Проблем с автоматика e61 535d 05'

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d torque monster
Мечтае да кара: 550i supercharged
Детайли за колата: Actual: 535d e61 pre-LCI 370 hp 750 nm
Previous: 540i e39 Black 5 speed manual, 335i N54 e91 Black 07' pre-face 306 hp

Проблем с автоматика e61 535d 05'

Мнение от ReLeFNIQ » 17 Апр 2016, 14:45

Здравейте,

От скоро имам e61 535d. Наблюдавам следния проблем със автоматичната скоростна кутия:

Шофирах 200 км извънградско - половината на D режим, а другата половина на M като при изпреварване си ги ръчках назад напред - нямаше проблем.

На връщане директно на M режима защото много ми хареса динамиката и това че преди да изпреваря я подготвям на съответната скорост и не губя време, което автомата иначе губи за връщане при кик down. Само че след като изминах 50-60 км извънградско на M режим(с доста изпреварвания) ми светна грешка:

Transmission fault

Отдолу в съобщението пишеше че е възможно намалено ускорение, както и че няма да мога да включвам задна, т.е изпадна в някакъв авариен режим и колата вървеше само на една предавка - може би 2-ра . Спрях изгасих мотора и пак я запалих, колата потегли и автомата си сменяше, но след 5-10 км спокойно каране пак същата грешка (бях на D). Спрях изгасих и изчаках 10 тина минути. Когато потеглих отново карах само на D останалите 100-120 км. като в началото спокойно но към края отново настъпвах по магистралата (160-200) но само на режим D и така докато се прибрах проблеми нямаше.

Не мога да намеря някаква конкретна зависимост. В града не ми го е правила.

Да не би да е проблем да се кара на режим ръчни(Manual) дълго време? Нещо да загрява маслото и кутията и да изпада в авариен режим.

До сега само ръчки съм карал и съм гол и бос по проблемите на автоматите.

Какво може да причинява този проблем?

Защото ако кутията е развалена все си мисля, че през цялото време ще се държи странно или ще сменя с удар, а тя сменя супер дори и при кик down - плавно и мазно без удари и шумове. Просто в един момент от никъде се появява този странен проблем. Между другото минута преди да избие грешката бях на 5-та на M и подавайки газ оборотите се дигнаха(с 500-600 об) и в един момент без да отпускам газта паднаха( с 500-600) и някак ускорението не беше както трябва, а беше все още на 5-та предавка.

Благодаря предварително на всички включили се в дискусията. Ясно ми е и ще отида на диагностика но все пак искам да съм подплатен с малко инфо от Вас.

Иначе е61 535d e страхотен кеф за каране...

Поздрави,
BMW :driving:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Проблем с автоматика e61 535d 05'

Мнение от Atsalov » 17 Апр 2016, 17:55

Здравей колега, хубаво е да използваш търсачката, има вече доста изписано за проблеми с автоматика ;)
Макар, че за мен, проблема ти е в количеството масло :yes:

viewtopic.php?f=116&t=336654&hilit=Автоматик

viewtopic.php?f=116&t=401913&p=4136973&hilit=Автоматик#p4136973

Назад към Е60/Е61