидравличното масло, някой може ли да ми каже как се прави промивка (flush). за охладителната и спирачната е ясно, ама за хидравличната не знам как да я подменя напълно.
..и пак казвам, сефте си взех кола преди две седмици - НИЩО НЕ РАЗБИРАМзатова съм се регистрирал тук за да помагате
![]()
И аз го имам това бучене при навиване на ляво, имам разбит преден(заден) десен носач , тампони на предните носачи , и вътрешен ляв накрайник на рейката(предполагам и от него идва това). Ще ги сменям тук до няколко дни и ще ти споделя ако се е оправило.
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
искам само да добавя че при мене бученето се чува не само при самото въртене на волана. Дори само няколко градуса да завъртя волана на ляво и да го задържа в едно положение - бученето си е там... смятам, че не е от тампони, пластмаси или рейки
другата седмица съм решил да източа хидравличната течност и максимално да обезвъздуша системата
..... май ще трябва да запиша едно видео!

- CrazyElement
- ентусиаст
-
kopi написа:искам само да добавя че при мене бученето се чува не само при самото въртене на волана. Дори само няколко градуса да завъртя волана на ляво и да го задържа в едно положение - бученето си е там... смятам, че не е от тампони, пластмаси или рейкидругата седмица съм решил да източа хидравличната течност и максимално да обезвъздуша системата
..... май ще трябва да запиша едно видео!
Същата работа при мене , ама окачването тропа много сервиза е запазен за понеделник сменям, ляв вътрешен накрайник носач и тампони и ще ти пиша дали се е оправило бученето

- kopi
- кандидат ентусиаст
-
Re: Бучене при навиване на волана на ляво
миналата седмица имах "удоволствието" да карам в Румъния и при преминаването на някои лоши участъци в леви завои с ниска скорост забелязах че бученето се променя - усилва се и намаля ... (надявам се че обясних добре ...
)

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Всчико по-окачването , което имаше проблем сменено , минах и стенд и пак се чува , колега аз мисля , че това е по-точно шарката на самата гума и триенето се променя при завой ... просто не знам какво друго може да е.
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
Не знам какво е точно, но си е бучене и идва от волана... завъртя ли и градус на ляво и започва! Не знам какво да правя... 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
kopi написа:Не знам какво е точно, но си е бучене и идва от волана... завъртя ли и градус на ляво и започва! Не знам какво да правя...
Аз не мога да го определя от къде идва ама имам чувството от гумите ...
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Някой намери ли отговор, защото и при мен се е случвало норядко и само когато е валяло или вали.
12 мнения
• Страница 1 от 1